Имаме и друга дилема јас кога ќе сум почнела со работа кој ќе го чувал бебето бидејки и двајцата одиме во смени. Ова е испириран од колега кој е гз преку глава со чувањето на малиот.
Да, се врати. И мене тогаш филмови ми се направија од читање секакви работи по нет. И ендометриози, и миоми, и полипи, и прегради, што не ми излезе по нетов Вака беше кај мене. Мал едит. Тој месец крварев побилно, а по тој месец, кога бев на 13-ти ден на мерење фоликули, имав фоликул од 18мм и примив Прегнил, но малку потенок беше ендометриумот и ми даде Естрофем. Следната фоликулометрија рече супер е ендометриумот. Ако не се некои страшни и неиздржливи болки и само е пецкање, ништо не ти е, не грижи се.
Да, не се болки некои, чудно е, како повремени бодежи. Ајде се надевам веќе од утре нема да има ништо...
После напреваните киретажи имам болки јас... Бодежи особено на сабалје грчеви во матката дури останувам без здив.. Некогаш и матката ми трепери внатре :/ Не е ништо не се секирај, има такви периоди
Најдобронамерно ви препорачувам да не читате по интернет ништо.Не дека е на одмет да се знае нешто плус, ама влијае превише на психа, се увртува во глава, не можеш да скренеш мисли. Eднаш во една статија имаше измеѓу другото и дека ако имате големи менструални болки кои не поминуваат дури и одкако ќе примите лек за болка, голема е веројатноста да имате проблем со забременување. И цело ввреме го мислев тоа дека ќе имам проблем јас, стварно имам. Друго, пред лапароскопија на извештајот се водев дека имам teratoma ovary, коа изгуглав видов дека е тумор а не циста ко што ми викаа, од памет се извадив, скренав. И тоа помина. Така да подобро е коа не знаете нешто. и кај нас е исто, на нероден Петко, 100 пати капа скроено и за местото кај ќе стои креветчето се имаме расправано, демек оваму ќе изгледа пренатрупано, онаму ќе биди далеко ... глупости
Мислам дека не. Можеби смоквите на квалитетот на јаце клетката делуваат, но на резервата не таа само може да се троши
Da se nadovrzam na muabetov..i jas imav missed abortion...zavcera bese tocno mesec dena otkako bese cistenjeto..malce pak me potseti momentot me navrati pred mesec dena na slucuvanjata...po priroda mnogu pamtam...denovi momenti datumi se mi e kako slika vcera kako da bilo... ke bide se najdobro..jas veruvam..veruvam i deka sekoj sto pominal niz toa ima strav deka moze pak da se sluci...ama veruvam i deka lugeto okolu nas se mnogu bitni vo takvi momenti!bolkata e tuka i samo nie si znaeme kolkava e...no lugeto okolu nas ni davaat sila pobrzo da ja prebrodime.. Inaku sakav da prasam deka spomna missed abortion poretko se slucuva od spontan...ja bas i ne se razbiram so e missed abortion so e spontan...neli e istoto toa? Dobra nok lavici moi najhrabri!!! Ve gushkam site do edna!
Zal mi e draga...nikoj ne zasluzuva takva bolka ednas kamoli dva ili poveke pati...kolku vreme posle prviot pocnavte da probuvate pak? Kakvi ispituvanja posle toa se pravat?
Не е исто, не. Спонтаниот има крварење, телото практично го отфрла/исфрла плодот. Во missed нема крварење, телото не реагира никако, бременоста трае, само нема срцева. Затоа се вика missed, демек требало да настапи спонтан ама не настапил.
Denes posleden den na Klomifen zencinja pa od utre se frlam u akcija Klomifenki javete se do kaj ste sto ste kako ste Za site prakam
Jas sum zadutre na eho Iscedok imam daaaaa epten i toa ... Aj pa pisi utre sto si napravila ...drzam sreka
Добро утро и од мене, ви посакувам убав ден Моник, во право си. Се имаше многу собрано, па не можеше да ме има Инаку, некако како да не ми се ближи овулација, порано полошо се чувствував. По малку чувствувам во јајници, а тука е и исцедокот, но не во големи количини. И, нормално, почнаа мали бубачки. Најпрвин си велев џабе пиев Кломифен, можеби моите јајници не реагираат. Па си велев што сака нека е, барем пробав и на крај си реков доста се замараш, супер ќе биде. Борбава со три "јас" траеше 5 минути, неизвесно беше многу. И така. Сега сум супер и чекам да ми стасаат на имејл резултатите од новиот спермограм во Авицена, па ќе ги пишам овде, а најмногу ме интересира морфологијата бидејќи во претходниот од Адриалаб немаше морфологија. Денес сум и на ехо, да си видам фоликулчиња