Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. bebuf17

bebuf17 Активен член

Ти благодарам

2. Love86

Love86 Истакнат член

Редовно ве следам сите во оваа тема,иако не сум дел од вас сепак на сите ви посакувам две цртички.
    Кај мене беше така кога останав бремена.Значи моите менструации се нередовни на 33-34 ден,порано никогаш.Месецот кога останав бремена на 21от ден од последната мен.имав малку како крв и два дена кафеаво.Ми беше чудно бидејќи е прерано за менструација и се испостави дека е инплантациско.Со среќа!

bebuf17 likes this.
  3. babyhope

babyhope Истакнат член

Со среќа, ти посакувам успех и само успех :*

Valentina888 likes this.
  4. bebuf17

bebuf17 Активен член

То благодарам, несакам да се разочарувам пак, ќе чекам рано ми е за менструација, се надевам на убаво нешто

Love86 likes this.
  5. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

@Вереничка да се јави како е не сум ја читнала одамна

@0ли лавице ти држам среќа за фоликулчињата да искочат двајца немирковци:)

Поздрав и до останато друштво..јас ќе кулирам овие две недели во Битола сум..поздеав и до сите Битолчанки идни мајки

6. eci85

eci85 Истакнат член

Со среќа:hug::inlove: ти посакувам две бебушки оддеднаш.Господ е голем...

Valentina888 likes this.
  7. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Благодарам @babyhope :*:hug:

babyhope likes this.
  8. Valentina888

Valentina888 Популарен член

:hug::hug::hug: :*

9. CocaColla

CocaColla Истакнат член

на сите што сакаш да им одговориш ќе кликнеш цитат и потоа лево кај што пишуваш има опција вметни цитат ќе кликнеш, па потоа на цитирај ги овие пораки и толку :)

@Valentina888 со среќа (fingers)

Valentina888 likes this.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

:* :*
    Одмори се убаво и на Широк сокак напиј се кафе место мене :coffee: Ја сакам Битола, а особено некои бутици ми се драги :D
    Фалаааа :*

Ај добро утро, убав ден да си имате, бидете ми позитивни! :*

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Добро утро девојки како сме денес? Од сношти почнав со Кломифен јас и одиме со нови силии повторно.. :)

@Lavica2016 Ајде на кафе :P

mace89, babyhope, Lavica2016 and 2 others like this.
  12. Вереничка

Вереничка Популарен член

Ало? Се слушаме? Се јавувам.... @Lavica2016 :mp:
    Еве ме мене, тука сум ве читам секој ден, но ете не сум имала ништо паметно да кажам И сега не знам дали да пишам нешто, некои тука ќе ме караат @Bebulleee @0ли :$

Добра сум, не знам која колку е запознаена. Навидум се е во ред. Но во четвртокот кога бев на втор преглед д-р ми рече дека не сум 7ма недела(тој ден влегував) по последна менструација туку по ехо покажува дека сум 6та и 1 ден. но малку ми прозвучи како поназад е бебето за 6 дена.:| После ми објасни дека тоа значи дека најверојатно покасно сум зачнала, што и речиси сум сигурна дека е така. Но тоа што ме загрижи е што измери 4.2мм а со една членка пишував и ми кажа дека во 7ма и 2 дена, или 6та и 5 дена(по ехо) и бил ембрионот 8.5мм. Тоа ми беше далеку од моето и уште толку се загрижив. После проверував, излезе дека е во ред, но секаде различни вредности покажуваше. 8-|
    Звучам глупаво, и претерувам знам, но прв пат ми е :$ емотивна сум премногу, паничар во движење и тоа е тоа. Инаку слушнавме и срценце :inlove:
    И после си барам симптоми, ми фалат па имам па немам, и така. :lol: Одвај чекам да одам на следен преглед, и да престанам да се грижам и да почнам да уживам. (waiting)

Борбата трае... и секогаш ќе трае. Не завршува со II :$

Тешко е, хормони, навистина друго стање, но што се однесува до мене, секој ден нека ми е лошо, само да знам дека тоа е добро! :l:

