Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Договорено! :handshake:

И мм сака мрсничко :P

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Ај добро утро на сите, ви посакувам убав ден! :*

Диар, тоа мендувчето на сликата од претходната страна ми доаѓа да го изедам сосе екранов! :inlove:

Моник, мила, фрлајте се во акција, сега му е мајката! Сигурно докторот ти дал насоки кога да имате односи, па острете се, нека го полни мт (што би рекла Диар) :D

Вере, ќе дојдам да пиеме кафе додека Бебуле светнува :rofl:

На mace89, monik55, Ano и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Јеее уште повеќе се израдував! Гозба ќе направиме, гозба! Само @Bebulleee прво да светне, на чисто да бидеме. :rofl:

И нема смисла сама да седиш јас да правам кафе, ете она може и по едно каве да ни направи! :rofl:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Абе дечки, 4 ден денес како јадам од ова со смоквиве и четврти ден имам некоја чудна зашеметеност на моменти, како вртоглавица блага. Му се случувало нешто слично на некој друг што го јадел ова? Јас вртоглавици немам никогаш во живот. Читав дека смоквиве регулирале висок притисок, па викам да не ми го буткаат зашто јас и така со низок сум, ама од премногу низок обично ме боли само глава, не сум имала вакви зашеметености до сега.

5. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Не ти е од смоквите сигурно :)
    И јас сум со низок притисок и единствено што осетив од нив беше поголема влажност:$
    И опушти се, небарај работи кај што ги немат!! :*

На Valentina888 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    рез. сп..jpg
    Е, сега, спермограмот.

Си направив табела за споредба, па ја ставам и овде.
    Во Адриалаб правевме во септември, а сега во Авицена.
    Големо подобрување има кај подвижноста, од многу неподвижни отидоа во подвижни во место, сме успеале да ги раздвижиме малку, заспани биле. :yawn: Се надевам дека ќе успееме и да ги размрдаме, да не стојат во место. :!: Се зголеми и процентот на живи, а особено ми дава надеж морфологијата.
    Е, малку се намалила концентрацијата и бројот, :^) но можеби тоа се должи на грипот што не` фати и уште се клукаме со работи за да се вратиме во нормала. Купив Трибестан и витамин Е400 и се надевам ќе помогнат за подобрување.
    Мислам дека може да продолжи да пие и јаде се` досега што пиеше и јадеше.
    Мислам дека не е толку лош со 56% прогресивно подвижни, се надевам дека е доволно за природно :worried: Што мислите? :?:

Последна измена: 31 јануари 2017
    На TheGetmaki, Lavica2016, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Грев е трудна жена толку да работи... Па и кафее :o
    Го раскинувам договорот Крај! Хахахах

На Valentina888, Вереничка и 0ли им се допаѓа ова.
  8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    :o:o:o:o:o

Де просветли ме!!!! Шо????
    Која жена е трудна? 8-|

9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    :rofl::rofl: трт милојко знам да те извадам од памет :emo:

10. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Може нема врска со смоквите, така само да се поклопило. Може дека деновиве сум по 12-14 саати пред компјутер, па од напрегање на очите да ми е.

Спермограмот е супер, што ти е :) Морфологијата од Авицена не ти е пишана, само од Адриалаб, ама и таа е одлична. Концентрацијата се гледа дека не дал мн количински, тоа гарант е човечки фактор. Не ти се пожали дека не оставил количина колку обично? Мм сега последен пат исто беше во Авицена, ние не знаевме дека таму немаат просторија за таа работа и кога дојде дома вриеше, вика во веце бе, како животно некое, ми тропа чистачката на врата, не можев ни ко што треба да завршам работа, едвај вика малку пуштив. И се гледаше одма количината дека е помала од последниот пат. Или, да не не сте оставиле доволно апстиненција? Инаку претходно ви била количината врв, 124 мил, ако видов добро. Ехее, ние најмногу сме имале 36 мил до сега, па останав природно.

* Ете, си коригирала за морфологија :) Супер е така. Морфологијата на мм од Авицена од пред две недели буквално истите бројки како овие... Се надевам дека се 100% точни, не да заокружуваат нешто на сите - чудни ми дојдоа бројките 80, 10, 10, а обично све се некои незаокружени. Ај нека каже сега некоја со спермограм од Авицена дека има други бројки во морфологија :D

11. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    :punch:
    :drunk:

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Диар, знаев дека нема посебна просторија, некаде наназад по страниве ти имаше пишано за тропањето и дека нема посебна просторија (што е бог да чува!), па од дома однесовме. Ти благодарам што пиша и така имавме информација.
    Апстиненција од три дена имаше, исто колку и во Адриалаб кога однесе, а тогаш 124 мл и голем број. Ама мислам дека спомна нешто дека во спиење му истекло на гаќи, па можеби е тоа. А читав дека првите капки се најконцентрирани.
    И јас се надевам дека не им е нешто само заокружено.

13. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    На Lavica2016, Bebulleee и 0ли им се допаѓа ова.
  14. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    статус: два дена до добивање,скроз изумив, апликацијата ме извести :lol:

На stejsi2005, Elenota, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    НЕ добивање!

На stejsi2005, CocaColla, Elenota и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Освен Кока, кои други чекаат да не добијат? Да видиме кои ќе ја освежат темава :party:

На Simonnka, stejsi2005, CocaColla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Јас!!!Чекам недобивање уште две недели..Ту мач..ама со оглед на тоа што имав на крај од мензис,веќе пројдоа скоро две недели,а јас еве два дена покрај симптомите отечени гради имам и како гадливост некоја,посебно кога ќе станам од спиење,небитно дали преку ден ако одморам или од сабајле.Топла сум горам 4-5 дена,а иначе сум со по два пара чорапи,дупли јорган итн.Овие денови боса по кратки мајца само.Ми се потат рацеве многу..чудни работи..Ама ќе видиме..ако не доиздржам ќе направам бета за некој ден.За еден месец одам кај либето,конечно нема повеќе развоени,па би сакала да го израдувам после долго време.Башка на фемина за Овните вика 22ри февруари може да соопштите убава вест за позитивен тест бременост.:D.Него другиве ,има ли некој што е поблиску до недобивање?До сите гушкање :hug::hug::hug:

На bella.gk и 0ли им се допаѓа ова.
  18. Сонце82

Сонце82 Активен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Колку сакам и јас да видам 2 линии, но сеуште е рано да се обидувам. Мамички имам голема мака, сеуште неможам да добијам циклус после киратажата од пред неполни 4м. Имала ли некоја од вас ваков случај. Лошо да се чуствувате, низок притисок, снагата ви се тресе и вртоглавици. Од толку што ме гребеле кога ме чистеле дури се сомневам дека повторно ќе си видам 2 линии. :(

19. Lolipop796

Lolipop796 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2009
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    437
    Здраво Сонце82, јас исто како тебе во таква ситуација бев.Не добивав три месеци,не знаев што ми се случува мислев дека така е нормално после киретажа Едно утро ме разбудија силни болки како контракции и веднаш отидов во Систина и докторот ми кажа дека мора пак да ми прави киретажа бидејќи ми бил запушен каналот и не можело да пробие Сега веќе се ми е во ред, така што ти препорачувам да одиш кај Др.Дракулевски и да ти процени што не е во ред најбрзо што можеш бидејќи може да се влоши состојбата. Пиши кога ќе имаш некоја информација

На Сонце82 и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  20. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Здраво, можеби ќе звучам смешно, но прв пат ке одам на испитување хормони, па дали треба да сум гладна при земањето на крв?
    Ке одам утре од сабајле, ве молам за брзи одговори. Благодарам