Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Правац во некоја лабораторија да ти направам тест со крв. По сигурно од тоа, нема. А менструација мозе да касни од многу причини, не е само од бременост, но ова нека ти е првото што ќе го исклучиш. ;)

На maleckataa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Поздрав и до тебе Лори, тоа е... што друго да правиме освен да се тешиме помеѓу себе и нормално да работиме на случајот редовно :P

3. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    silk kazi nekoj caj sto si piela ili bilo sto?

4. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Еве јас ке ви казам дека година ипол скоро накај две веке и не броев,без успех,кога тука прочитав за ренот и виното,два месеци се викав ке го направам,и ке го пијам и го направив дури на 3-ти септември 2012,едно литро бело вино ,не ни обрнав внимание дали е старо или е тазе купив од продавница,една комшика ми даде рен имала од порано во дворот,и што се вика коренчињата беа тенки и не беа дебели како палец,ставив 250 грама,го изрендав и оставив да стои 7 дена,од 10.09.2012 почнав да го пијам,на почетокот ми беше лош на вкус,кога ке го помирисав ми се гадеше ми се повракаше нели треба да се пие по една чашка од ракија на гладно,на почетокот и не пиев редовно ,кога ке ми текнеше,после тоа добив на 11.10.2012,и направив пауза за тие денови додека имав добиено,ама кога ми заврши почнав редовно да го пијам,ако заборавев наутро го пиев и попладне и пред спиење ,со еден збор кога ке ми текне ама во денот обавезно пиев,почнав да ги следам и фоликулите,за да ми казат кога ми е овулацијата јас на 31.10.2012 година фактички останав трудна,тогаш ми беше овулацијата,Само да напоменам јас сум со полицистицни јајници а сите знаеме дека тоа е проблем да се забремени,Кој и да слушнам од тогаш дека има проблеми со забременување јас обавезно му го казувам ова со ренот и виното.

Значи ви треба 1 л. бело вино и 250 гр. рен(рен има во веро мозе да си купите)се ренда ренот и на собна температура треба да стои 7 дена,после се поцнува со пиење наутро во количина од 50-70 мл или во превод колку една чашка од ракија,поздрав и се најубаво....a zaboraviv ne se pie dodeka imate menstrualen ciklus

На Laura87 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  5. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Иленце, многу ми е мило сто успеа, сега се мислам и јас, мада незнам дали е паметно засто ке правам инвитро,сто мислите феминки, да пијам или не? инаку ја имам слуснато дека се почнува да се пие на денот на добивање а ти имас написано колкуразбрав дека не се пие за време на циклусот! и како сега? инаку јас помислувам да пробам од прицина, сто кај нас проблемот е кај маз ми, а кај мене се е во ред, но и после три инсеминации и едно инвитро, ние резлултат не добивме, па си мислам малку и јас да се подгреам:) незнам сто е паметно, но ке размислам! поздравце а ти иленце узивај и имај лесна бременост :*

6. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Лори и јас го пиев едно време овој ,,лек,, со рен и вино, и исто така го пиев како што кажува Иленце. Значи откако ќе ти заврши менструацијата се почнува.Јес да мене ми викаа дека се почнува 7 дена откако ќе ти заврши циклусот,ама јас одма го почнав.Прво си лапнувавме со маж ми по неколку зрнца бибер, го пиевме со вода, и после ова со ренот. Иначе ние да ти кажам и двајцата пиевме од леков, не за друго (маж ми имаше супер спермограм) туку дека ренот љути и ги забрзува и сперматозоидите, и плус и бебиерчето претходно...така да ништо не губите ако пробате. Ренот затоплува и поттикнува :lol: . Јас немав некои резултати од ова, ама да ти кажам право и не бев многу дисциплинирана,многу ми беше тешко на желудникот од љутото и пиев буквално по една голтка само, а дозата си се знае која е и зашто е толкава.

И за спермограмот да ви се подобри, ОБАВЕЗНО ЦИНК.
    Ти посакувам среѓа, во што и да правите, и никогаш немојте да се откажувате, бидејќи знам дека ќе биде, и ќе си имате едно прекрасно здраво бебенце. :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Фала Силк, надезта последна умира , мора од се да пробаме, само јас се сетив на несто друго, ако се боцкам секој ден(суперфактот нели) тогас зарем тоа иде со бело вино??? да не си направам проблем?! инаку со мене е се во ред, само со спермограмот имаме проблем и лекарот ни реце дека ни се големи сансите за успех за разлика од други парови, но мене ме чуди сто веке три инсеминации и едно инвитро ни се без успех, па затоа и си мислам дека мозеби и јас треба да се подгреам! сега ми е овулација, и кога ке добијам треба да почнам да пијам контрацепција две недели и после да почнам да се боцкам , па и незнам кога да почнам и дали да почнам со виното и ренот? а и кога да почнам со биберот? те моплам ако мозес писи ми одговор! или кој знае нека писе! веќе сум избезумена од чекање и ни самата не сум паметна сто да правам, ко мува без глава сум, а оно никако да дојде!!! а како си ти? усте колку остана до средбата со твоето ангелче? :)поздрав :*

