Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    27

2. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Девојчиња мои мили сега ова што ке ви кажам ве молам земајте со резерва. Не сум доктор најмалку гЕниколог:D ;).
    Ве читам пиете кломифен без претходна проверка на хормони,без направено ХСГ,спермограм (ако грешам нека изгорам)!!! Кломифен се пие за создавање на повеке фоликули и со тоа за остварување на сакана бременост. Со пиење на кломифен и создавање на повеке фоликули се доага до заклучок дека и ги трошиме резервите на јајце клетки. Затоа мој совет ако веке пиете барем искористете ги јајце клетките и направете си инсеминација на ГАК е 900 денари. Дај боже сите природно да си останете бремени мегутоа ако утре поднесувате документи за ин-витро секако ке ви бараат 4 направени инс.
    Може погрешно ке ме разберете мегутоа ова ви е најдобронамерен совет.

Мое искуство со кломифен го пиев 3 месеци без следење на фоликули без стоп инекција затоа што тогаш имав доктор кој очигледно ништо не РАЗБИРА,а јас како слеп за стап му верував дека така треба. Резултат од пиење на клом. пореметување на менструален циклус страшни болки неиздржливи при секое добивање наредните 4-5 месеци и секако и така мала резерва на ј.к.си ја сведов да не кажам а ке кажам скоро на нула ;(. И сето ова нормално без претходна проверка на хормони,без направен спермограм и ХСГ:fubar:. Аххх да ми овој памет :@тогаш се поинаку би било.
    Знаете дека ве сакам и без лутење ке ве молам:hug::hug::hug:

Последна измена: 26 јануари 2017
    На TheGetmaki, eci85, stejsi2005 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Епа мислам дека е соодветно, тоа се накачува по мн, мн малку секоја година, пример по 0.5 или така нешто. Затоа се разочарав јас кога видов 8.8, а лани го правев, значи на 28 години.

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    А како знаеш за резервата, само по FSH гледаш или? Зашто јас на гинеколог на ехо една докторка ми рече, уредна резерва демек све океј, после тоа FSH ми покажа 8.8 и на крај Димитров за трета работа ме гледаше ама уз пат ми рече, Ако ти е некаква утеха, барем супер резерва имаш. Како па он го виде тоа, ако FSH ми е толку високо?

На Simonnka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Valentina888

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Проверував АМХ и морници ме лазат кога ке помислам колку ми покажа. И страв ми е да го пишам верувај

6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Офф :( А до каде си во целиов процес? Јас не бев долго на форумов па не сум веќе толку во тек, кој до каде е...

7. Valentina888

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Ако е за мене ова,испратив документи во фонд на 30-12 и се уште чекам одговор :^)Ова ке ми е прв чек се разбира ако ми одобрат,а и прво ин витро (fingers)

На pandelka, irenna, 0ли и 3 други им се допаѓа ова.
  8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Мене FSH ми беше 5.5 кога проверив пред некој месец.
    На некои места имам прочитано дека FSH укажува на квалитетот, а не на резерви и дека резервите се со АMH. Некој знае за ова како е точно? :?:

Се согласувам дека треба се да е проверено, па потоа кломифен.

Вале, прво и последно! :!: :*

На Valentina888, Ano и Bebulleee им се допаѓа ова.
  9. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @Dear_Thing мила, смокви во маслиново масло се добри за намалување на фсх, имаше баш една членка која го намали драстично со истите и потоа остана бремена, не се сеќавам баш која беше.
    Стресот влијае и тоа многу. Кај мене пролетта беше 11 а есенва 14. Амх е показател за резерва На ј.клетки.
    И на крај ќе ви го кажам ова: Кога треба да биди, ќе биди колку сакат нека е пролактин, фсх, амх- Господ е голем верувајте и е над се!!
    :hug:

На TheGetmaki, eci85, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  10. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    A HSG na koj den imas proveruvano, jas sega gledam na 3 den mi e 2,7(facepalm)

Последна измена: 26 јануари 2017
  11. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    So jadenjevo sto go nabrija ti se voshituvam...mnogu retko kaj nas se pridruzuvaat na zdrava hrana..jatkasti 7 vidovi? Ja do pred.2.nedeli.ne znaev kakov vkus ima brazilski orev.
    Bravo ti se voshituvam i na tebe a pogotovo na maz ti sto se hrani taka znam deka maskive se malce poteski:)

