Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    Ти благодарам

2. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Редовно ве следам сите во оваа тема,иако не сум дел од вас сепак на сите ви посакувам две цртички.
    Кај мене беше така кога останав бремена.Значи моите менструации се нередовни на 33-34 ден,порано никогаш.Месецот кога останав бремена на 21от ден од последната мен.имав малку како крв и два дена кафеаво.Ми беше чудно бидејќи е прерано за менструација и се испостави дека е инплантациско.Со среќа!

На bebuf17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Со среќа, ти посакувам успех и само успех :*

На Valentina888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    То благодарам, несакам да се разочарувам пак, ќе чекам рано ми е за менструација, се надевам на убаво нешто

На Love86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    @Вереничка да се јави како е не сум ја читнала одамна

@0ли лавице ти држам среќа за фоликулчињата да искочат двајца немирковци:)

Поздрав и до останато друштво..јас ќе кулирам овие две недели во Битола сум..поздеав и до сите Битолчанки идни мајки

На Вереничка, Bebulleee, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Со среќа:hug::inlove: ти посакувам две бебушки оддеднаш.Господ е голем...

7. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280

Благодарам @babyhope :*:hug:

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    :hug::hug::hug: :*

9. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    на сите што сакаш да им одговориш ќе кликнеш цитат и потоа лево кај што пишуваш има опција вметни цитат ќе кликнеш, па потоа на цитирај ги овие пораки и толку :)

@Valentina888 со среќа (fingers)

10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    :* :*
    Одмори се убаво и на Широк сокак напиј се кафе место мене :coffee: Ја сакам Битола, а особено некои бутици ми се драги :D
    Фалаааа :*

Ај добро утро, убав ден да си имате, бидете ми позитивни! :*

На CocaColla, Lavica2016, Вереничка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Добро утро девојки како сме денес? Од сношти почнав со Кломифен јас и одиме со нови силии повторно.. :)

@Lavica2016 Ајде на кафе :P

На mace89, babyhope, Lavica2016 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Ало? Се слушаме? Се јавувам.... @Lavica2016 :mp:
    Еве ме мене, тука сум ве читам секој ден, но ете не сум имала ништо паметно да кажам И сега не знам дали да пишам нешто, некои тука ќе ме караат @Bebulleee @0ли :$

Добра сум, не знам која колку е запознаена. Навидум се е во ред. Но во четвртокот кога бев на втор преглед д-р ми рече дека не сум 7ма недела(тој ден влегував) по последна менструација туку по ехо покажува дека сум 6та и 1 ден. но малку ми прозвучи како поназад е бебето за 6 дена.:| После ми објасни дека тоа значи дека најверојатно покасно сум зачнала, што и речиси сум сигурна дека е така. Но тоа што ме загрижи е што измери 4.2мм а со една членка пишував и ми кажа дека во 7ма и 2 дена, или 6та и 5 дена(по ехо) и бил ембрионот 8.5мм. Тоа ми беше далеку од моето и уште толку се загрижив. После проверував, излезе дека е во ред, но секаде различни вредности покажуваше. 8-|
    Звучам глупаво, и претерувам знам, но прв пат ми е :$ емотивна сум премногу, паничар во движење и тоа е тоа. Инаку слушнавме и срценце :inlove:
    И после си барам симптоми, ми фалат па имам па немам, и така. :lol: Одвај чекам да одам на следен преглед, и да престанам да се грижам и да почнам да уживам. (waiting)

Борбата трае... и секогаш ќе трае. Не завршува со II :$

Тешко е, хормони, навистина друго стање, но што се однесува до мене, секој ден нека ми е лошо, само да знам дека тоа е добро! :l:

Ве читам сите, ви пуштам среќа, ве чекам во труднички, ве гушкам и бакнувам!:hug: :*

На bela.m, eci85, Melinda85 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Алооо Вереее, слабо се слушаме. Вероватно е до мрежата.. или загадениот воздух во Скопје.! :wasntme:

Мило ми е што мислиш на нас и ни пишуваш вака често често.. :^):lol:
    Што се подразбира од лошење, допрва ќе ти биди и без галје... А тоа со неделите и милиметри ич да не те загрижува колку е, се додека докторот вели СЕ Е ВО РЕД.
    Не се споредувај со никоја, НЕМА две исти.. Поздрав и повторно да не посетиш :call::*

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Вере :call:
    Те слушам, ние со загадениов воздух подобро се слушаме меѓу себе, навикнати сме на пречкиве во линија. Овие во Битола не се толку загадени и не знаат како е.

Важно е доктор ако ти каже дека е се' во ред, да го послушаш и да не се секираш. Невозможно е да не мислиш, сепак се работи за најбитното нешто во твојот живот, но со некоја занимација мами си го умот. Гали си меше и кулирај.
    Ве гушкам двајцата :hug:
    Јавувај ни се и чувај ни место таму, кај да е ќе дојде една поголема група натаму :emo:

На dunika, Вереничка и Bebulleee им се допаѓа ова.
  15. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Здраво девојки, ве читам редовно, но никако да ви се приклучам еве дури денес викам ај доста ми беше само читање дај да се приклучам:) Јас пред една година имав бременост за жал неуспешна бидејќи во 7ма недела немаше срцева реакција :( После киретажата ми се направија чоколадни цисти, односно сега сум со ендометриоза и на двата јајника и до сега еве не бива бременост... Ми препорачаа да правам лапероскопија,но давам фора уште некој месец па доколку не можам да забременам ќе морам лапероскопија. А овие денови не знам дали ми е од психичка прилина или нешто друго но имам благи вртоглавици на моменти и жештини, вака прв месец ми се случува дали некоја има совет некој за мене, како и да е подршката пред се е најважна. Ве гушкам сите и ве подржувам, јаки сме ние жените ќе излезе еден ден човек и од НАС:D:D:D Заборавив да кажам дека овој месец пиев кломифен за стимулација ама на мм му го дадоа без рецепт, може требало да се консултирам со гинеколог прво, баш денес ќе одам имам закажано па ќе видам што ќе ми каже за кломифен и ендометриоза.

Последна измена: 7 февруари 2017
    На Melinda85 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Добредојде и ти посакувам што побрзо да си останеш бремена и да им се придружиш во Труднички:)
    Жештини ме фаќаат мене по овулацијата, наизменично де ми студи де ми е жешко и се препотувам.
    За другото немам искуство.

На monik55 и Sparkles27 им се допаѓа ова.
  17. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Фала ти @Оли дај Боже сите да се истребат од оваа тема :P Епа можно и кај мене да е од тоа сигурно, фала ти:inlove:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  18. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    Честитки...и јас мојот кај и да ке го искористам ..па може и заедно да тераме процедура и да се советуваме.. па на крај да си завршиме со бебуш во стомакот....
    Јас денес одам на консултации да видам што ке ми каже Органџиски од кога да се почне со терапија...ти кај кого ке го правиш ин витрото...поздрав

На monik55, Bebulleee и Valentina888 им се допаѓа ова.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    @Valentina888 со среќа ваучерот срцка! :f: Па за месеци од сега шалвари да носиш за да ти биде лабаво! :P :hug:

На Bebulleee и Valentina888 им се допаѓа ова.
  20. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @Valentina888 честитки милаа!! И тебе и на @delvi ви посакувам најлесна постапка и по два бебуши во рака. Само смирено, позитивно, со верба и со Господ напред :*

На Acka22, delvi, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.