1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Благодарам Оли, редовно ве пратам сите и ги имам исчитано вашите проблеми, чуства и борба. Борбата не престанува, и што побрзо сите да се најдеме на таа тема ♥️♥️♥️

На stejsi2005, dunika, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    79
    zdravo i cao feminki ...mnogu pati imam postavuvano prasanja a nemam dobieno odgovor,mnogu ste sebicni da vi kazam

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    13.653
    Зошто? На што немаш добиено одговор, повели?

4. pokahontas83

pokahontas83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    79
    za nisto izgleda nemam zvezda "SRCE" "MUCE"

На zalosna и coco mademoisele им се допаѓа ова.
  5. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    13.653
    И јас не ги користам тие лигавешници и искрено секогаш кога некоја ќе нареди еден куп имиња(тагнати) со желби за да си ги видат двете цртки-мене ме нема хахахаха :)
    Ама тоа е цената на не-лигавењето :P или немаш одговор или не те приметуваат колку и да си активен.
    АМа сепак не вреди да се нервираш ни да се откажуваш од емава ради тоа, не вреди сепак имаме многу поголеми проблеми од ова ;)

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Женски немојте да се расправате во вака осетливи теми. Ако редовно ја читате темава ќе приметите дека овде жените се претежно направени првични испитувања, и околу некој посложен проблем за среќа немаат искуство. Членките активни во ,,вештачко оплодување,, имаат поминато низ повеќе испитувања и интервенции, така да ако тука не одговори никој прашајте таму, и нема потреби од расправање и напаѓање. Коа некој не го мрзи да пишува честитки и срце-мрце сигурно не го мрзи и да ви одговори, ама не може секој поединечно да ви одговори ,,не знам јас,,. за да видете дека стварно не знае.

На stejsi2005, LadyC, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.205
    Допаѓања:
    13.653
    За покомплицирани работи си пишувам во Вештачко оти тука сите ми забременуваат за неколку месеци или ќе пишат се обидуваме два месеци и не фаќа многу сум разочарана. Е тогаш ми иде да се упуцам :D

А падобранците што изјавуваат дека се бремени а предходно еднаш не искоментирале неќам ни да ги спомнувам :)

На stejsi2005, Dear_Thing и Bebulleee им се допаѓа ова.
  8. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    397
    Zdravo devojki. Dali nekoja od vas merela bazalna vo tek na mensteuacija mojata e 36.8. Btw mene mi docnese tri dena i dobiv vesterka ama cudna mi e nekako mnogu e retka kakk bleda e a i nekoi delcinja kako kozinki isfrliv a za bolka tretiot den vecerta puknav mi se cinese deka puka vo mene nesto i prodolzija tie grcevi grrrr i podzdrignuvanja a za macnini taka golemi ne samo onaka blago cel den mi podgadnuvase.

9. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    397
    Zdravo lavica
    Dobiv na tretiot den so mnogu grcevi nokta. Sega povremeno gi imam i maaaalku macnina i menstruacinata e mnogu retka i na svetlo rozevkasto e bojata ne e gusta a inaku nez kako da recam za obilnosta tri vloski denot ne mnogu polni ama cudna e ne kako prethodnata na prethodnata ne vadev partalcinja i kozinki a seda na dvapati vidov

10. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Не ми стигнa привaтнa пoрaкa пиши aкo сaкaш

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ај добро утро на сите, имајте убав ден! :*

Не е себичност ако не знам да одговорам за полипи, хистероскопија (на пример)? Што да пишам ако немам искуство со тоа? :)
    Убаво кажа Кока Кола погоре, тоа е вистината.
    Можеби мислеше за приватните пораки бидејќи се вратив назад да видам што ти е прашањето и ти имаа одговорено на се'. Ајде без лутење, нема потреба.
    Обично од Вештачко се вклучуваат и овде со одговори, ќе одговори некоја ако е овде поставено. Има членки го поставуваат истото прашање и овде и таму, па некоја ќе одговори или овде или таму.
    Јас мерам, но не само за време на менструација туку и окако ќе заврши. Мене за време на менструација и до овулација ми е ниска, па се покачува после овулација и останува висока до следната менструација.

Последна измена: 17 февруари 2017
    На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Нормално е ваква температура во менструација

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Девојчина добро утро како сте ми? Во 8 ми е овулацијата а во 9:20 сум на контрола. Искрено имам страв и многу трема бидејќи месецов воопшто не ме болеа јајници, ајде си реков ќе боли со инексијата.. Ц џабе :(
    Организмот ми се навикна на стимулација и не ме рецка повеќе (facepalm)

Надежта ја фрлив во вода, месецов сум како без сила и желба за оваа работа, се чувствувам изморено :bug:

Тоа е тоа ајде поздрав и редете позитивни тестови...

На simona_baby, TheGetmaki, Lavica2016 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    „Добро“ утро, девојчиња. Тестот негативен, аф корс. Ладна сум веќе некако, онака, а што ти мислеше две дека ќе видиш? |(

Некој гарант ќе си го попие во текот на денов, али сега сварив кафе и сум :envy: Мака ми е малку зашто месецов ми беше како milestone некој, лани во февруари имав некоја дешавка и си реков, Добро, како треба нека биде, ама само до следниот февруари да сум трудна - нека е и една недела само, не мора 5-6-7 месец, ама само до тогаш да сум. Кога останав трудна и кога видов дека терминот е февруари, ми дојде како знак некој (дебил). И еве го сега февруари, milestone :u:.

15. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Ај добро утро и убав ден :sun:
    Некоја чудна енергија има деновиве на темава,полн месец да не е:^)

@pokahontas83 нема потреба од лутење и напуштање на форум. Овде никој од нас не е доктор и на некои прашања едноставно немаме одговор. На пример не може некој да ти пише дали да пиеш кломифен на своја рака,без да нсправиш ХСГ и спермограм. Ова го наведов како пример не се однесува лично за тебе,да не ме разбереш погрешно:).Што знаев ти одговорив другото е твој избор во консултација со доктор секако.

@Bebulleee ајде со лесно ти пуштам срека и не се замарај со симптоми ке биде се во ред само позитивно:inlove:

Некоја да пријави недоагање,позитивен тест ајде окапавме чекајки аман :yawn:

На Вереничка, 0ли и Bebulleee им се допаѓа ова.
  16. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Здраво девојки, јас пред некој ден објавив за мојот позитивен тест, а вчера бев и на гинеколог и ми ја потврди бременоста. Е сега сакам да ви ја раскажам мојата приказна затоа што сум сигурна дека на многу од вас со сличен проблем ќе помогне.

Пред една година се омажив и уште пред да ја направиме свадбата пробувавме но залудно без никакви резултати. Јас знаев дека имам проблем со полицистични јајници уште пред неколку години, а други испиувања немавме никакви направени. Пред нова година појдов кај матичниот гинеколог и ми рече да пијам YAZ за да ги исчистиме јајниците, Бидејки сакав и друго мислење отидов на приватно кај Др. Органџиски и таму уште полошо поминав и од кај матичниот. Ме прегледа и ми кажа дека исто за јаниците дека имаат многу цисти дека немам редовна овулација и ми предложи да ги направам сите испитувања и да се спремам за инсеминација Го прашав дали имам шанси за природно да останам бремена, ми рече дека не е возможно, дека не сака да ми дава лажна надеж.

На групата на фб женски домаќински муабети сестра ми прочитала за еден лек за полицистични јајници и ми кажа. Искрено не поверував дека природен лек со вино и рузмарин може да ми помогне но сестра ми ме убеди да го направам и да го пијам, а во исто време и пиев чај од ајдучка трева, невен, кантарион и коприва. Во јануари не преземав ништо освен овие природни лекови. Се обидуваме нормално и овој месец како и секој друг но со резултати. На 28 декември имав менструација, а после тоа на 9 јануари пак добив. И си реков еве од природните лековите што ми се случува, искрено си реков е уште ова ми фалеше да ми се поремети и циклусот а ми требаше долго време да го регулирам. Како се приближуваше датумот јас си имав болки како за добивање и си мислеве еве ништо и овој месец. Помина и датумот и веќе ги броев деновите за тест. Не се надевав затоа што ми се случувало да ми доцни ама тестовите негативни. Си реков после 5 дена ќе направам па што е тоа е и излезе позитивен. Не можам уште да си поверувам но ете вчера ми потврди и гинекологот.

Затоа на сите ви препорачувам да не губите надеж и да верувате во чуда, зошто ова мене што ми се случи е право чудо. Ви посакувам на сите да ја почуствувате оваа среќа што побрзо и да барате да си помогнете на себе на природен начин со здрав живот и многу позитивност. Секое добро на сите ќе ја следам групата и ќе чекам многу позитивни тестови :*

На vitamina, stejsi2005, Lavica2016 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Бебуле, секој месец не е ист, ако немаш болки не значи дека нешто не е во ред. Ајде позитивни мисли, убав преглед ќе си имаш и да ни пишеш што вели докторот.

Диар, не е рано за тест? Не требаше околу 20-ти да не добиеш? Или јас сум измешала нешто.

Беатрис, прекрасно заокружување на вашата приказна! :inlove: Со лесно и да ни се врати!

18. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Ти посакувам школска бременост:inlove:
    За овие билки кои ги спомна доста имам читано дека помагаат за цисти. Ако сакаш пиши го и тоа со вино и рузмарин може ке помогне на некоја со проблем како твојот (fingers)
    Уживај сега и влечи рака,нога за нос ако треба:D за многу позитивни тестови:l::hug:

19. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Не е рано, џабе си се тешиме, прошлиот пат кога имаше што да покаже, ми покажа цели 3-4 дена пред добивање. Апла нема ништо, јасен е тестот како по учебник како не треба да изледа :) Тоа е, ќе излезам да се истрчам утре, да се издувам и одиме понатаму. Месецов планирам да одам кај една приватна докторка, од овие што работат со ваучерите, имала висок процент на успешност, па сакам еден месец да пробам со кломифен кај неа. Ми ја пофалија дека обрнувала мн внимание, ти закажува по неколку прегледи неделно само за тебе, детално го разгледува цел случај и сл. Преку глава ми е од машинерииве Систина и Ремедика кај што поминуваш како бројка, дури и свои луѓе кога имаш. Ќе и се јавам уште денес и ќе видам што ќе каже.

@Bebulleee не се обесхрабрувај предвреме, не мора да значи дека ако нема болка нема да има убави фоликули. Јас па само за овулација имам болка, а пред киретажата немав ни за овулција, а фоликули секој месец. Ќе биде добро, пиши само што си направила.

Не можам веќе да запамтам за сите, зошто мораше да не’ има толку многу овде, да му се сневиди? Јас и ти значи сме си од постарите ама не ми текнува веќе што беше проблемот кај вас? Во кратки црти ако не те мрзи да повторуваш, да не барам назад низ темава? :)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Добро утро девојки!!! :sun:
    Бујрум на кафенце :coffee:

Бебуле и Нуни секоја овулација и менструација е различна, некогаш ќе поминеме со болка, а некогаш без, да го земеме фактот што унапред се надеваме на бременост, тогаш и самата психа ни ствара најразлични симптоми. Опуштено само!!!

Нуни мислам дека покасно ти има пробиено затоа и си имала толку мачнини и болки.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.