1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.953
    Temata e - podrska za site sto sakaat da zabremenat....Ne e temata "trudna sum" pa site koi posle odreden period koi ostanale trudni da si napisat.
    DA milo ni e sto zabremenila,ama ajde sega od radost i tie sto se porodile da dojdat na ovaa tema i da napisat - se.porodiv,samo zosto se srekni. Clenkata cela godina ne naisla na potreba da spodeli nisto na ovoj anonimen forum na temava podrska, ama sega osetila potreba da gi izvesti site deka e trudna. de kazi mi osven srekno da i napiseme kakva druga podrska da i dademe na trudnata zenicka?!?!

На orhideea, AnonimnaDevojka, EmilijaEmilija и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.953
    Tokmu taka!

3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Се согласувам со тебе срцка и со @Valentina888

Имаше и претходно вакво недоразбирање и разобличување на темава. Убаво кажа Оли, темава е тоа, тоа и тоа.. НО, велам НО, најмногу од се е ЧУВСТВИТЕЛНА ДО КОСКА. Темава има многу јасно и прецизно име. Така што може да пише секој на кого му треба поддршка, и само оној кој нуди поддршка. Оние што продаваат ум, исправаат криви дрини, и се само љубопитни, искрено ми се чини не им е местото овде.

И како што кажавте ако некој после година дена успеал да забремени, сосема нормално е да сподели, затоа што најверојатно ја следел темава затоа што знае дека постои. Но таквите постови обично вака започнуваат: Ве следам долго време, и да ви ја раскажам мојата приказна... итн итн. Имало овде многу такви, и ниедна не наишла на негодување и критика. Јасно ми е што ве изнервира, па пред неколку месеци јас имав слична реакција за слична ситуација.

Добредојден е секој кој има потреба од поддршка, од совети, од насоки и секој кој ја знае тајната па посакал да ја сподели. Секој кој знае нешто што некому би помогнало. А секогаш ќе има аутсајдери, како и во секоја тема. Ја разбирам реакцијата на идната мама, пресреќна е после цела година, сакала да сподели, но можеби ќе и текне и да напише збор два за нејзината приказна, за да може да сочувствуваме и од срце да се радуваме што е успешна.

Темава е премногу деликатна, за било кој од страна да го нарушува и така кревкиот мир на членките кои пишуваат овде.

На orhideea, EmilijaEmilija, Lavica2016 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Девојката убаво напиша дека се обидувале долго време.
    Нема врска немам намера повеќе да се натегаме во оваа тема.
    Ако сте чуствителни треба да постапуваме исто со сите.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Извини што прашувам, не сум налетала на твој пост до сега, а знам дека има мн девојки што се „излезени“ од темава откако останале трудни. И ти ја имаше истава мака?

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Бремена не сум.
    За второто -моја интима.

7. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Па темава и не е мн интимна, напротив, сите сме соголени до кожа, до коска. Вака звучи како да немаш допирна точка со нас останатите овде.

На orhideea, AnonimnaDevojka, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.953
    Jas pak ne te razbrav ti zosto se vkluci vo diskusija na ovaa tema. valjda da ni kazes da bideme cuvstvitelni i da si davame megusebna podrska. Osven sto ja "napadna" valentina jas ne uspeav da razberam TI vo koj del od nekolkute tvoi postovi mu dade nekomu podrska.
    I DA aj da ne ja tupam temava, ama ne mozev da bidam tolku solidarna,cuvstvitelna i polna so podrska kako tebe.... sorry

На orhideea и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Во ред разбрав , овде секој не е пожелен.
    Секое добро.

10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Соголени сте во оваа тема, не и во други.
    Тема бебе за мене е интимна работа.
    Ја молам @RainBow да ја среди темата.
    И постот над мене во кој сум исмеана.

На LivingGlam и zalosna им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.953
    Pa da ti kazam ne e pozelno da imas problem eve na primer kako mojot, ili kako i na mnogute clenki od ovde...
    Daj boze nikogas da nemas potreba ovde da napises nitu eden zbor.

Da ne bidam gresno svatena,nas sozaluvanje ne ni treba, ama pa mudruvanje voopsto!!

12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Го знаете вие мојот проблем или на феминката која сподели дека после години обиди е бремена?
    Не!
    Пак ќе кажам секое добро. Не ме спомувајте во постови повеќе.

Толку од мене на оваа тема.

13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.953
    Ne go znaeme zosto ne ni go kazavte. a feminkata ne e bremena posle godiniiii tuku posle edna godina. duri ni toa ne si go docitala...Bitno ti bese da se zamesas i nesto da pises, pa sega pu pu ne vazi brisete me, ne spomenuvajte me... a koga valentina 888 ja napravi ljubomorna toa bese vo red taka?!
    Ne si vo pravo, bez razlika sto si forumski idol i si prisutna vo mnogu temi.

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    Валентина не ја направив љубоморна, туку сама си има напишано каква и била реакцијата кога некој упаѓал на темата.
    Ништо не измислив.
    Сум сакала да напишам година, зарем и тоа е кратко време? За секој неговиот проблем си е најголем. За тебе твојот, за мене мојот.

