Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    срцуш зошто мажот ти не направи спермокултура? тоа барем е лесно испитување, на микробиологија се прави,треба само да се однесе примерок од сперма во стерилна чашка што може да се купи од аптека. може има некоја бактерија и лесно би се решил проблемот. мака е тоа се воспалуваш :worried: а ако има бактерија потешко ќе биде и да останеш бремена :(

2. crnamacka01

crnamacka01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    25
    sorry,nemam mak poddrska...za cisti samo caj od neven,,,,,,

3. Fatma88

Fatma88 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    jas sakam da prasam dali nekoja od vas ima koristeno test lenti za plodnite denovi,zosto jas imam koristeno i isto e kako testo za bremenost trebe da ti se pojavi vtora crticka isto crvena kako prvata ili i poveke trebe da bide a veke kaj mene se pojavuva crvena ama nikogas ne e tolku crvena kako prvata a kamo li i poveke :(

4. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    8.392
    А ако има инфекција нели таа се одразува и врз мене? Оти ако мажот или жената имаат некоја инфекција одма и другиот ја закачува.Јас ги правев сите брисеви и беа негативни(и затоа не ми е јасно од каде излезе спонтаниот абортус) и сега не знам за ова што викаш.Кандида знам дека имам и не можам да ја излечам.Мислам се немој да не ја поднесувам спермата или пак сум поосетлива заради кандидата :?: .Оти обавезно по секој однос со свршување имам како воспаление доле.А ако продолжам уште еднаш двапати ми се активира кандидата и после и по 2 недели ми треба пауза и апчиња да се смири.Имам кажано на геникологот и ми вика не е страшно на ништо не смета само проблеми како чешање и непријатна е.
    Сега ми е рано за да пробаме за бебче околу Април веќе можеме да почнеме да работиме на слчајот, ама не сакам да не сум испитана се за да не се повтори истото.
    Сепак ако си поупатена во ова или има некое испитување плус пиши за да си се проверам се што треба.

5. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    треба да ми дојде на 16 јануар и незнам зошто секогаш кога ќе речам дека не се замарам со симптомите повторно го правам тоа :worried: ептен сум раздразлива а солзите како да ми стојат на клепките и неможам да издржам повеќе нека дојди побрзо 16 и нека ми дојди за да не се надевам залудно :worried:

6. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ќе биде, а дека ќе престанеш да се надеваш, тешко. Па живи луѓе сме, нормално е... Само главата горе, и ќе биде! :*

7. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Не гризи се зазарско! ако ти се плаче исплачи се и олесни си, тоа е нормално кај секоја од нас, едно си ветуваме, така почнуваме дека нема да се замараме со симптоми, но колку повеќе се близи деновите кога треба да дознаеме , толку повке сме нестрпливи и немир владее во нас! излези, просетај исполни го времето за да не му ја мислис, и не дозволувај да имас стресови, гледај за себе да останес смирено, ке успеес! Ти посакувам да се израдувас :*

На zazarsko и elena.mak им се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Лори бе, па сакам дома да те земам во витрина да те чувам! Како Драга Савета од времето си ни тука, да не си ти со твоите утешителни зборови, вени ќе испосечеме! :lol: Најмногу од се ќе го чекам моментот кога ќе пишеш тука дека си бремена! Ќе се радувам за тебе како за себе, колку поддршка си ми дала месециве уназад! :* :hug: :bow:

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    АХАаа Елена ме наспеа убаво:)) па тука сме да се тесиме нели, ја ако немам сто за себе да писувам тука сум сепак да помагам со зборови, засто знам колку значат кога и сите вие мене ми помагавте и ме охрабрувавте :$ Јас се радувам за секоја тука кога ќе написе дека забременила, а посебно за оние сто дооолго чекале:) Благодарам за убавата порака, посакувам на секое зенско битие сто се бори да успее, се знае во сто, поздрав :inlove:

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Ви благодарам и на двете за подршката, да даде господ трите во исто време да сме трудни и да се фалиме кога ќе клоцаат бебушките и да се бодриме и во "посреќни" времиња ;)

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Zdravo feminki. Dali moze nekoj da mi kaze za cajot od neven dali treba da se zasladuva so med ili seker i limon sakam da pocnam da go pijam bidejki imam cisti.Pa se nadevam oti ke mi pomogne. Pozdravce :*

12. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Риба123, најчесто чаевите кои се пијат ,,за лек,, што се вика, се пијат незасладени. Само чајот и толку. Доколку можеш да најдеш и ајдучка трева во комбинација со невенот,е невиден лек за цисти. Поздрав

13. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Pa sega za sega imam samo neven pa ke pijam samo neven koga ke mi donesat i ajducka treva togas napravam kombinacija. A kolku pati vo den moze da se pie :)

14. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    minatiot mesec mi dojde na 9 a eve sega e 13 a jas seuste nemam dobieno dali mi docni od jakite hormoni sto gi imav za ivf
    i

15. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Вербата во бога е убава работа но нетреба се да оставате на него и тој неможе се да постигне.
    Шалата на страна родителството е сериозна работа и треба сериозно да му се пријде, доколку после 2-3 години активно работење на тема бременост нема резултати треба да се пристапи кон други методи т.е да се подвргнат партнеритње на медицински прегледи за да откријат каде е куршлусот, бидејки мора да има некаде проблем штом после толкав период неможе жената да забремени. Обично мажите имаат поголем отпор кон тие испитувања бидејки доколку се открие проблемот кај него се плашат дека покрај тоа што ќе ја изгубат гордоста ќе ја изгубат и сопругата, па така целиот терет го префрлаат на жената за да таа чувствува грижа на совест дека нешто не е во ред со неа. Значи јас неможам да сватам оние парои кои со години немаат деца и седат молат бога и ништо не преземаат. Но незнам како бог, а и разни чаеви кои ги пие жената може да им помогнат ако мажот е неплоден т.е ако има премлку живи сперматозоиди или ако тие се мрзливи? Или како бог , може да помогне ако жената има запушени јајници тоа ти е исто ако да ја затнеш инката доле и да се обидуваш да го наполниш шишето со вода. Значи прва работа што треба да ја направите да посетите доктор, а потоа ако таму е се во ред можете да пробате со чаеви бајачки итн ма да јас сум тотално против надрилекарства а особено против бајачки разни места каде наводно ако жената направи одреден ритуал ке остане трудна, што според мене е тотална есмислица. Но прашањето е што кога ќе се открие во кого лежи "вината" како тој ке го поднесе тој психолошки товар и колку тој брак ќе успее. Толку засега од мене иако има уште многу работи да прокоментирам на оваа тема но да не бида предолга го задржувам правото подоцна пофторно да прокоментирам или појаснам доколку не бев доволно јасна.

16. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    не чекаше 16, веќе ми дојде :x

17. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    ако мислиш конкретно на мене да ти кажам дека сме биле секаде(на лекар) 21 век е сега и сите знаат дека на лекар се оди и одат а чаеви и други природни работи не ссе на одмет колку толку во некоја мера помагаат во могу случаеви муабетот ми беше дека кога си упорен се ке пробаш зашто да не???не му знаеш што и кога па и како е пишано
    zazarsko и мене денес ми дојде ;( мн ми падна тешко но си реков одиме напред сега чекаме плодни денови нови сили и надеж

18. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    Чудно ми е што твојот гинеколог не реагира а мислам дека не е работава за игнорирање. а ако имате однос кога не свршува во тебе тогаш не ти се јавува воспалението? тогаш користите кондом ? ако е така тогаш си алергична на неговата сперма. само незнам како би можело тоа да се испита,прашај го докторот. кога ја лекуваш кандидата треба и тој да се лекува исто. за секој случај нека си направи спермокултура, се зема упат од кај твојот гинеколог со книшката на мажот ти. Брисевите може да бидат и лажно негативни. ако си во можност повтори си ги во некоја приватна лабораторија за секој случај

19. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Сте биле на лекар и?
    Што ви рекоа има ли чаре ги направивте ли оние стандардни испитувања за проодноста на водовите до јајниците, мажти спермограм итн Мислам не е исто одење на лекар чисто онака ради консултација и конкретно да се зафатиш со решавање на проблемот. На крајот на краиштата и вештачкото оплодување е една од опциите иако мажите нерадо го прифакаат тоа бидејки тоа дете некако како да не го сметаат за свое иако во многу случаи тоа е плод од неговата сперма, а недај боже да треба да се бара сперма од донор тогаш мажите тотално шизнуваат. Замисли некој друг да иде татко на неговото дете, а незнаат дека може некој да биде татко на нивното дете без тие воопшто и да знаат. Значи mariatim фториов дел не се однесува за тебе да не ме сватиш погрешно. За тебе се однесуваше само првиот дел дали ги направивте потребните испитувања и ви кажаа ли каде е куршлусот.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.727
    Поминаа 4,5 дена од плодните денови,а мене денес почнаа да ме болат градите и ниско долу стомакот исто како за добивање :( така да најверојатно ништо,а треба да ми дојде на 24,25јануари.Претходниот пат кога останав бремена ме болеа само градите а сега и ми се гади ужасно,ама мислам дека е заради добрастонот ,а и рано е сеуште да би имало нештп :(