Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Сиси, кај вас немаше некоја потврдена медицинска пречка, така?

2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Ste se obidele li so sledenje folikuli? Istoto prasanje e i za sisi...

На Dear_Thing му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    @Dear_Thing i @0ли vi simnuvam kapa za vezbanjeto..apsolutno ve zamisluvam kako zgodnici i kako ustrepoprekrasni majki:) alal da vi e so zdravava ishrana i vezbanje vi se divam..mrnr mnogu mi e jrivo sto nemam vreme za vezbanje so rabotava:( em toa e...

Vcera malki troa si poplakav...ubav den bese po gosti ama mnogu deca i trudnici mi se sobraa..i mal konflikt so bliska osoba i tolku mi trebase

Pozdrav zeni!

На 0ли и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  4. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    A i uste nesto salav da kazam...bas naprotiv moja drugarka od sredno otkako pocna da vezba i da slaber zatrudni...eve bebacot sea e 3 meseci:) ziv zdrav prav:)

На CocaColla и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.108
    Допаѓања:
    40.478
    И јас сум читала дека умерена физичка активност е препорачана. Раздвижување на циркулацијата во организмот е дбора. Така да Go girls...(highfive)

На 0ли, Bebulleee и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  6. ena*sweety

ena*sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    1.561
    @monik55 ајде мила утре е баш убав ден за позитивен тест.. Стискам палци даа има || најубавии линии..:l::hug:

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    857
    Допаѓања:
    488
    Kaj mene ginekologot vika se e ok si imam i ovulacii i se si e uredno, samo stravuvam da ne mi se zatnati jajcevodite od samiot abortus,a mm ke pravi spermogram za 1nedela samo si prolangira. Mene mi e mbogu strav za Hsg

8. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.830
    Допаѓања:
    7.035
    soprugot tvoj se proveruvase?

9. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Zosto da ti e strav...ima mnogu devojki koi pravele i jas kolku sto znam ne e nisto strasno nitu prebolno za da ne se izdrzi...mechka strav tebe ne strav:) ako se plasis moze slobodno da prasas za iskustvoto na drugite feminki ke te ohrabrat:)

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Добро утро на сите! :*
    Моник ја чекам (waiting)

Ич да не ти е страв. Јас веднаш се решив и не се каам, воопшто не е страшно, се издржува. Но јас прво малку би поработила на тоа мажот да не одложува. Можеби и нему му е страв од резултатот или срам да оди, па би разговарала и би му предложила дома да сврши во чавче и јас би го однесла во лабораторија ако до толку му е незгодно. Мене докторот прво ме праша дали имаме спермограм и сакаше да го види, а потоа хсг закажавме.

11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Да дојде 8 саат да отвори аптеката и трчам по тест:D

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Добро утро лепотици... Денес ќе биди убав ден, осеќам :$

Станав уште во 07:00 за @monik55 :lol:
    Очи ми спијат ама ќе ја чекам! 8)
    И така треба да се освестам во 10 сум на мерење фоликули (пуштајте среќа да е се во ред) (fingers)
    Ама како и да е месецов ни малце не ме болеа јајниците. Чудно :^)

На Lavica2016 и 0ли им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Ајде, 7:58 се стори веќе :party:

Супер ќе е се', без гајле. Ајде, те чекаме да пишеш каква е ситуацијата, пуштам среќа (fingers) :*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Gooooo, @monik55!!

Сиси, душичке, скоро година ипол откако почна да пишуваш те читам и знам дека те изеде тој абортус, душата ти ја изеде. Прво вака ќе ти кажам, роднина моја абортираше на 22 год, па остана пак по неколку месеци, па го роди од страв да не не може после да остане ако направи и втор абортус. После тоа раѓање, уште двапати абортираше, па на крај второ дете роди. Све лепење од прва. Нема да коментирам за етиката, особено овде каде што знаеме каква е оваа борба за детенце, сакам само да кажам дека, освен ако немало компликации некои во самата процедура, тоа не треба да ти е пречка за повторно забременување. Јас лично мислам дека МОРА прво маж ти да се провери, има големи шанси да е до него штом ти еднаш така лесно си останала. Инаку без спермограм нема ни да ти дадат ХСГ да правиш.

Е сега почнувам со мојот втор мубает, кој не е верник, или ако ни ти не си, не читајте ако не сакате. Како што реков, те читам година ипол, знам дека тоа што го имаш направено те јаде уште оттогаш. Да не се лажеме, бар овде во темава каде што се плука крв за дете, тоа што си го направила не е убаво, нели, не е христијански. Ама Господ е голем, добар и многу милостив. За Него е доволно само покајание да види за да го прости направеното, а кај тебе има покајание колку сакаш, се гледа од небо. Јас познавам неколку жени што абортирале и верувај ниедна не сум видела да се кае како тебе. Јас да сум на твое место, би отишла да си го исповедам тоа. Знам дека мн луѓе во модерново наше време не знаат дека во православието исто така има отци каде што можеш да се исповедаш, се чудат кога ќе чујат, ама не можам да ти опишам какво е тоа чувство да си го отвориш срцето, да кажеш се' што ти тежи и тоа мило човече што те гледа без осуда, на крајот да стане, да те допре за главата и да му се помоли на Бога во твое име, Прости и' ги Боже гревовите. Си одиш дома полесен за 10 кила. Искрено сум убедена дека ова може многу да ти помогне, прво психички, а второ општо да ти го отвори патот. Извини ако не си верник и ако мислиш дека тресам глупости, ама чувствувам одговорност да ти го кажам ова од сите мои досегашни искуства со христијанството.

На delvi и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  15. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ајде Моник , ти пуштам среќа :inlove:(fingers)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Негативен е девојки.
    Дал рано го направив и не ми беше на прва мокрача незнам.

17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Се дур не добиш имаш надеж, повтори го за ден или два .
    Рано е :)

На irenna и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.206
    Допаѓања:
    106.318
    Ајде трпение до нов тест, праксата покажува над 90% лажно негативно тестови :hug:

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Следниот тест кога ќе го правиш, ако не ти е со прва мокрача, не мочај 3 часа, па направи тест. Да не е разредена урината.

Последна измена: 14 февруари 2017
    На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    253
    Zdravo devojki
    Nie so verenikot se obiduvame da imame bebence. Vo januari dobiv na 13 no sega nema nisto samo gusta tecnost i cela cok kako mala bolka so cudni grcevi kako tri dena leb vo usta da ne sum stavila. I sega eve me nabolva kako da sum dobila pred pola sat. Sto mislite ima nadez za bevibica? Bazalnata temp. voopsto ne spadna pred ocekuvaniot menzis si varira 31.1 do 37.3. Ve molam za mislenje?