Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. MariaAndritsos

MariaAndritsos Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    43
    Kako i da e koga ke go napravam testot ke vi pisam ;) Ovoj pat ocekuvam 2 linii

На manako1 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  2. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Дај боже @MariaAndritsos да се || цртки најубави на свет.. Јас повторно направив тест но со малку мокрача ми излегоа повторно 2 црти повидливи од вчерашниот тест но пак не сум сигурна се мислам дали е валиден бидејки е направен со 2 капки мокрачаа.. Незнам што да мисламм.. Ваше мислење

На Sparkles27, ♡BuBaLe♡ и MariaAndritsos им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.316
    @ena*sweety две цртки имаш пак, колку ти треба за да поверуваш? :* уживај сега, честитки :inlove:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Хах толку многуу сакав две црткии а сегАа неможам да поверувам страв ми е многу.. Дај боже да е се како што требаа.. Ве :hug: сите до еднааа..

На AudreyH, irenna, mace89 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    А колку време пробувавте?

6. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Па пола година сега пробуваме но стравот е поради тоа што лани во април бев трудна ми се деси (bligtet ovum) бев на киретажа и сега неможам да бидам спокојна додека не слушнам срценце..

На ♡BuBaLe♡ и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ох, знам како е :/ Вака, ќе те советувам нешто сега од мое лично искуство ако смеам и ти го пренесувам тоа што го планирам за себе откако ќе видам две цртки.

По мн преиспитување со мм после нашиот missed abortion, сфативме дека ние уствари зашто долго се мачевме, кога ги дочекавме двете цртки, премногу, ПРЕМНОГУ се израдувавме, и возбудивме, и за нашата ситуација, малку можеби претеравме од среќа. Не дека правевме нешто посебно, скоро никој не знаеше, ама во себе си бевме среќни така, си се кикотевме цело време, му зборевме на стомакот, планови си правевме, имиња смислувавме. И мислам дека тоа беше она што направи да ни биде двојно потешко кога немаше срцева акција. Затоа сме „договорени“ следниот пат кога ќе биде, да не знае буквално никој, и да ги ставиме сите емоции под контрола. Во ред, трудна сум, фала ти Господе, нека биде се' добро и толку до 6-7 недела дур не се чуе срце. Мислам дека така човек се заштитува сам. Дај Боже да биде се' најдобро, ти верувај дека овој пат ќе биде, имај само позитивни мисли, но еуфоријата под контрола. Зашто тие пресилни емоции некогаш и контра ефект знаат да имаат. Јас мислам дека следниот пат кога ќе видам позитивен тест (дај Боже!) само ќе му го фрлам онака на мм, Фаќај! :D

На AudreyH, Lolipop23, ♡BuBaLe♡ и 9 други им се допаѓа ова.
  8. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Потполно си во право.. Е баш така се осејкам и јас моментално.. Минатиот пат бевме пресрреќи баш како напиша ти скокавме до таван.. Но се случи тоа што се случи.. Е сега сум повеке збунета не дека не сум среќна но премногу сум збунета а и таква ке бидам ср дур не чујам срцуле.. А се надевам со цело срце декаа ке слушнам.. И секој што поминал такво нештоо го има тој страв.. Но ќе го надминам стравот знамм позз јаки женкии :l:

На ♡BuBaLe♡, Zc13a и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.417
    Допаѓања:
    126.991
    Сакам да се придружам на темава...
    На сите ви посакувам 2 цртки за брзо.....
    Кај мене поминаа 6 месеци од киретажа.Немаше срцева акција...ова со радувањето нема врска.
    И јас како некое предчуство да имав цело време речиси и не се израдував воопшто...заврши како заврши..одиме напред.
    Секој различно го доживува и се носи со моментот,а ќе биде како е Божја волја.
    На нас е да веруваме и да се надеваме.

На vitamina, ♡BuBaLe♡, monik55 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Мене ни дојде ама нема откажување :) надежта никогаш не треба да ја губиме :hug: :* до сите

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  11. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Не, таман работа, нема врска со радувањето, само таа претерана еуфорија прави да ти биде потешко после ако нешто не дај Боже не е како што треба. И јас исто имав лошо претчувство, ко да знаев ама само при крајот. Од седмата недела веќе станував по два пати ноќе за мочање, едно сабајле станав, сфатив дека ноќта ич не отидов во веце, башка имав кошмар ноќта, дека биле близначиња и дека умреле. Му реков само на мм, Јас ноќеска ич не станав за веце, нешто ко да не ми е океј. Имав и пишано на форум дека мн лошо сонував. Во соништа не верувам патем. Од тогаш веќе не станав за мочање ноќе. Дента кога требаше за срцева да одиме, имав немир што мислев дека е возбуда ама нозете ко да ми се враќаа, првпат во живот да закаснам малку на доктор. Ќутевте со мм цел пат во кола.

Следен пат ќе биде, мора да имаме верба. Мене ме теши што викаат дека missed ретко се повторува. Тераме сите напред со нови сили. И ќе се крепиме едни со други :)

На ♡BuBaLe♡, Zc13a, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Така е мора да имаме верба во Бога и се ке биде добро :inlove:

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Штом ти излегле две цртички значи сигурно си бремена:) Направи си крвна слика и да си имаш лесна бременост:hug:

14. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    Ти благодарам мила во понеделник ке проверам бета :l:

15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Draga koi ispituvanja gi pravevte posle kiretazata...ja ne pravev nikakvi ispituvanja posle kretaza..toa so mi go dadoa kako otpusna lista so naod od kiretazata bese bla bla jadenje burek nisto konkretbo od GAK...mi rekoa ne moram da pravam.ispituvanja ama sepak me jnteresira za sekoj slucaj da se napravat za da ako.ima nesto da se sprechi povtorno

16. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Sakam da se nadovrzam so imatr losho cuvstvo..znaci nie seknu presrekni za bremenosta...se bese vo red dobro napreduvase no dve nedeli pred kontrolata da mi otkrijat missed abortion imav losho predchuvstvo...ednostavnk kako da znaev

17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Не мислев испитувања, погрешно ме сфати :) Сакав да кажам си се преиспитувавме со мм, што беше, како беше, зошто, што требаше поинаку да направиме и сл. Инаку за испитувања исто ни рекоа нема потреба, џабе ќе се малтретирате ќе плаќате, ништо поконкретно нема да ви кажат. Оставивме така, па со Господа само за следен пат. А ти кога имаше киретажа?

18. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.560
    Женички ренген на проодност на канали каде?

19. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Систина, Ремедика... За државно не знам.

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ремедика нема. Др. Толовски исто приватно.

Последна измена: 11 февруари 2017