Девојчиња, здраво на сите. Нов циклус, нова надеж. Мене ми доцнеше два дена и ми траеше два дена. Чудно малце, откако пробуваме за бебенце, циклусот некако ми се поремети, а и јас истовремено.
Isto i na nas ni kazaa deka cesto se slucuvalo i deka generalno 70% od slucaevite bile genetski...demek ako u familija imas nekoj sto imal.spontan toa znacelo deka imas predispozicija i ti da imas...kaj mene i baba mi i majka mi imale spontan...jas doznav skoro ali koj bi znael.. inaku kiretazaya mi bese na 26ti dekemvri..tebe?
Кај мене во фамилија немал никој па ете кај мене се случи, мада ова не се ни води ко спонтан, што знам... Така било речено. Докторката рече само, може не се споиле добро, може нешто хромозомски... Мојата беше јули, па август пак ревизија поради залепен канал и паузиравме три месеци. Од ноември/декември почнавме пак со обиди...
Ме намовна.....два дена пред прегледот и јас си видов сон.Верувам во сонови и на колешката и реков нешто не е како што треба.Го гледав ембрионот како плива во стомак,му ја подаде раката на еден починат многу близок човек,и тој му ја поддаде раката и замина........
Здраво женски како сме денес? @MariaAndritsos направи тест? Те чекаме Кломифенот го испив уште вчера, вторник сум на контрола се надевам ќе има убави фоликули и да има || линии месецов....
Мониче ми мириса на бебе кај тебе.И јас сум на ден пред добивање,ама по болкиве осеќам ке ми подрани:/.Нема да се разочарам-отрпнав веќе,ама нема ни да се откажам,еднаш мора да биде... @Bebulleee ти посакувам многу успех месецов мила
Ајде женичкии. Ве читам цело време и секое влегување се надевам дека че прочитам дека некој имал позитивен тест.
Здрaвo нa сите јaс сум нoвa дoлгo време ве прaтaм и ви пoсaкувaм нa сите 2 цртички дa си видите јaс пред еднa гoдинa oстaнaв бременa aмa зaжaл вo 7 неделa прoкрвaрив и бебетo немaсе сецевинa и aбoртирaв пoслем 3 месеци пoчнaвме пaк сo рaбoтa з a бебе дo пред еден месец дoдекa не пoјдoв нa прглед вo плoднoст и ми нaјдoјa пoлип нa мaткaтa и ми дaдoјa aпчинњa дa пијaм oд16 ден дo 26 зa кo ке дoбијм пoвеќе дa крвaрaм зa дa се исчисти пoлипo дaли некoјa имaлa пoлип a истo тaкa си земaв фемисaн кaпки мнoгу биле дoбри мнoгу oстaнaле бремени oд oвие кaпки ке прoбaм aкo гo немa пoлипo мoжи и oд кaпките a oстo тaкa пијaм и цвеклo мaтичен млеч и мaцинaтa тревa билa дoбрa зa зaбременувaње ке прoбaм и oд неa тaa се пиее oд кoгa ке зaврши циклусoт дo зaвршувaњенa плoдните денoви ке прoбaм aкo сaкa некoј некa прoбa и oд кaпките не се штетни јaс кoгa кедoбијaм требa дa oдaм дури имaм првите денoви нa преглед вo плoднoс дa видaм дaли имa резултaт пoздрaв
За мацина трава имам слушнато дека не треба да се пие ако немаш проблеми со хормони, за да не направи беља кај што ја нема.
Јaс имaм слушнaтo декa мнoгу oстaнaле бремени oд мaцинa тревa и црвен здрaвец вирaк и други тревки вo фемисaн ги имa вирaк здрaвец aјдучкa тревa цвет oд невен лист oд мaгдoнoс биле дoбри ке прoбaм уште еден месец ке ги пијaм
Obicno gi pijat zeni koi veke ispitale i imaat problemi so hormonite.Ako ti se vo red hormonite samo mozes da poremetis nekoj.A od naroden lek tuku taka ne ostanale bremeni.
Ај ве молам за совет: Веќе 10 дена ставам Утрогестан. Знам дека поспаност и исцедок се од вагиналетите, но како што имам читано, дека откако ќе ги завршам циклусот нема да ми дојде (ако треба) на датумот туку ќе ми доцни. Имам многу отечени гради, ме болат, многу ми се спие, треба да недобијам во четврток. Некој искуство?
Полипите се отстрануваат хируршки. Така наречена "Хистероскопија" бидејќи полипот може да пречи на бременост а исто може да е од малигно потекло(тоа се испитува откако ќе се извади).