8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Лори, доколку се работи за црвено вино, има проблеми да се внесува со лекарства. Белото вино не, посебно не во таа количина во која се внесува преку овој лек. ;) Сепак разговарај со лекар, не ти е на одмет! :*

На gjul му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Fala Elena samo kako da go prasam lekarot, ne sum vo Mkd , ke mi se smee stranecov :lol: ma ja ke probam pa sto saka neka bide i onaka sum so zivcite na kraj :$ :fubar:

10. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    devojki moi mili i jas bev deneska cel den vo drazvna na ginekologij za prv pat imam folikuli vo ponedelnik mi e iseminacijata drzete mi palci mnogu se plasam deka ke e neuspesno mnogu se plasam deka nema da stanam mamicka a tolku posakuvame ,,sonuvaam i cudni sonista i se vo sonistaa kako da imam kerkicka se vika karolina i da znaete ako mi podari bog bebusce i uste ako e zensko ke se vika karolina mislam deka sonistava se predznak drzete mi sreka milicki moi feminki dusicki sme si site ,site sme edno na ovoj forum da imame verba i da ne bide pak znam deka ke imam so koga da razgovaram na forumov i da si olesnam na dusickava ,,

На maleckataa, lale24 и dorina31 им се допаѓа ова.
  11. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Лори, не е никаков проблем виното со лекарства. Убаво пиша и Еленаа посебно не бело вино, а и дозата е мноооогу малечка,јас сум бремена па си пијам чаша бело вино,чаша црно вино...Таман работа да ти направи проблем. Слободно да си го направиш леков, нема да имаш ама никава штета. Доктор нема што да прашуваш, стварно е минимална доза, тоа во крвта кога ќе влезе нема ни да се осети.
    Јас почнав првиот ден откако ми заврши ментруацијата и со биберчето и со леков. Значи по две-три биберчиња си пиевме двајцата (на гладно) и после си пиев јас од виното, а на неколку дена и маж ми пиеше по една чашка. Одма си направив две дози,така да не беше проблем количината.
    И земи и цинк за сперматозоидите да се забрзаат....спој ги двете работи, ако ти дадат и лекарства,тоа нека биде плус, и ќе направиш таква убава бомба што ќе мора да експлодира едно бебче.

Јас до кај сум...незнам ни сама...имам јаки болки, а вчера па на лекар ми рекоа дека немам абер, и дека ќе го надносам.Јас си верувам на сигналите на моето тело, и знам дека овие два-три дена сум печена.
    Поздравче

На gjul, lale24 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  12. dorina31

dorina31 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4

13. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    За Силк: леле бе срц па кај тебе ептен е ситно :))) значи средбата со твоето ангелче само сто не се случила :clap: многу ми е драго за тебе, и огромно благодарам, еве во името на сите сто цело време си тука со нас и ни делис совети не со по една реченица, туку со огромни постови, и покрај тоа сто си бремена девети месец и не ти е најлесно претпоставувам:) и да ни писес обавезно стом ке мозес, лелее ја малку пред време те породив, ама стварно се радувам :inlove: ти посакувам лесно породување и најубаво бебенце :inlove: :*
    ...И фала ти за советите, ке пробам се, нема стета, мозе само ќе добијам и се надевам, поздрав

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Здраво на сите феминки.Би сакала да ве прасам сега кога бев во в-це и кога се избрисав имав како кафеаво ама лигаво ми касни веке 4 дена пред еден месец бев на гинеколог и ми реЧе дека имам цисти па би сакала да ми казе некој дали тоа е некој симптом на бременос или е од цистите или пак немозе да пробие менстуацијата.ВЧера имав јака болка доле под стомакот и морав да легна. ПоздравЧе и ви Благодарам најмногу :*

15. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Фала ти Лори на убавите зборови, секогаш ќе бидам тука,ова е дефинитивно моја тема и секогаш ќе ми остане најдрага, бидејќи знам колку време и јас бев на неа, и што се пробав за да забременам.
    И не ми е воопшто проблем да пишувам, баш ми е мило ако можам да помогнам некако. Само да ти кажам дека мојата најдобра другарка исто имаше некој сличен проблем како вашиот, маж и имаше слаб спермограм,само 10% му беа здрави и повижни, и си забремени по природен пат и тоа доста лесно.Нема губење надеж, тоа што инсеминациите и инвитрото не ти биле успешни не значи ништо, јас тоа го сметам еднакво тешко како да сакаш да забремениш по природен пат. И таа е веројатноста реално. Напнат си,под стрес, очекуваш да бидне, телото во грч цело време...па триста хормони...едноставно не се погодил моментот и толку е. Ама сигурна сум дека тоа незначи ништо. И братучедка ми 7 години неможеше да забрени никако,ни со инсеминации ни со инвитра, едвај успеа на крај после 7 години, само што се породи после неколку месеци одма по природен пат забремени со второ. Природата си прави селекција кога и како ќе биде, и мислам дека така е и најдобро.
    Направи си го лекчето со винцето, пијте си,тоа е природна работа, и јас сум сигурна дека ќе успеете да дојдете до бебенце многу многу скоро.Така осеќам.

Фала ти и за убавите желби околу моето породување, мене опасно ми се ближи времето, еве сега пак ме разбудија болки,ама ретки се на 1 саат па ќе морам да си почекам. Вака и тебе да те чекаме за едно 9 месеци... а и сите девојки што се овде на темава...никој веќе да нема да пишува на неа, и модераторите да ни ја закључат со образложение дека е неактивна тема :lol:
    Поздравче и ве :* сите

На lale24, elena.mak и Lori-30 им се допаѓа ова.
  16. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    хахаа...се надевам ке биде заклуцена темава, ради неактивност:)) Ти Силк пробај да се одморис и да се спремис психички, немој да се пласис, мисли си дека и ти мора да поминес низ ова како и сите дригу зени, тоа е нормално и полесно ке ти е во психата, ја одсекогас така сум се тесела, за се , како за сите така и за мене, мада мислам дека ти си многу храбра.....лелее усте малку ке си го бакнес чедото, се радувам за тоа :inlove:
    Инаку ја од вчера си почнав со биберче, а еве сега и маз ми проба, имам проблем со него сто неверува во нисто освен во доктори, ама ке пие и оро има да игра ако треба :rofl: а пред некое време прочитав некоја имасе написано као двата следни месеци после инвитрото се многу плодни, така да еве ние деновиве работиме на случај, мозеби ке успееме, не се отказувам, имам верба, мозе и нема да има потреба од второ инвитро ;) а точно е дека на квалитетот многу има влијание секојдневното темпо на зивотот! Еве ние кога се вративме од одмор, правевме одма спермограм и ни излезе 4миљона, а после тоа кога почна со работа имасе само 2ипол миљона!!!и третиот пат после еден месец исто 2ипол!!!но се надеваме сепак на успех , кога тогас! фала ви на сите сто ми давате совети, сто ми казувате искуства, сто ми давате препораки, сигурна сум дека несто од тоа ке помогне, а и многу ми значи сето тоа! Поздрав :inlove:

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    се надевав и овј месец ама ништо добив 4 дена порано а ми се лосесе,градите ме болеа и долниот дел од стомакот 3-4 дена пред да ми дојде имав како водест исцедок постојано и вецерва ми истече несто како кафеаво и кога се избришав имасе розова точка :( се разочарав но тоа е надежта последна умира од 21 ке почнам со кломифен па ке видам колку ке успее :^)

18. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    zdravo f.r,o,s,i,ce ne se sekiraj i jasa taka pocnav so klomifence od 4 den od ciklusot i eve fala mu na boga ima folikuli i se nadevam iseminacijata ke mi uspee a za tebe najubavi zelbi i po priroden pat da bides mamicka kis4ee.

daj boze duso da bidam mamicka i da gi izraduvam site oklu mene veruvaj deka na site nas posakuvam da bideme mamicki utre sum na iseminacija vecerva od vozbuda dali ke zaspiam neznam nekako sum srekna za prv pat za pet godini kako da osikam nesto..gospod znae najubavo .a vestite ke gi cekam do 15 februar pa zdravje kako i da e i ti i site feminki prvo so vas ke ja podelam radosta ,ako ne bidne pa zdravje ne se otkazuvam ako e sudeno ke bide pozdrav srce ... :inlove:

На f.r.o.s.i.c.e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Gjul драга, од се срце ти посакувам да успеес, само потруди се колку мозес да се опустис и помалку да си возбудена иако знам дека е теско, таа процедура не е нисто посебно, но ете на некои помага и им донесува радост, ти ја пустам целата срека да се израдувас од резултатот :inlove:

20. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    фала ти многу а исто и на тебе ти посакувам најмногу среќа и сто побрзо да видис || се надевам дека Господ оваа година на сите сто ги посакуваме тие || во најбрзо време ке не усреќи сите нас :* до сите :inlove: :)