Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Еден килограм бело вино смедеревка со две гранчиња свеж рузмарин да стои на светло не дирекно на сонце 10 дена. После тоа се пие наутро на гладно по едно чаша за ракија без да се заборава.

На Valentina888 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    А ова дозволено е да се пие за време на стимулациии?

3. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Ајде Бебуле, позитивно и храбро, те гушкам :hug::hug::hug:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Ајде @Dear_Thing за некој ден патиките и покрај кеј, да ја избиеш негативната енергија.Потоа се знае плодни денови и многу љубов :inlove:

5. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Имав нешто кафено-црвено утрово на гаќите, не ми личи на менструација. И пред неколку дена исто. Вчера ми беше термин за недобивање. Вчера вечер го ставив последното Утрогестан. :(

6. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Па мислам дека не би требало да има проблем. