Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Сигурно и кај мене ќе биде така, на крај 2-3 ќе созреат побрзо.
    Јас пиев 2×1, и сабајле и навечер по едно, затоа можеби толку се направиле.

2. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Абе мене не ми се верува некој толку да пие, ама ми нафрли некоја бројка по 2 сабајле, 2 навечер. Мене ми личи ту мач тоа, најмногу што сум слушнала за две дневно. Може се збунила нешто? Не знам...

Bebulleee likes this.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

И јас така ги пиев 2х1

4. dunika

dunika Форумски идол

Женчиња:hug:.Гледам добро сте деновиве,ве пратев нон стоп.Јас бомбардирана со лоши вести-глава не кренав.Денес ми беше капак,ме здроби;(.Моја школска од гимназија,со која во тие 4 год многу поминавме заедно,денес се самоуби со скокање од прозор од 5ти спрат.Верувам сте чуле/прочитале во медиуми во Мк.Причина е вероватно хронична депресија односно некакво психичко нарушување како последица на неколку спонтани абортуси и на крај починато предвреме родено бебче.Извинете од срце за негативниот и вознемирувачки пост,но цел ден се мачам да си најдам некое логично објаснување-нема.Но сметам дека многу,ама многу придонесува општеството кај нас,така е подредено да одма во брак се очекува да родиш без проблем,па муабетите од блиските,погледите во стомак.Тоа е страшен притисок,ко да нема други теми.Друга работа е чувањето на таа мака во себе,сите премолчени зборови и проголтани солзи.Мора да се смени тоа некако,нашата малограѓанштина и стигматизирано општество ги плаќаме со здравје и живот.Промени од негде мора да почнат! Ве гушкам и Ви се извинувам уште еднаш за долгиот и негативен пост:l:

stejsi2005 and CocaColla like this.
  5. Momichka

Momichka Популарен член

Можно е @Dear_Thing. На другарка со полицистични јајници не и делуваше кломифенот. Никако не стигаше до оваулација.
    Потоа нарача некои си лекарства од Грција, со препорака од Таше. Уште првиот или вториот месец природно се оплоди :wasntme::l:

CocaColla, Dear_Thing and Bebulleee like this.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

ах @dunika кога ја прочитав веста останав без зборови. првото кое ми помина низ главата беше дека може да е некоја од форумот :(
    Не беа спомнати спонтаните, само дека плодот и почитал по пораѓањето. ама ептен и се насобрало на девојката :(
    Не ни можам да замислам како и е било на душата. Шетата, голема штета.
    Малограѓанството отсекогаш постоело и ќе постои. Не дозволувајте да бидете поведени од него.
    Ослободете ја душата.
    Јас многу размислував дали да бидам дел од фб групата ИВФ проблеми (https://www.facebook.com/groups/974395906028951/) ама сум. Секој кој ќе дојде на мојот профил, ќе види дека сум дел. Секоја до вас која ќе го отвори линкот ќе виде уште група на луѓе кои сме таму, спремни да се бориме за нашите права + наважно од се, неважните мислења од другите.

Ама затоа сме тука да се бодриме. Не само ште ќе станеме мајки, туку ќе одгледаме вистински генерации кои ќе го движат светот во позитивна насока, без предрасуди :inlove:

7. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Дај Боже да биде месецов, имам некое добро претчувство во стомак - не знам за кого е :) Денес слушнав дека братучетка на мм пред два дена трансфер правела, трето ивф и е - дај Боже да биде кај некого месецов. Јас има сега по двапати дневно ако треба тестовите за овулација да ги правам :) Му викам на мм денес, Идат бејб плодни денови, полни го, полни го :D Ќе се швркнеме веќе ако не се зезаме малку.

8. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Е токму вакви работи ме натераа да ја дадам идејата за книгата :( Луѓето околу нас немаат поим што всушност поминуваме, како живееме, колку боли - не се свесни дека ти се менува цел живот. Многу ми е жал за ова што го прочитав :( Во секој случај, жалосно, не е решение, не требала да си го направи тоа, колку и да боли. Овој живот ни е даден од Бога, и се’ што оди со него е со некоја причина. Жалосно што немало кој да и се најде, да и помогне во сево ова...

babyhope and dunika like this.
  9. babyhope

babyhope Истакнат член

Така,ами како :) јас неделава планирам мерење на фоликули,микробиолошки и пап и упат за хормони.Како и да е,нема стоење во место,чекор по чекор,полека,но сигурно ;)

Momichka and 0ли like this.
  10. babyhope

babyhope Истакнат член

:hug::hug::hug:

11. monik55

monik55 Форумски идол

Девојки јас имам убави фолекулчиња 22 мм,18 мм 15 и другите помали,примив и инекција Прегнил и сега го чекаме утрешниот ден☺
    Оли и другите ќе успееме да знаете:inlove:

bella.gk, irenna, eci85 and 8 others like this.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Одлично. Од утре фрлајте се на работа па за две недели висока бета.(fingers)

monik55 likes this.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

:inlove:

14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@monik55 сега опушти се, не мисли на никој и ништо и уживајте со мажето. Заслужено после се. Знам дека ќе се израдувате и се ќе е во ред. Само позитивни мисли :l: :hug:

15. monik55

monik55 Форумски идол

:hug::*

kristina.k likes this.
  16. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Тоа никој не може со 100% сигурност да ти каже, може да овулираш ама фоликулот да е таканаречено празен т.е. да не е доволно созреана јајце клетката за оплодување а може и се да е ок и да има зачнување. Тоа е проблемот кај ПЦОС не се знае кога има права овулација кога не.

17. CocaColla

CocaColla Истакнат член

@0ли @monik55 ова е ваш месец женски, сакајте си се со појаките половини и ќе биде се во ред :hug::hug:

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Здраво женски мои убави како сте? На сите што сте во исчекување ви посакувам || линии... А на тие што ќе бидат во исчекување повеќе во кревет :D

П.С Јас сум добраааа, од сабалје сум добила некоја посебна енергија па цела куќа ја светнав :P
    Поздрав дами, без нервози ќе си дојди и нашето :*

mace89, babyhope, irenna and 6 others like this.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Ај дојди и кај мене светни :*:

Ќе ти направам кафе и ручече, ќе те нагостам убо, само ти дојди :P

П.С шо сакаш да јадеш? :rofl:

Ano and Bebulleee like this.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Договорено.. На мени сакам нешто мрсничко, нема да поминеш така лесно кога се работи за "Кркалец" :rofl::$

Вереничка likes this.