Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Бидејќи си добила можно е да станува збор за многу јак ПМС овој месец па си осетлива повеќе.
    И мене ми се има случено истото, без галје.. Поз

На mira.mira, pandelka, ivanshe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    Ставам лајк во недостиг на :hug: опција!

На podravka, Elenota, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  3. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    mm e so los spermogram, slaba podviznost Ano, samo 10% progresivno podvizni. Jas imav zapusen kanal , ama na hsg mi go otpisija i dr rece ne dava mn. nadez kanal otpisen pod pritisok, koj ke gi turka spermatozoidite :^)

4. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Добро утро, ви посакувам убав ден :*

Првпат ми беше сега.
    Канали имам снимано, немаше шанси да прифатам Кломифен без ХСГ.
    Ти колку време ги пиеш без снимени канали?
    Ние еднаш во Адриалаб 1000 ден. (но кај нив нема за морфологија) и вториот пат во Авицена 1200 ден. Ако дојдеме до третпат, ќе правиме на клиника.
    :hug: :hug: :hug:

Леле и мене ме маваат жештини, исто ми е како да сум имала овулација, особено навечер :@ Температурата ми е сабајле 36.4, а вечерта 37.2 :@
    Вчера баш гледав наназад во календаров и гледам минатата година исто во февруари сум немала овулација и циклусот ми траел 54 дена, во март не сум ни добила. Слично на ова ми се случило и предминатата година. Изгледа организмов не го сака февруари и ми е ановулаторен (facepalm)

На babyhope и Bebulleee им се допаѓа ова.
  5. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Zdravo devojki. Deneska mi e denot za nedobivanje, 32 den vo ciklusot. E sega imam veke nekolku dena grcevi vo stomakot, odnosno koga imam potreba za odenje vo wc cuvstvuvam bolki kako za dobivanje ama brzo mi pominuvat. Onaka nemam simptomi nitu za dobivanje, nitu za i nedobivanje. Da ne ima nekoja slicno iskustvo pa da spodeli :)

6. Gabrielli

Gabrielli Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    44
    Devojki na maki sum I stvarno ne znam sto se slucuva.denes e 10 den kako mi docni.vcera napraviv test za bremenost-negativen
    Prethodiot menzis na se licese samo ne na menzis.eden den I samo kolku da mi gi isprlja gakickite I toa malce temno kafeno bese.
    Vo noemvri bev na klomifen, ko se da mi poremeti
    Imate Li vase mislenje.

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Ако бил негативен можеби станува збор за циста. Најдобро е да посетиш гениколог

8. Gabrielli

Gabrielli Активен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    44
    Vo januari pravev eho I bas insistirav da vidime dali nekoja folikula ostanala ne puknata t.e.formirala cista, I se bese cisto
    Ili edno so drugo nema vrska, da zakazam pak pregled.mi skisna veke. Si vetiv deka ke odam samo bremenost da mi potvrdi

9. MariaAndritsos

MariaAndritsos Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    43
    Zdravo devojki jas sum nova na forumov pa da ve pozdravam!! :* So maz mi veke 5 meseci rabotime na slucajot Bebence i nikako da bidne...Trebase da dobijam pred 4 dena mi kasni ama nekoi simptomi na bremenost osven bolki vo grbot i povremeno bockanje vo dolniot del na stomakot....Mi e strav da pravam test bidejki se razocaruvam sekoj mesec...bi sakala da suum trudnickaa!!!!

На elimkd и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Тест тест :) Тоа боцкање во стомак е баш симптом за бременост :)

На ♡BuBaLe♡ и MariaAndritsos им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Овој сиптом и јас го имам:$

На TheGetmaki, ♡BuBaLe♡, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.593
    Допаѓања:
    76.825
    Дај боже да сте труднички, јас во првата бременост го имав тоа бодење траеше 3 дена некаде баш ден пред добивање почна.. и кога веќе ми доцнеше 3,4 дена знаев дека сум трудна, ми доцнело и претходно но тогаш знаев, осеќав дека има нешто :)

На ♡BuBaLe♡ и MariaAndritsos им се допаѓа ова.
  13. MariaAndritsos

MariaAndritsos Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    43
    Daj Boze !!! Za edna nedela ke napram test se nadeeevam deka ke e pozitiven !!!!

На ♡BuBaLe♡ и mariz им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.106
    Допаѓања:
    40.475
    Не дека е невозможно.
    Секакви случаи има. Едни пријатели со слична слика како твојава поминаа инсеминации и таман кога стигнаа за ивф, останаа природно. Па сега види што се може да се случи :D
    Ама зошто да губите време
    Во секој случај најубаво да се јавиш во фондот и да прашаш. нема што да изгубиш.

Ти посакувам што побрзо да си ги видиш двете цртки па макар и со инсеминација.

На ♡BuBaLe♡ и babyhope им се допаѓа ова.
  15. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Здраво драга, извини не сум ти одговорила сега видов,се мислев сум одговорила:D Чоколадни цисти народски кажано,а се вика ендометриоза. Како што има водени цисти кои пукаат после добивање и не се страшни,овие цисти се полнат со крв. И тоа се полнат секој месец со добивање на мензис.Обично даваат ЈАЗ за да не се шират,но со тоа не може да помогне да се отклонат, така што ако имаш една циста не е толку страшно за бременост,но во мојов случај јас имав една циста веќе неколку години си ја имам и сега после киретажата бидејќи немав добиено два месеци се собирало крв внатре не истекла ко што требало да истече и се форимирала и друга циста и на другиот јајник.Нема врска колку обилно крварење имаш.За да се створи ендометриоза мора тоа или генетски да го наследиш или едноставно таков ти е организмот. Единствен начин за отстранување на цистите е лапероскопија. Доколку останам трудна(што е 90% невозможно со две такви цисти)тие ќе се стопат ко путер:)

На Dear_Thing му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Mila nasha nema zborovi za vakvi raboti..znam kako e:( ke bide ne se sekiraj

На Dear_Thing му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Што значи ова кој ќе ги турка сперматозоидите?
    Зошто отпушен канал не дава надеж?

18. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Веројатно така кажа поради слабата подвижност на сперматозоидите и рече после хсг наредниот месец можело да се забремени, после потешко, демек пак се слепувале. Рече кај тебе каналот е отпишен под притисок, а подвижноста е слаба. Ами, а другиот канал ми е добар, не знам :?:

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Читав дека во наредните 3-4 месеци се поголеми шансите за бременост по хсг-то, а и мојов доктор така ми рече, сега ме зачуди со ова дека само првиот месец и дека пак се слепувале :?:

На TheGetmaki и babyhope им се допаѓа ова.
  20. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Ни во медицината 2 и 2 не се четири ;) од секое правило има исклучок, така да секогаш постои второ мислење, прегледи, консултации и сл. :) нема губење надеж!

На elimkd и 0ли им се допаѓа ова.