Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Честитки милa зa бременoстa и сo леснo

Dear јaс бев вo еден мaнaстир вo бaрешaни битoлскo се викa св мaркуриј гo имa нaпиши нa нет јaс дoзнaв oд еднa кoлескa керкaму имaше спoнтaн и беше вo мaнaстирoт сo мaжoт му и мaјкa му нa чупетo мoжи и свекрвa се oди секoј денa aмa вo неделa е нaјубo и се седнувa нaеден кaмен и ти дaвa вoдa и си пaлиш 8 свеки ти и сoпругoт и се нoси бебешки aлиштa имa чoвек тaму тoј oтвoрa и ти кaжувa стo дa прaвиш се oди 2 дo пaти ке ти кaжи тoј имaм брoј oд негo дрaги се викa чупетo oстaнa oдмa бременo рoди мaшкo сегa имa еднa гoдинa јaс бев сo чипетo му дo нoсеше нa дрaги тaму дa гo види и си ги зaпишвa сите штoке се рoдaт мaнaстирит му р слaвa нa 7 декеври јaс oд кoгa бев тaму пoминaјa петшес месеци и сегa пред две недели oд кoгa се врaтив oд преглед кaкo дa знaеше чoекoт дрaги oд мaнстирoт и ми се јaви јaс тoлку бев изнервирaнa и гo гледaм звoни тoј и ми викa шoпрaш дoбри сте дa не се секирaш ке биди ке ви дaј гoспoд сaмo дa си oдиш дa јa средиш тaјa рaбoтa и ке биди јaс тaкa си oстaнaв здрвенa пoсле пет пес месеци ми се јaви и ми гo рече тoa кaкoдa знaеше декa су тoлку рaзoчaрaнa јaс пишaв aкo сaкa некoј aкo не немoјте дa ме свaтите пoгрешнo

Извинете зa пишувaњетo брзo пишев aмa ке ме рaзберете

Последна измена од модератор: 17 февруари 2017
  2. CrAzYShAkA

CrAzYShAkA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    66
    Vi blagpdaram na site sto pobrzo da si docekate

На TheGetmaki, mace89 и babyhope им се допаѓа ова.
  3. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Цар си, нема што :rofl::rofl::rofl:

4. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    еве искуства од фемисан
    Evo ovako…Suprug i ja smo duze vreme pokusavali da imamo bebu,nije uspevalo.Par godina,svaki drugi dan kod doktora,na kontrole,analize,moj desni jajnik je bio unisten…Onda sam ostala u drugom stanju ali moja sreca je kratko trajala,morala sam hitno na operaciju jer je trudnoca bila vanmatericna…Ceo svet mi se strusio,ali nisam odustajala.Nastavili smo da posecujemo doktore i slusamo njihove savete koji nisu imali nikakvog rezultata.E,onda sam ja posle duzeg vremena ,,digla ruke” od svega i zaboravila da postoje doktori i bilo sta u vezi toga.Posle par meseci sam slucajno u ,,Blic Zeni” procitala za Femisan A kapi i na svoju ruku ih uzela.Da skratim pricu…e,da,inace od prvaog dana menstruacije su bile pakao,ne podnosljivo bolne i neredovne,svaki put bi zavrsila na infuziji,injekcijama…Kada sam prvu bocicu kapi popila,prvo sto sam primetila je da mi je menstruacija dovedena u normalu (da tako kazem),28 dana i da ni naj manji bol nisam osetila.To je bilo u avgustu 2012 godine…drugu bocicu sam popila do pola i menstruacije nije bilo kao predhodnog meseca,mislila sam da je opet ista prica i digla ruke i od kapi.Medjutim,ja sam se cudno osecala i uzela da uradim test po ko zna koji put i cekala da se razocaram kao i uvek,ali ne!Mojoj sreci nije bilo kraja kada sam ugledala 2 crtice…i potpisujem da nije bilo kapi,ne bi ja sada cekala termin za par dana :))) HVALA VAM!!!!PREPORUCUJEM IH OD SRCA

Evo javljam vam svoje rezultate,naime, policistične jajnike imala sam od puberteta (sad imam 25g), prije 2 mjeseca cistu na jajniku 35mm, kapi sam koristila 2 mjeseca (5 bočica) danas sam bila na uzv,jajnici čisti, cista se potpuno povukla i više nisu policistični (doktorica sva u čudu!), koristit ću ih i dalje. hvala vam, zaista sam prezadovoljna!

DRAGA

operirana sam prije god.dana (Miom u maternici 8cm),na svakoj mojoj kontroli ili cista,ili polip,pa bakterije neke i dosta toga. Pocela sam piti Femisan A i nakon samo prve bocice koju sam popila posjetila sam ginekologa,na sto je i on vise nego iznanadjen… Na 4D ultrazvuku nije bilo vise nista…,da,da dobro ste procitali bas nista…sve je otislo sa samo jednom malenom bocicom. I sto vise komentirati ,nema se tu sta reci nego sve Vi koje imate bilo kakav problem pokusajte i vjerujte u te carobne kapi kao i ja…. Pozdrav!

