Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Сигурно и кај мене ќе биде така, на крај 2-3 ќе созреат побрзо.
    Јас пиев 2×1, и сабајле и навечер по едно, затоа можеби толку се направиле.

2. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Абе мене не ми се верува некој толку да пие, ама ми нафрли некоја бројка по 2 сабајле, 2 навечер. Мене ми личи ту мач тоа, најмногу што сум слушнала за две дневно. Може се збунила нешто? Не знам...

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    И јас така ги пиев 2х1

4. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    94.755
    Женчиња:hug:.Гледам добро сте деновиве,ве пратев нон стоп.Јас бомбардирана со лоши вести-глава не кренав.Денес ми беше капак,ме здроби;(.Моја школска од гимназија,со која во тие 4 год многу поминавме заедно,денес се самоуби со скокање од прозор од 5ти спрат.Верувам сте чуле/прочитале во медиуми во Мк.Причина е вероватно хронична депресија односно некакво психичко нарушување како последица на неколку спонтани абортуси и на крај починато предвреме родено бебче.Извинете од срце за негативниот и вознемирувачки пост,но цел ден се мачам да си најдам некое логично објаснување-нема.Но сметам дека многу,ама многу придонесува општеството кај нас,така е подредено да одма во брак се очекува да родиш без проблем,па муабетите од блиските,погледите во стомак.Тоа е страшен притисок,ко да нема други теми.Друга работа е чувањето на таа мака во себе,сите премолчени зборови и проголтани солзи.Мора да се смени тоа некако,нашата малограѓанштина и стигматизирано општество ги плаќаме со здравје и живот.Промени од негде мора да почнат! Ве гушкам и Ви се извинувам уште еднаш за долгиот и негативен пост:l:

На stejsi2005 и CocaColla им се допаѓа ова.
  5. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    6.562
    Можно е @Dear_Thing. На другарка со полицистични јајници не и делуваше кломифенот. Никако не стигаше до оваулација.
    Потоа нарача некои си лекарства од Грција, со препорака од Таше. Уште првиот или вториот месец природно се оплоди :wasntme::l:

На CocaColla, Dear_Thing и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    6.562
    ах @dunika кога ја прочитав веста останав без зборови. првото кое ми помина низ главата беше дека може да е некоја од форумот :(
    Не беа спомнати спонтаните, само дека плодот и почитал по пораѓањето. ама ептен и се насобрало на девојката :(
    Не ни можам да замислам како и е било на душата. Шетата, голема штета.
    Малограѓанството отсекогаш постоело и ќе постои. Не дозволувајте да бидете поведени од него.
    Ослободете ја душата.
    Јас многу размислував дали да бидам дел од фб групата ИВФ проблеми (https://www.facebook.com/groups/974395906028951/) ама сум. Секој кој ќе дојде на мојот профил, ќе види дека сум дел. Секоја до вас која ќе го отвори линкот ќе виде уште група на луѓе кои сме таму, спремни да се бориме за нашите права + наважно од се, неважните мислења од другите.

Ама затоа сме тука да се бодриме. Не само ште ќе станеме мајки, туку ќе одгледаме вистински генерации кои ќе го движат светот во позитивна насока, без предрасуди :inlove:

На stejsi2005, CocaColla, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Дај Боже да биде месецов, имам некое добро претчувство во стомак - не знам за кого е :) Денес слушнав дека братучетка на мм пред два дена трансфер правела, трето ивф и е - дај Боже да биде кај некого месецов. Јас има сега по двапати дневно ако треба тестовите за овулација да ги правам :) Му викам на мм денес, Идат бејб плодни денови, полни го, полни го :D Ќе се швркнеме веќе ако не се зезаме малку.

На stejsi2005, Lavica2016, CocaColla и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Е токму вакви работи ме натераа да ја дадам идејата за книгата :( Луѓето околу нас немаат поим што всушност поминуваме, како живееме, колку боли - не се свесни дека ти се менува цел живот. Многу ми е жал за ова што го прочитав :( Во секој случај, жалосно, не е решение, не требала да си го направи тоа, колку и да боли. Овој живот ни е даден од Бога, и се’ што оди со него е со некоја причина. Жалосно што немало кој да и се најде, да и помогне во сево ова...

На babyhope и dunika им се допаѓа ова.
  9. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Така,ами како :) јас неделава планирам мерење на фоликули,микробиолошки и пап и упат за хормони.Како и да е,нема стоење во место,чекор по чекор,полека,но сигурно ;)

На Momichka и 0ли им се допаѓа ова.
  10. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    :hug::hug::hug:

11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Девојки јас имам убави фолекулчиња 22 мм,18 мм 15 и другите помали,примив и инекција Прегнил и сега го чекаме утрешниот ден☺
    Оли и другите ќе успееме да знаете:inlove:

На bella.gk, irenna, eci85 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.103
    Допаѓања:
    40.472
    Одлично. Од утре фрлајте се на работа па за две недели висока бета.(fingers)

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    :inlove:

14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    @monik55 сега опушти се, не мисли на никој и ништо и уживајте со мажето. Заслужено после се. Знам дека ќе се израдувате и се ќе е во ред. Само позитивни мисли :l: :hug:

15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    :hug::*

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  16. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Тоа никој не може со 100% сигурност да ти каже, може да овулираш ама фоликулот да е таканаречено празен т.е. да не е доволно созреана јајце клетката за оплодување а може и се да е ок и да има зачнување. Тоа е проблемот кај ПЦОС не се знае кога има права овулација кога не.

17. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    @0ли @monik55 ова е ваш месец женски, сакајте си се со појаките половини и ќе биде се во ред :hug::hug:

На Вереничка, monik55, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Здраво женски мои убави како сте? На сите што сте во исчекување ви посакувам || линии... А на тие што ќе бидат во исчекување повеќе во кревет :D

П.С Јас сум добраааа, од сабалје сум добила некоја посебна енергија па цела куќа ја светнав :P
    Поздрав дами, без нервози ќе си дојди и нашето :*

На mace89, babyhope, irenna и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Ај дојди и кај мене светни :*:

Ќе ти направам кафе и ручече, ќе те нагостам убо, само ти дојди :P

П.С шо сакаш да јадеш? :rofl:

На Ano и Bebulleee им се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Договорено.. На мени сакам нешто мрсничко, нема да поминеш така лесно кога се работи за "Кркалец" :rofl::$

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.