Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    да направено е и спемограм и хормонален статус се....затоа и нервозата е поголема кога се е нај нај и не се фака а и јас не верував па и сега со резерва во бајачки и такви работи,а чаевите и др природни лекови немаат врска со тоа,а и знам дури и мн примери кога луге од др вера одат по манастири или џамии,кога ке те натера маката не знаеш во животот како оди и сто ке те снајде ке почнеш во се да веруваш и од се да се плашиш.а за ин витро постапката прво треба финансиски да си спремен,а ако сакас преку фонд...треба прво инсеминации неуспесни нз колку бараат па да ги поддадеш документите па ако те одберат а предност имале постари парови и тие подолго што чекаат (мене барем така на лекар ми кажаа) и секако дека ке се испиташ и ке пробаш се кога се бориш за една и единствена цел...БЕБЕ

2. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    Михаела во право си дека прво треба да и се даде предност на модерната медицина, не само за лекувањето на неплодноста туку и за сите здравствени проблеми воопшто :!: Но секако не се на одмет и "бабините" лекови,чаеви и такви ствари. Имам пријателки што минувале низ овие проблеми и мислам дека проблемот не е во тоа дека некој ја игнорира медицината туку во тоа дека сите тие испитувања се многубројни, макотрпни, чинат многу пари кога ќе се соберат сите сметки,траат подолго време поради тоа што мора да се чекаат определени денови од циклусот,документација за средување еден куп од ваму од таму.... а да не зборувам за тоа дека ретко кој гинеколог се посветува како што треба во лекувањето на стерилитетот :worried: ( што мислам дека е најголемата причина поради која паровите не се истрајни,едноставно ,немаат насока,се губи волја ),башка и односот на некои од медицинскиот персонал :puke: ....... Ама на крај се согласувам со тебе дека освен чаеви,тревки и незнам друго што треба да се биде упорен и да се следат медицинските препораки. на крај се исплатува :)

3. immortal

immortal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Здравоо девојки честитки до сите идни мамички се надевам дека и јас ќе ви се приклучам за брзо со вереникот се опуштивме нема повеќе пазење сакаме бебче :) па последна менструација ми дојде на 31 дек. нормална ми е секогаш на време и до кога почнаа плдониве денови работиме на случајот :D :D и се надевам дека ќе се израдувам за брзо ве молам за некаков совет помош нештоо на што обрнувате внимание повеќе кога,како.што ??? јас овде на фемина си имам напраено и секош си гледам кога треба да ми дојде плодни денови ово оно но сепак дајте совет нешто или да се надевам дека веќе се напраило некое бебче киссс до сите :* :D

4. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Па вака да ви одговорам на двет мислам на mariatim и на roza102 ако е се во ред од медицински аспект тогаш направете вака, пробајте да водите љубов а не да правите дете. Што сакам да кажам, дајтеси период да речеме од оваа нова година до наредната да не мслите дали ке забремените или не, едноставно водете љубов имајте страствен секс со вашиот партнер а не да бидете постојано во грч, и да гледате само дали ќе направте дете. Да речеме пробајте 6 месеци да водите љубов колку што мжете почесто без разлика дали се плодни или неплодни денви. Притоа практикувајте пози во кои е најголема веројатноста да забреените, а тоа се: Мисонерската со перниче под кичмата, и кучешката со скроз спуштена глава доле бидејки така вашот партнер ке може најдлабоко да пенетрира во вас и на тој начин патот на сперматозоидите до јаницте е најкраток. Доколку нтензивниот секс не вроди со плод тогаш ке одите на варијанта да вашиот партнр апстинира недела дена па да имте секс бидејки на тој начин количински има повеќе сперма што значи поголеми се шансите од тие милиони сперматозоиди барем некој да стигне до една зрела јајцеклетка и да ја оподи. И, што е најбитно бидете тотално опуштени мислете на сексот на убавото чувство што ке го дживеете а не на тоа дали е забремените бидејки психата убива, тоа е чудо колкава е мокта на потсвеста која може да влијае и на овој дел од здравјето. А како доказе тоа што сигурно сте чуле разни приказни као била на некоја вода се измила и затруднела или во манастир или некоја жена и баела итн. Што мислите водата или бајачката помогнале ? Не, помогнала вербата и тоа што таа верба им помогнала да се опуштат, во тоа е штост. И, не се секирајте животот е пред вас никогаш човек не е престар за улогата на родител.

5. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Kazete mi kako tocno da si gi odredam plodnite denovi, bidejki ne dobivam na 28 dena, sekogas razlicno nekogas na 29 dena, 30 dena, tri meseci nemozam da zabremenam mislam da ne e do toa

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.726
    ^ Oд првиот ден на менструација рачунај 15 дена,плус минус 2,3 дена.
    Рачунај да имаш односи тие денови,а и рачунај дека сперматoзоидите во вагината живеат и до 72часа,а јајце клетката само 12.

7. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Eli25 Здраво. Јас имам слични симптоми како твоите. последен пат добив на 25ти а скоро секогаш добивам истиот датум нареден месец. И сега еве два дена и мене ме боли стомакот ниско долу и повеќе е како да ми гори местото. Рано е уште за нило какви ПМС.... А и ми се гади исто така.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Среќна Нова Година на сите ( се немам логирано поодамна) . На сите ви посакувам да добиете слатки мали бебиња , а во меѓувреме да уживате во љубовта со вашите мажи. Што е ваше ќе си дојде, не се секирајте, на крајот на краиштата неможе кога сакаме ние туку кога ќе даде Господ!!
    - Во новата годинка да се опуштиме, да си живееме нормално.
    Верувајте ова изгледа е вистинскиот рецепт. Разговарав со неколку мајки коишто ми кажаа дека се мачеле се мачеле се нервирале, дури и се карале со мажите од нервози, паѓале во депресии. И на крај кога воопшто не размислувале на темата, кога имале најмногу работа и обврски- тогаш се фатило.
    И тоа кај сите е така. Кај една дури и било забрането од гинеколог да забремени заради циста, а пред тоа долго време се обидуваа со маж и да забремени. И баш тогаш кога не требало - тогаш забремени. Детево капка роса, едно убаво, златно.

Во секој случај разговорите тука многу помагаат, до скоро и јас се нервирав, ама нема веќе.

:inlove:

На Zaljubena111 и elena.mak им се допаѓа ова.
  9. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ете ја пак црвената Мара, се најавува, испратила најава дека иде, пи*ка и материна, ко швајцарски саат е, да не закасни :rofl:

Се извинувам за непристојноста, ама така ми дојде, морам за да ми олесни, ја мразам :@

10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Отерај ја, олесни си ја душата, мааааајка и нејзина, ич да не се замараш!!!!!!!!!!! Ај нека се дефтоса 9 месеци више, ни да не помислиме на неа!!!!!!!!!!!!!!! :devil: :rofl:

11. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    хахахаа и јас ја мразам и овој месец баш ме изнервира и сега уште повеќе ја мразам :rofl:

12. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    eve na mene 7 dena mi docni prv pat tolku da mi docni pa narednata nedela ako ne mi dojde ke odam na ginekolg bidejki se plasam.
    da ne se slucuva nesto so mene po neuspesnoto ivf kade posledniot menzis mi bese na 9 prethodniot mesec

13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Можеби си по природен пат останата бремена, дај Боже, има шанси?

14. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    дај боже наничко да е нешто убаво, стискам палци :*

15. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    ne e mozno da sum ostanata bidejki na 9.12 mi dojde a mm istio den si otide za ceska,a na 10.12 pravev test vo remedika i bese negativen koj go pravev vo remedika i neznam sto e so mene imam vrtoglavica i mi se gadi sto li e rabotata so mene neznam.

16. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    ја читам темава игледам дека многу се обидувате преку лекови преку бабини деветини што викаат ,да ви кажам некаде и доктор неможе да помогне јас останав бремена после 4 месеци обид е сеа да ви кажам пр за едни мој познајници лугето може се 6 год во брак и немаат деца кај не отидоа да се испитаат за да добијат а на сите доктори германија,македонија,турција,франција и бил ПСИХАТА треба најпрвин психички да бидеш подготвен значи ке биде кога ке сака а не ние ко ке сакаме.ај пробајте психички да не сте растроени нервозни и пуштите сами да си дојдат раб по себе и јас бев дел од вас јас имав мнооогу големи проблеми со месечното што дури мислев дека и не сум плодна (глупача) и на крај Господ ми го подари најубавото бебе на цел свет.бидете позитивни ке ви успее позз (само да напоменам каде што мора да има бабини девветини и доктори мора некаде тоа е неизбежно) :)

На Yeats и lale24 им се допаѓа ова.
  17. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    хахаха е бас ме насмеа, луда си :lol: усте се смеам:)) ај не се секирај, како и кај сите останува да си каземе , ке биде некој следен пат! позитивна си, се приметува и секоја чест, поздрав

На ecapereca му/ѝ се допаѓа ова.
  18. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Неџла незнам на какви ,,бабини деветини,, мислиш, ама за мене природни работи-чаеви, медови, и некои лекови кои се прават од комбинација на билки или плодови некакви-не се бабини деветини. И јас забременив по таков пат, и мислам дека секогаш е подобра опција природното од лекарствата. Секако дека доколку навистина постои проблем, без лекар неможеш да завршиш работа.Но некогаш треба само една мала ситница за да бидне работата. Природата има лек за све,само што ние луѓето сме многу назад во нивно изнаоѓање. А психата исто така си има големо влијание, но кога нешто го посакуваш и очекуваш не е можно да не мислиш на тоа. Затоа јас ги поддржувам сите парови кои пробуваат и по природен пат да станат родители, и тоа за мене не се никакви бабини деветини. Да не се забега по бајачки и гатачки, ама маката може и на тоа да те натера.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    баш мислев на гатачки да ти кажам право и на бајачки не реков ниш за чаевите и затоа не напишав ниш за природата за чаеви и сл :D

20. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44
    ke moze li nekoj da mi odgovori eve 6 dena mi kasni menstruacija pred 4 dena napraviv test za bremenost mi ispadna negativen mozno li e da sum bremena ve molam za odgovorr pozdravvv