Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Zdravo devojki ili da kazam podobro koleshki oti site tuka zaedno imame edna ista cel-da imame bebenceJas so mm od oktomvri imame nezastiten odnos i se obiduvame da staneme roditeli.Vekje 4 meseci pravam testovi no nikako da izleze pozitiven a site okolu nas najbliski sekojdnevno prasuvaat kako da si se zdebelila malku,ajde koga ke pravite dete itn...mi dojde menstruacija na 13 januari i sekogas mi trae po 3-5 dena.So mm ziveeme zaedno edna godina i imame odnosi skoro sekoj den i pred da se obiduvavme da ostanam bremene,ploden den
    Mi bese nekade na 27-28 januari i mm od pregolema vozbuda me natera posle 4-5 dena da napravam test jas ne sakav no napraviv i bese negativen.No nekako denovive cudno se cuvstvuvam kako nes da mi mrda vo stomakot, srceto mn brzo mi cuka,imav nekoj kafen iscedok i gradive mn me bolat,mi se spie no nekako stv cudno nz kako da vi objasnam se cuvstvuvam kako srcevo da mi izleze a treba da mi dojde za 4 dena.ne sakam sega da pravam test oti mi e strav pak da ne izleze negativen.Sho mislite vie?

2. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Добредојде и побргу да си одиш- со две црти нормално. Многу рано си го направила тестот, за 4 дена по незаштитен однос не се случува ниту имплантација, а не да започне да се лачи хормонот кој би можел да биде детектиран од тест на урина. Подобро почекај си да ти задоцни барем еден ден и имај на ум дека кога сме во обиди за бебе се случуваат разни промени во телото, затоа не барај симптоми. Ти посакувам две црти што е можно поскоро @Maya12 :)

3. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Vo pravo si da ti kazam,moze i si baram samo simptomi ama site vikaat ne misli na toa opusti se a samo si ide vo glavataT

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    А кога треба да добиеш уствари?

5. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Мој совет ти е тоа „сите викаат“ да си го исфрлиш од глава, затоа што во приказнава сте само вие двајца, следи ги вашите чувства, а за другите немој многу да мислиш :) Ова ти го кажувам најдобронамерно .

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Treba da dobijam na 12 bidejki imam redovna menstruacija

7. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Ke se obidam da bidam samo so pozitivni misli .Ti blagodaram ❤

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Вака, ако ептен те мачи, можеш да направиш тест утре сабајле - два дена пред добивање би требало да покаже многу бледа втора линија (мене еднаш ми покажа на 3 дена пред датумот). Во поглед на симптомите, нема што да ти мрда во стомак :) Дури и да си трудна, тоа е само една точка сега, нема што да мрда за да се осеќа :) Забрзано срцебиење исто така мислам дека не е симптом, чисто да не го мислиш. А симптоми може и да нема никакви и пак да си трудна. Од друга страна, спомна дека си имала кафен исцедок - јас имав така кога останав трудна, траеше 2-3 дена. Така да во случајов тоа ми е најголем симптом од сите.

П.С. Имате секс секој ден? :D :D Алал да ви е на силите, хахаха :D

На TheGetmaki и Вереничка им се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Се придружувам кон алалот за силите :rofl:
    Мене и секој ден да ми се сака, немам сила :wasntme:

На monik55, dunika, Вереничка и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Hahahah da ti kazam resiv da smenam
    Da ti kazam planiram da smenam strategija da pocekam da vidam dali ke mi kasni ako mi kasni duri togash ke napravam test oti mene sekogas mi ide tocno da datumot.Ne sakam da brzam i pak da se razocaram oti si vetiv deka barem malku ke se opustam:DInaku sho znam vekje edna godina spontano si dojde do toa skoro sekoj den da imame seks ama praktikuvame sekoj den da ima nes poinakvo i veruvajte deka mn e ubavo8)

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Pa najprvo treba da se ima zelba a i zabelezav kolku povekje seks imate tolku povekje zelbata raste a i nekako pobliski sme,i sekako ima pravilo dodeka i dvajcata ne svrsime ne prestanuvame.Bi mozela da probash, moze ke ti se dopadne a i moze bi naogala sili.Jas najcesto koga znam deka mi e period za ovulacija znam deka mm e pod pritisok deka mora da svrsi i ne uziva si najdov resenie kako na primer oblekuvam nekoe cipkeno kompletce so podvezici,Ili mu spremam masaza, nekoe malo iznenaduvanje slatko i odma zaborava na pritisokot za bebe i celosno se opustame

На Rose-tulip и TheGetmaki им се допаѓа ова.
  12. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Поминаа младите години :D тогаш се е поубаво

На TheGetmaki и 0ли им се допаѓа ова.
  13. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Вака, докторите за зачнување препорачуваат секс преку еден, бидејќи треба малку време да се „регенерира“ спермата, значи сексот баш секој ден некогаш може да има контра ефект. Дај Боже да си трудна месецов, ама ако не си, следниот пробајте преку еден ден, а ако точно си ја осеќаш овулацијата темпирајте сексот да биде тој ден, со претходниот ден пауза за да се обнови спермата. Чисто совет. Ние оставаме и по 2-3-4 дена апстиненција...

