1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Незнам некакоо ми е стравв.. Ќе почекам уште некој денн :angel:

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Драга почекај уште два дена, ако касни сеуште без двоумење едно тестче и да се префрлиш во труднички муабети:)

3. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Добро утро и од мене девојки. Јас вчера бев на гинеколог и ми кажаа дека имам две чоколадни цисти и на двата јајници и да ви кажам баш се разочарав некако:( Ми кажа дека морам да правам лапероскопија да не ги измачувам јајниците со тие цисти а и не можело да се остане бремена со две цисти пфф и така сега уште чекање и броење празни месеци, ама добро нема предавање:inlove: Има ли некоја девојка со слично искуство?

4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Од кломифенот ти е сега.. Почекај уште 1 недела и да не радуваш со || линии :*

5. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Ako imas redovna menstruacija slobodno uste denes napravi test,ako i drugpat ti docnelo pocekaj uste nekoj den.

6. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Ќе почекам уште некој ден и ако недојде ке правам тест и ке вр известам позз силнии девојки :l:

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    :party: :party: :party:
    (fingers) (fingers) (fingers)

Давајте позитивни тестови, одамна сме немале!

На mira.mira и dunika им се допаѓа ова.
  8. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Се надевам дека овој месец ке ги има многу

На TheGetmaki и 0ли им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.819
    Допаѓања:
    94.780
    Друшки фала ви на советите околу исхраната:hug:Инаку се хранам многу здраво,пазам што јадам,индустриска храна речи си и не внесувам,и не посегам по фаст фуд па макар и да сум пред онесвестување.Во последните 4/5 год многу си го сакам организмот и не ставам свашта во уста:).Имам мал милион ситуации кога сум била кнап со пари,наместо за превоз-да ги дадам парите за грст апетисани и да си штрапам пешки до дома8-|.Ова хроново ми падна на памет од што ја пратам групата на фб и има завидни резултати,лично зимава ме утепа,слаба физичка активност,па си реков да се ставам малку на режим-но фалат многу витамини и овошни шеќери,па баш ко што сте пишале,очекувано е пореметување на хормоните,и ке ве послушам,не ми треба сега уште тој луксуз:) И стварно дајте некој тест да пркнеме а? @monik55 @ena*sweety ви држам среќа мили,нека биде ваш месецот на виното и љубовта:l:

На Вереничка, Lavica2016 и 0ли им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.104
    Допаѓања:
    40.473
    Жал ми е што излезе вака. Ама гледај на тоа, дека така требало да биде. Нареден пат малку повнимателно следење на ситуацијата и ќе биде.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Слободно кснувај си овошје. Јас ја терам(в) ама си каснував овошје. Немаше влијаие на крајниот ефект.

12. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Знаете дека ова со симптомиве е една од работите што најмногу ме нервираат, наместо да тешат и да помагаат за побрзо поминување на време? Порано се радував на секој симптом, после кога сфатив дека мозоков ми ги направи сите можни трикови, а тестовите негативни почна сафра да ме фаќа. Минатиот месец пример бев убедена дека тоа е тоа, од симптоми имав еден што никогаш сум го немала, освен кога бев трудна кратки неколку недели. Значи на 5 дена пред добивање ме фати некоја мака со стомакот, да не можам во веце да отидам со денови, а никогаш немам такви проблеми. Си реков еве готово тоа е од прогестеронот, вака ми беше и тогаш... И на крај добив, да му се сневиди :) Сега пак ме трипа нешто, завчера овулација, а јас веќе демек си осеќам некои грчеви во стомак. Од што да ме праша некој... Уфф, баш ме вадат од такт овие „симптоми“.

@kukla21 :hug:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Мене почна да ме боли лев јајник (y) да се надеваме на силни и успешни фоликули...

@Dear_Thing и мене ми е преку глава од симптоми и надевања... :envy:
    Али шта чеш ЕДНА е мајка :l:

На Вереничка, Lavica2016, Dear_Thing и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986

Девојчиња мои, кога емоциите ќе ме совладаат, кога сум тажна, си ја слушам музикава, за да си влејам малку позитивна енергија :inlove:
    Доста ми е и од симптоми, и од лажни надежи, од се'. Почнавме полека со собирање документи за ин витро, но некако се' ми е толку далечно и невистинито. Не знам ни што ќе каже докторот во Скопје кога ќе отидам со сета документација. Можеби ќе предложи инсеминација, не знам. Некако како да сум на крстопат, се чувствувам изгубено, а тука можам да си кажам се ' :)
    Ве гушкам, а да сте ми тука блиску ќе ве стопам :hug::l::hug:

На 0ли, Вереничка, LivingGlam и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Овој месец заприметив и точно е како што кажавте.
    Нели пред некој ден се дискутираше за
    "Топли бранови"?

Епа тоа е тоа, од Кломифенот е, денес цел ден ме држи така особено навечер. Жива вода :whew::headbang:

16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.104
    Допаѓања:
    40.473
    Неможам да се сетам дали сум прочитала дали имате конкретен проблем.
    Конкретно кај нас немаше никаков проблем. Меѓутоа бидејќи не бидуваше работата почнавме да одиме по специјалистиве на консултации и бевме спремни веднаш да правиме ин витро на приватно. Арно ама, бидејќи немаше конкретен проблем докторот кај кој одевме не сакаше ни да чуе без претходно да пробаме со инсеминации да ни прави ин витро (нешто како демек не било етички, па зошто да не сме пробале бидејќи има шанси и тн.).
    А ако одиш преку фонд мислам дека нема шанси без инсеминации. Евентуално заради годините ако успеете со две инсеминации да завршите работа. Сум слушнала и за вакви случаи.

Во секој случај со лесно и нема откажување. Во денешно време, на толку напредна медицина решение ќе се најде за сите нас.
    :hug:

На eci85, podravka и babyhope им се допаѓа ова.
  17. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    79
    Bas mie zal mila.a kolku vreme go pies klomifenot? I dali pred da go pies imas snimano kanali?Mene doktotoy mi dade klomifen a ne mi rece da snimam kanali

На bebuf17 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    79
    Zdravo zenicki .kazetemi kade pravite spermogram privatno ili drzavno i kako se cenite ?

19. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Месецов требаше да се породам... Си поплакав вчера по долго време, како камен во грло ми стоеше цела вечер.

На podravka, Lavica2016, monik55 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Девојки да ве прашам, вчера добив и тоа на време се нормално, само имам еден симптом кој ми ги мати сметките. Не можам да поднесувам парфем, ми се лоши ми се гади од парфемот кој го користам секојдевно а пробав и друг и пак истото, од што може да е да не знае некој?