Темата не е ничија, секој пишува што му лежи на срце.
    Не честитајте ако сакате- игнорирајте едноставно, ама не напаѓајте. Не личи.
    Сите сме исти, без разлика која низ што поминува.

На danichap, An-na, LivingGlam и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Видете, нема потреба од расправии. Јас знам дека има многу паметни и рационални жени на форумов. Особено е лесно да си чувствителен и рационален кога само набљудуваш нешто од страна и не се работи за твојот живот, за твојата иднина. Ми се случило и мене случајно да влезам на некои теми каде што не припаѓам, како ги изневерувале мажите, како се карале со свекрвите, како не можат работа да најдат - и од страна скоро секогаш се’ е црно бело и си мислам, де бе луѓе, па јасно е како треба да се однесува човек во таква ситуација. Меѓутоа, кога тебе ти виси маката на вратот, воопшто не е толку црно-бело. Особено нешто олку големо што просто дефинира една жена. И затоа не е убаво кога некој што никогаш не плукал крв вака како ние овде одеднаш да дојде и да не’ критикува за нешто. Дојдете слободно, кажете некој охрабрувачки збор ако сакате, успешна приказна, ама ако никогаш не сте ја осетиле тежината на нашите емоции, како тогаш можете да знаете што е правилно, а што не од оваа перспектива? Не дај Боже да ги поносите нашиве чевли, тогаш би разбрале се’ и разбирлива ќе ви биде секоја реакција, ама не дај Боже, не би посакала ни на најголем непријател.

Девојката што си пиша дека е трудна, нека и е со среќа и Бог нека е со неа. Ама убаво пишаа горе, ако цела година не осетила потреба да пише овде за поддршка, за охрабрување, зошто па сега? Ниту ја познаваме, ниту има интерес ете да ни ја раскаже целата приказна. Само на тоа се должеа коментарите овде денес. И да, ние жените во групава овде можеби на моменти делуваме затворено и патетично за други, како што имало и претходно коментари, ама не пречиме никому, си се храбриме овде сами.

На orhideea, Bebulleee, Вереничка и 4 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.767
    Допаѓања:
    145.269
    А како вие знаете дали некој ја има почувствувано тежината или не? По што заклучивте дека мене ми е црно-бело?

Барате емпатија и поддршка, а не ја давате на никој друг, освен на овој затворен круг. Жал ми е девојки ама не сте воопшто во право со вакви дикриминации и нафрлања врз некој што не е ,,дел од вас,, .

17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Зборам за овој конкретен проблем, не за секој проблем во животот... Дали знаеш како е да изгубиш бебе, како е да не можеш да останеш трудна со години, како е да треба да се помириш дека можеби никогаш нема да имаш детенце? Толку само, не сакам да се расправам и жал ми е за сите маки што ги имаат други во животот, ама сега разговараме на оваа конкретна тема. Верувам дека и ти си страдала за нешто во животот, сум страдала и јас претходно, страдаат сите, но овде сега разговараме за ова - не отидовме ние во некоја друга тема да разговараме за други проблеми.

На Bebulleee, bella.gk и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.953
    Sega sakas da mi kazes deka jas ako si sakam da spodelam deka imam novi konduri slobodno da si pisuvam vo bilo koja tema kolku sum si srekna.
    Uste ednas nitu ti nitu novata clenka-trudnuca ne spomenavte deka imate bilo kakov problem. Sega pak ti tekna da napises za nekakva golemina na nesto sto ocigledno ne e del od ovaa tema. problemi ima sekoj. ama temava si ima konkretna namena.

На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    Се убацуваш, а никој не знае низ што поминуваш. Па сподели и ќе знаат. И јас не пушувам на темава, но сум поминала тешко и сфаќам како им е на жениве тука. А темата се вика поддршка, како што има теми вештачко оплодување, труднички муабети. Јас сум сега дел од темата труднички и ме нервира кога некој ќе се убаци со едно прашање и ќе го снема, а не споделува искуства, не сочувствува или не честита. Така и во оваа тема. Извини, но така е.

На ocicka2014, orhideea, Вереничка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Девојки, ајде да ја смириме топката.Не ни се малку проблемите со кои се соочуваме, не ни требаат нови главоболки. Секој што пишал овде, барем еднаш ја отворил темата и прочитал што пишува, дали од мака или од сеир сеедно.Ние пак ќе си ја носиме својата планина. Ако сака да даде поддршка во ред, ако не негов проблем. Ние споделуваме секакви симптоми, се за да најдеме мир и утеха, ама ете...не сме сите исти...Можеби не требаше да ја прашам членката за тоа дали имале конкретни проблеми,како забременила, ама очекував да сподели искуство ,да даде поддршка...тоа ми беше намерата, ништо друго. Знајте дека со секој ваш позитивен тест расте и мојата надеж.
    Ве гушкам сите.

На Valentina888 и bella.gk им се допаѓа ова.