Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Почекај уште ден-два. Ако не добиеш, направи тест. А кога треба да добиеш? Ти доцни ли?

2. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Здраво денес добив резултати од хормони женскиот хормон ми е намален а машкиот зголемен. Имав миссед пред 3 месеци. Матичната вели дека 99% е причината тоа пошто немам никакви бактерии и вируси само то. и акоо останам пак бремена а да не се регулира тоа со апчиња ќе имам пак спонтан.. Дали некоја и се има случено исто?

3. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Не сум проверувала хормони после мојот missed, ама коментаров на докторкава ме извади од такт. Ниту образложено зошто, ниту образложено како да се среди, туку само ќе имаш пак спонтан! Браво, алал да и е.

Имаше ли проверувано хормони претходно, какви беа пред бременоста? Дали сега ептен излегуваат од граници или малку се изместени? За средување хормони знам сите најмногу користат мака ама не сум стручна да кажам на кои хормони точно влијае... Ти се регулираше ли циклусот после киретажата, во ред ли е се друго?

4. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Да се во ред другото ме прати во скопје кај некој доктор и ми рече со тој ќе ми препиши терапија и најверојатно ќе треба да ми даде нешто така наречено јасмин три месеци.. врска немам шо ми кажа на брзина ми рече само дека не било нешто страшно и неизлечливо да си бидам без гајле ама ако случајно не го санирам то дека ќе сум имала повторен спонтан

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јасмин е контрацептив. За што ќе ти е тоа?

6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.189
    Допаѓања:
    13.618
    Баш напротив во бременост многу треба да се јаде ананас за зацврстување на матката

7. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Врска немам така ми рече матичнава не ми објасни мислам не сигурно во муабет демек ќе пијаш вакви такви апчиња

8. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Го даваат гледам често, се шекнуваат жени од него. На другарка и го дадоа за регулирање хормони после отстранување преграда на дворога матка. Ама не сум слушнала после missed некој да го пие.

9. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

Мене не да ме шекнаа дуку ме однесоа само се нервирам.. андрогени хормони машки хормон врска немам шо било то незнам како да ти опишам како ми е во моментов од ум се извадив ко ми ги наброја уште други 10-15 видови апчиња шо би требало да ги примам ама ќе ги видел специјалистот и ќе ми кажел шо поточно треба не се многу покачени ептен малку ама ете проблем направиле

10. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Јас пиев само циклопрогинова после киретажата.

11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Убаво прашај на што делуваат и како треба тебе да ти помогнат.

На Dear_Thing му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945

таа само така ги спомна само тие ги запамтив и рече дека за наредна бременост мора да примам терапија

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Draga ako ne se lazam prolaktinot jas go oravev na 16-17den od ckilus..prasaj si go doktorot za sigurno

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    4.040
    greska si, treba pretpazlivost so ananasot vo bremenosta ,bidejki sodrzi bromealin koj moze da go omekne grloto na matkata i\ili da predizvika krvarenje.
    Pred bremenost zaedno so cveklo se preporacuva za zadebeluvanje na endometriumot.

На Valentina888, 0ли, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Toa sakav i jas da iskomentiram
    .kolku sto znam poveke od 3 ne e ubavo imaat negativno vlijanie...jas dnevno konsumiram 2 brazilski orevcinja..10 lesnici nepeceni i 10 bademi nepeceni

На 0ли и TheGetmaki им се допаѓа ова.
  16. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Cestitki so lesno neka ti e..samo smireno:)

17. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Draga a da povnimavas malku na ishrana?..najlesno e da te bapnat na jasmin i teraj kontracepcija

18. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    253
    Минатиот месец добив на 13.01. а секогаш ми се редовни никогаш сум немала проблем со редовноста а сега немаше ништо до моментот кога ја видов таквата дамка. Еве сега се ѕирнав пак и онака многу слабо дури бледо како дамка има пак. Немам болки од време на време само како вибрација и верувај како кнедла да имам во грлото се така цел ден денес. А требаше вчера да добијам или да јави некаков симптом до вчера имав густ исцедок а температурата не ни падна си остана висока. Колку што читав на форумов пред менстурација температура треба да падне но немаше пад кај мене. Ако не дојди вечерва обилно како што имам постојано утре ке биде трет ден доцнење.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    @Nuny moj sovet ti e utre sabajle da si proveris bhcg pa ke si znaes sigurno...i ja se cudev so dobuenito zoso ne mi doaga pa na kraj iskoci bremenost.

20. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    253
    Да се надеваме на бременост но не се надевам премногу утрово кога станав и видов дека уште нема ништо направив тест негативен беше малку си поплакав ама си се смирив можеби си реков ке дојди до вечер!!!!