На Bebulleee и 0ли им се допаѓа ова.
  14. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Хелоууу:sun: Сакав да ве прашам девојки дали можете да си ги опишете болките и во исто време да си ги споредите пред добивање и тие што имале ко мене неуспешна бременост? Јас навистина не се сеќавам како беше кај мене тогаш, сега само знам осеќам мн тапа бзвз болка на долниот стомак ко секој момент да треба да добијам и треба да добијам на 14ти февруари бидејќи секогаш ми е точно ама од вчера осеќам тапи болки и градите отечени.Си земав тест од љубопитност пошо не сум трпелива иако знам ќе покаже една цртка ама ете што знам8)

15. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    Си пишав пред некој ден, еве ме пак.. ми престана крварењето за два дена а обично ми трае по пет најмалку. Наеднаш ми престана крварењето имав силна болка во јајниците и толку. Вчера кафеав исцедок малку имав реков да направам еден тест за сваки случај, купив денеска и негативен излезе. И овој месец ништо, идемо даље. Нема откажување

16. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Мене болките за добивање и во добиено исти како пред киретажата, т.е слаби онака. Различното се болките при овулација, претходно не осеќав ништо, можеби некој месец минимална болка во едниот јајник на тој ден, а од киретажата наваму имам прилично болна овулација. Еден месец си прележав цела вечер во кревет со ќебе на стомак од што ме кинеше јајник. Сега месецов ме заболе некаде вечерта и ме болеше до следниот ден до кај 11-12ч. На моменти баш сече. И еве сега, овулирав во неделата, треба да добијам тек околу 20-21ви, а четири дена имам некои благи грчеви во долен дел од стомак. Ништо веќе не ми е јасно :/ Дај Боже да ти покаже две цртки, да ни покаже на сите, зашто веќе почнувам да си мислам дека си ги замислувам сите симптоми :)

На Sparkles27 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Уф ја мислам дека психички се си праиме од пуста желба...Исто како некој кога ќе ми каже заб или глава го боли почнува и мене да ме боли:D Така и со ова со болкиве,ајде се надевам ќе се опуштиме и ќе видиме сите женчиња тука || цртки:hug:

На Maya12 и Maja*maicka* им се допаѓа ова.
  18. Maja*maicka*

Maja*maicka* Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    33
    Здраво девојки, ве поздравувам сите, многу е лесно да кажеме опушти се, не мисли на тоа итн, но е тешко да се направи(си кажувам од лично искуство) :) и секој месец си наоѓаме некој нов симптом,јас за мојата прва бременост иако заврши предвреме појма немав дека сум бремена пошто 2 циклуси си ги имав нормално на обична контрола ми кажаа дека сум 9недели ... А детето само по себе си е чудо на природата, се уште немам позитивен резултат а пред 1 год ми беше абортусот, за 2 недели треба да правам хсг, пошто спермограмот е во ред, а денес колешката како гром од ведро небо ми вика со маж ми не спиеме заедно а бремена сум, :) се смеевме малку на муабетот али изгледа некогаш не треба и многу,
    Девојки се извинувам за долгиот пост но понекогаш и душата сака олеснување, ви посакувам убава вечер :* :)

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    252
    добро вечер девојки , ве поздравувам и јас ете реков дека не мислам и јас на тоа а еве ме на темава ја читам од прееска , дај боже сите што си чекате две цртки да си ги добиете месецов. Мене денес ми завршува па почнуваме повторно во нашите обиди за бебенце. Овој пат си реков дека ќе бидам опуштена и не мислам на тоа ќе оставам само да си дојде.Си зедов валеријана чај за опуштање па повелете на шолја чај со добра музика за опуштање.Убава вечер :*

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maja*maicka*

Maja*maicka* Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    33
    @soledad дали и претходно го имаш користено чајот, јас го пиев чајот од липа но не сум некако "воодушевена" па сакам да пробам и овој од валеријана... Те поздравувам :*

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.