Poštovani, želim vam ispričati svoju priču…Kao žena s policističnim jajnicima,jako neredovitim ciklusom,prije dvije godine ostala sam trudna,ali na kraju je završilo kiretažom.Od tada smo pokušavali uz pune dvije godine dok nisam na vašoj stranici vidjela Femisan A kapi,i odmah trk u ljekarnu.Moram reći da menstruaciju nisam dobila,ali smo dobili puno veću stvar,nama dolazi djete ako sve bude uredu.Zahvaljujem vam na ovim kapima i želim svu sreću drugim ženama,neka im uspije što oni žele uz ove kapi…Sve pohvale, pozdrav

Imala sam cistu velicine 35 mm, koja je u relativno kratkom vremenskom razdoblju narasla na veličinu 50 mm, usprkos tomu što sam koristila različite terapije. To me je izuzetno zabrinjavalo. Poslije terapije od 2 mjeseca cista se smanjila na 28mm, a poslije još 2 mjeseca korištenja potpuno je nestala. Za kapi sam saznala od prijateljice, koja je poslije 7 godina bezuspešnih pokušavanja uspijela ostati u drugom stanju posle samo 3 bočice Femisana A.

Hvala vam sto postojite! Imala sam neuredan ciklus, problem s hormonima, i godinu i po dana nisam uspela da ostanem u drugom stanju. Cula sam toliko pohvala za vase kapi Femisan A i pocela da ih pijem 15-tog novembra, ispila dve bocice, i zbog neobicnih simptoma danas uradila test na trudnocu i – POZITIVAN JE! Ne mogu da verujem, ovo se sigurno ne bi ostvarilo tako brzo da nije vas, HVALA VAM, HVALA, HVALA, mojoj sreci nema kraja! :)))))

Oвие штo ги пуштив ги кoпирaв се искуствa oд други штo кoристеле фемисaн се ндевaм некoј ке ги земи и ке му пoмoгнaт извинете aкo сум дoсaднa сaмo сaкaм дa пoмoгнaм

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.891
    Кога ти е ден за недобивање? Мене ми е утре, минатиот пат имав некако чувство дека ке бидне бебе и си добив без ден надеж да ми даде, а сега па ич немам надеж си мислам ке добијам, дај боже да е обратно :)

6. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    79
    lara od kade se ovie poraki...od nekoj forum?

7. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дaј бoже дa не дoбијеш

Дa oд еден хрвaтски фoрум имa мнoгу искуствa зa фемисaн

Јaс гo зедoв сегa 3 шишенце 460 денaри се

Кoгa ке oдaм нa преглед ке видaм дaли имaлo резултaт и ќе пишaм

На dunika, pokahontas83 и mariz им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.637
    Допаѓања:
    76.891
    Можеш да стиснеш на твојот коментар редактирај и да допишеш се друго, да не пишуваш на секое нов коментар... без навреда, да ти помогнам да не не знаеш... :)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Фaлa

Кaј кoј др беше вo плoднoст и штo ти рече зa пoлипoт кoјa гoлеминa е твoјoт мoјoт 3 мм е a хирушки дa се oтстрaни е 42 илјди

10. mama marija

mama marija Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    41
    devojki treba da mi dojdi no probavme so mazotmi za bebence a nemam nikakvi simptomi na ciklus osven sto me bolat gradite dale e mozno da mimam zacnato i dali mozi da se javi bolka vo gradite vo rana bremenost ve molam za sovet falavi odmapred :*

11. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    14 дена примам Утрогестан, денес завршувам. Денес требаше односно не треба да добијам. Немам уште ништо. Од апчињата ми касни или? :|

12. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Трудничкo си нaпрaј си тест и рaдувaј се

На AudreyH му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    79
    ti pisav privatna poraka

14. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Страв ми е! И градите ме болеа до пред 2 дена, сега не. :|

15. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Фала Бебуле за советот размислував и за таа опција ама со антибиотик ја решив во мокрачата но не и во цервикален и вагинален брис... мислев дека ја излечив и од таму ама изгледа се врати... Истиот исцедок кога и ја имав. ММ па има стерилна спермокултура. Чаре незнам веќе... Некогаш мислам дека ради ова никогаш нема да можам да затруднам, а и да затр. Ќе имам спонтан ради нејзе..

16. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Dali IMA eserihija vo mokraca ili na brisevi?

17. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Ја имаше и таму и таму, ја лечев, направив контрола во мокрача ја немаше, но во цервикс и вагина сеуште беше присутна. Пак ја лечев, направив контрола ја немаше... А сега пак го добив истиот исцедок што го имав со неа...но сум резистентна на сите антибиотици, и докторот уште оддамна крена раце од мене, ми рече нема веќе што да ти дадам незнам што да ти речам. Последното што ја излечив или што ја залечив беше со вагиналети на своја рака ...

18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.137
    Допаѓања:
    40.501
    Јас ти препорачувам да направиш тест преку крв сабајле. Не за друго да знаеш што со терапијата. Ако си трудничко може ќе ти препорачаат да продолжиш со Утрогестан.
    Ајде со среќа и да имаш позитивен тест.

На AudreyH му/ѝ се допаѓа ова.
  19. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Jas ja imav vo cerviks I Edna clenka ovde mi kaza za eden caj sto e mesavina od 11bilki go poracav of bilna apteka I go piev 1mesec I mi Pomina ako sakas pisi mi lp ke to pratam mi ostana mnogu da me kupuvas ako ne to vikam vo bilna apteka na alkaloid kazi za eserihija znaat oni...

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Ау, пуштам среќа да е обратно! (fingers) (fingers)

Леле врска немам кога треба да добијам. Претпоставувам за една недела, но не е сигурно бидејќи овој месец изгледа ми е ановулаторен. Симптоми еден куп, ме побудале пмс-ов. :@

Флор, добредојде и што побрзо да се отарасиш од ешерихијата. И, што побрзо да си одиш во Труднички муабети!

Последна измена: 16 февруари 2017
    На Fleur-De-Lis и mariz им се допаѓа ова.