Takvi.sme site..plachki...ama ako barem.isplachi si se isprazni si ja dushata pa posle so novi sili i optimjzam ke gazime napred
Ќе го прашам секако, а не се прави тоа на 3 ден од циклус? Досега чекав јас бидејќи 3ден ми беше во Недела
Мислам дека во октомври платив точно 5150 за ХСГ. Што им е филмот со цените? На 2-3 месеци го поскапуваат за 100-200 денари?
Hormonite se proveruvaat na 3ti den...ama znam deka koga odev na merenje folikuli posebno i na 16 ili 17 den praev samo prolaktin..zosto bese taka ne znam iskreno zatoa
Добро утро на сите, сакав да ве прашам дали сте имале сличен проблем и како сте го решиле. Веќе две години се обидуваме со мм за дете, во тој период имаме направено 4 спермограми со спермокултури ( дека менувавме доктори тој период па ни бараа сите). Нормоспермиа е спермограмот ама спермокултурата секогаш покажува бактерија и тоа не иста туку цело време различна. Прво ешерихија коли, па стафилокока , па пак ешерихиа па последно беше ентерокока. Со секоја спермокултура примавме и двајцата терапија, и имаме направено две ин витра без стимулации, ама за второто не ни правевме спермокултура, зашто докторот рачуна дека е дадена терапија претходно. За првото ин витро беше најдена ентерокока ама секако правевме пункција-нормално со антибиотска терапија. Како што тргнало нема да ме изненади ако пак се појави на наредна спермокултура. Очигледно терапиите не се нешто ефективни, ама па зошто се јавуваат секој пат различни бактерии. Имаме правено и уринокултура , се беше во ред. Не знам дали да се ангажираме повеќе околу тој проблем зашто страв ми е да не дојде ден јас да закачам нешто. Досега не сум имала бактерија на ниеден брис. Гледам дека вие лечите бактерии, а мене никој не ми препорачал контролна спермокултура после терапија. Инаку треба да правиме пак ин витро и никој не ни кажал да дојдеме со чиста спермокултура.
A sto e najcudno koga se javiv da zakazam (pred nedela dena) i prasav kolku cini, mi rekoa 5.230. I koga plakjav se iznervirav i i velam na taa sto naplakja deka mi e kazano oti e 5.230,taa krena ramenici i vika TOLKU e 5.430 e, greska si razbrala!!! Strasno!
Ужас! Какво темпо си одржуваат со покачувањава, алал да им е. До нова година над сто евра ќе чини како што гледам. Можеби поскапуваат папучите што ги даваат таму да ги облечеш, како и хартијата за печатење извештај и пластиката за снимката, па мора и тие да покачуваат вака брзо.
Какво негативно влијание? Јас знам 3-4 дневно може заради селен што го имаат. Мегутоа и порано спомнав дека луге со крвна група О и А не можат да го искористат селенот од бразилските ореви,така да јас лично си пијам таблети селен. Да напоменам може нема врска тоа со крвните групи ама некој го напишал тоа(не е само една статија има милион на нет) па што јас да се правам паметна
Всушност, само еден бразилски орев во просек содржи 90 мг селен, што е речиси двапати повеќе од препорачаната дневна доза за одржување на потребите на организмот, а во една порција бразилски ореви (шест до осум плодови) се наоѓаат дури 777 отсто дневни потреби за селен. Доколку ги јадете често и во поголеми количини, ризикувате појава на токсичност на селен, која може да доведе до опаѓање на косата, стомачни тегоби, невролошки проблеми, вртоглавици, па дури и до срцев удар или откажување на бубрезите. - Задржете се на една порција бразилски ореви неделно или консумирајте еден или два ореви дневно неколку пати во текот на неделата - препорачува нутриционистката Џесика Кординг. Извадок од една од многуте статии, да не копирам повеќе, секаде исто пишува. А зошто не е за крвна група 0 и А? Едит. Видов погоре.
На ФБ сум во една група каде скоро секој ден баш за тоа се збори. Дека овие две крвни групи не можат да го искористат селенот што е во бразилските,сега секој си одлучува за себе. Јас само мое мислење пишав .
Lugeee mnogu sum radosna posle cela godina borba konecno sum bremena bev na gin denes vi ja pustam mojata sreka na sine drugi sto pobrzo da zabremenatt