I jas devojki odvaj cekam da ostanam bremena pa da mozam I jas da vi se pridruzam na vasite razgovori. Ufff pijam folna kiselina redovno pocnuvajki of 14 Januari. Odnosi imam redovno kako nenasitna izvinete taka sto se izrazuvam. Ah bebe bebe kolku go cekam. Ako ima nekoja sovet da mi dade sekogas sum tuka da ve soslusam
Колку време се обидувате..? И ова не е соодветна тема за прашањето.. Поздрав, и што поскоро да останиш бремена
1 месец не се фатило и одма се секираш? П.с ај да не ја полниме темата со офф топик.. Се надевам следниот месец ќе ти е плоден
Извини, си пишала: колку го чекам, а сте почнале од овој месец, тоа не е многу. И во темата Дали сум бремена си пишала и во оваа за тоа. Си ја згрешила темата. Оди во темата Поддршка за сите оние што сакаат да забременат и таму ќе добиеш повеќе совети.
Се даваат утрогестанот ако стане вгнездување на јајце клетката внатре во матката да го одржи подолго време посилно да се имплантира. Не се грижи. Па де се пофалиш со 2те II.
Фала ти многу. Само не знам како да откријам/дознаам дали имам овулација. 4 месеци пробуваме, знам дека не е нешто многу, но ме плаши полицистичниов јајник
Еве ме. Ви реков дека некако не ми личи моево на овулација ни по чувство во јајници ни по исцедок. Рано е. Добрата работа е во тоа што на двата јајника имам вкупно 8 фоликули, по 4 на секој и по 10мм се сите Малечки се уште, овулацијата и овој месец ќе ми биде подоцна, па ќе ги следиме. Закажав за некој ден пак ехо, да ги видиме колку пораснале и се надевам дека некое од овие прекрасни фоликулчиња ќе сака да му бидам мајка Ендометриумот ми рече дека е 11мм што е супер За спермограмот ќе пишам или подоцна или утре. Ве гушкам сите п.с. Кај си Моник?
Хаха, ќе сака да му бидам мајка Срцка бе. Глеј само да не сакаат 2-3 да им бидеш мајка Убав број фоликули изглегле, само со кломифен? Мене по 5-6 ми излегуваа за инсеминација со кломифен, мада јас мислам грешев што цело време вежбав, и тоа вежбање брате, затоа сега одмарам со месеци, онака точаче само дома чат пат. Инаку ми стигнаа лентите за овулација денес @babyhope - значи околу 3 недели шипинг, Месецов ќе терам со нив, а ако нeма ништо, следниот ќе идам со кломифен мислам. Како и да е, сум се наоштрила опасно!
Со досегашнава стимулација на Кломифен јас до сега сум имала само по 3 фоликули... Оли браво пуштам среќа за успех месецов
Иииии гледајте сега позитива, сум решила деновиве идам во Картерс и во знак на оптимизам и верба, купувам вакво! Се мрднав уште откако го видов на едно бебче
Може и 2-3, но едно по едно, стара сум за тројка Инаку да, само кломифен, првпат ми е и страв ми беше малку. А ти по 5-6 од јајник или вкупно?
Вкупно 5-6, пиев по еден кломифен дневно 5 дена и по 2 естрофема дневно. Ама не растеа сите до крај до потребна големина, обавезно отпаѓаа по неколку до овулација, мислам остануваа зрели 2-3. Т.е погрешно се изразив, не дека не растеа другите ама некои стануваа доминантни и побрзо растеа, па кога тие ќе стигнеа за овулација, другите не беа толку големи. Ти по еден пиеш? Денес слушнав на една пријателка турбо доза и давале, сабајле навечер кломифен...