На Simonnka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Simonnka

Simonnka Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    24
    Девојки ептен респект за Димитров. Ја му отидов со какви не витамини од америка што ми ги донесоа, фолна 1000ка, па кинески билки, па капсули за имунитет, и као да ги види, да ми каже нешто како браво, топ. Кога ги виде одма ме праша дали јадам домашна храна и зеленчук и одма ми рече батали ги и да одлабеш. И одма резултати, течности вишок се исцедија, апетит ми се намали, си јадам обавезно овошје на работа, бадеми и бразилски ореви и авокадо со мед. И сега чекам да не добијам на 7ми . За симптоми одма можам да најдам, ама не се замарзамрзна. Неколку месеци бев сигурна дека сум а уствари нема врска. И така, тоа е процедурата, кај некоја несакајќи кај некоја чекајќи :)

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Малку ме збуна со прашањево, па не знам дали ме прашуваш за HSG или за FSH.
    Проодност на 10-ти ден проверив, не сум најсигурна, а FSH на 3-от ден.

Лавица, нема избор, мора така да се храни :!:
    Се шегувам, точно е дека мажите малку потешко прифаќаат, но мојов сака здрав начин на исхрана. Сам гледа дека само арно може да види.
    Да не ја заборавам и водата. Обично зимно време пијам по 2 литри на ден, а во лето повеќе. Други течности покрај вода и блендирани овошни сокови не пијам.
    Сега кога почнав со кломифен, пијам по 2.5 литри вода.

Инаку, добро се осеќам, денес ми е четврти ден со апчињава и досега немам некоја мака. Гасовите престанаа, но некако сум осетлива и си поплакав сабајлево 1 минута, а не знам зошто (facepalm) :wasntme:

Последна измена: 27 јануари 2017
    На dunika, babyhope, Вереничка и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Здраво здраво како сме денес?
    Некоја да се пријави со позитивен тест? :?:
    Кломифенки? Ја испивте ли дозата? Ајде ве чекам со најубави фоликули (fingers):l:
    Негоооооо, јас сум добра надвор има сонце тоа ме радува... :sun:
    Почнав да одбројувам јас , ма што немам многу многу очекувања месецов :doh:
    Поздраввв :hug:

На mal.ecka, TheGetmaki, Mari-Ja и 4 други им се допаѓа ова.
  15. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Dobar den milickiiii :hug: kako steeee :* Eve me I Mene :) Inaku posle 15 dena docnenje ,si dobiv :) Bev na ginekolog I mi rekoa cista deka e I da si pocekam sama da si pukne I da dobijam. Inaku mi dadoa femibion da pijam,a I treba utre da ispitam hormoni zatoa so mi se paga 3 den. E Sega edno ne mi e jasno, mi rekoa vo avicena ako ne gresam ,no jas momentalno sum vo bitola pa neznam kaj da se obratam ovde ,ne sum bas informirana. Ako moze nekoja od vas da mi Dade info... Ve baknuvam I vi posakuvam ubav den :* :* :*

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Можиш во авицена, можиш во уредот, можиш на болница

На EmilijaEmilija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Ti blagodaram @Bebulleee :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    FSH mislev :) jas ispituvav pred nekolku meseci i mn malce mi bilo 2,7 :( dali e ovoj rezultat mnogu los i kazete ako znaete kako moze da se podobri :) :*

19. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Avicena ti e vo seherzada, pzu dr. Bogoevski se vika, tie gi isprakaat vo avicena skopje. Za uredot ne znam kako e i dali site gi ispituvaat. Jas ispituvav na bolnica sekogas. Inaku mozis i vo adria lab, tie imaat nekoj paket za fertilni hormoni, samo zaboraviv kolku pari bese, okolu 3-4 000 mislam. Ako imas maticen odi si na bolnica so upat, skapo e inace. A ako odis na privatno ti ja preporacuvam adria lab, podobri i pobrzi se od avicena. Jas vo bremenosta se vo adria pravev i sum mnogu zadovolna.

На EmilijaEmilija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Дечки, денес трет ден добиено, некоја чудна тапа болка како повремено бодење на лева страна, како накај лев јајник - ви се случува некогаш? Јас обично болки само прв ден ама онака во стомак, во долен дел, а ова е апла лево. Што може да е? Цисти такви работи не сум имала никогаш. Сабајле првпат каснав од тоа смоквите со маслиново, сигурно нема врска со ова.