Ве читам сите, ви пуштам среќа, ве чекам во труднички, ве гушкам и бакнувам!:hug: :*

bela.m, eci85, Melinda85 and 7 others like this.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Алооо Вереее, слабо се слушаме. Вероватно е до мрежата.. или загадениот воздух во Скопје.! :wasntme:

Мило ми е што мислиш на нас и ни пишуваш вака често често.. :^):lol:
    Што се подразбира од лошење, допрва ќе ти биди и без галје... А тоа со неделите и милиметри ич да не те загрижува колку е, се додека докторот вели СЕ Е ВО РЕД.
    Не се споредувај со никоја, НЕМА две исти.. Поздрав и повторно да не посетиш :call::*

0ли likes this.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Вере :call:
    Те слушам, ние со загадениов воздух подобро се слушаме меѓу себе, навикнати сме на пречкиве во линија. Овие во Битола не се толку загадени и не знаат како е.

Важно е доктор ако ти каже дека е се' во ред, да го послушаш и да не се секираш. Невозможно е да не мислиш, сепак се работи за најбитното нешто во твојот живот, но со некоја занимација мами си го умот. Гали си меше и кулирај.
    Ве гушкам двајцата :hug:
    Јавувај ни се и чувај ни место таму, кај да е ќе дојде една поголема група натаму :emo:

15. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Здраво девојки, ве читам редовно, но никако да ви се приклучам еве дури денес викам ај доста ми беше само читање дај да се приклучам:) Јас пред една година имав бременост за жал неуспешна бидејќи во 7ма недела немаше срцева реакција :( После киретажата ми се направија чоколадни цисти, односно сега сум со ендометриоза и на двата јајника и до сега еве не бива бременост... Ми препорачаа да правам лапероскопија,но давам фора уште некој месец па доколку не можам да забременам ќе морам лапероскопија. А овие денови не знам дали ми е од психичка прилина или нешто друго но имам благи вртоглавици на моменти и жештини, вака прв месец ми се случува дали некоја има совет некој за мене, како и да е подршката пред се е најважна. Ве гушкам сите и ве подржувам, јаки сме ние жените ќе излезе еден ден човек и од НАС:D:D:D Заборавив да кажам дека овој месец пиев кломифен за стимулација ама на мм му го дадоа без рецепт, може требало да се консултирам со гинеколог прво, баш денес ќе одам имам закажано па ќе видам што ќе ми каже за кломифен и ендометриоза.

Last edited: Feb 7, 2017
    Melinda85 and Bebulleee like this.
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Добредојде и ти посакувам што побрзо да си останеш бремена и да им се придружиш во Труднички:)
    Жештини ме фаќаат мене по овулацијата, наизменично де ми студи де ми е жешко и се препотувам.
    За другото немам искуство.

monik55 and Sparkles27 like this.
  17. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Фала ти @Оли дај Боже сите да се истребат од оваа тема :P Епа можно и кај мене да е од тоа сигурно, фала ти:inlove:

0ли likes this.
  18. delvi

delvi Популарен член

Честитки...и јас мојот кај и да ке го искористам ..па може и заедно да тераме процедура и да се советуваме.. па на крај да си завршиме со бебуш во стомакот....
    Јас денес одам на консултации да видам што ке ми каже Органџиски од кога да се почне со терапија...ти кај кого ке го правиш ин витрото...поздрав

monik55, Bebulleee and Valentina888 like this.
  19. Вереничка

Вереничка Популарен член

@Valentina888 со среќа ваучерот срцка! :f: Па за месеци од сега шалвари да носиш за да ти биде лабаво! :P :hug:

Bebulleee and Valentina888 like this.
  20. pandelka

pandelka Популарен член

@Valentina888 честитки милаа!! И тебе и на @delvi ви посакувам најлесна постапка и по два бебуши во рака. Само смирено, позитивно, со верба и со Господ напред :*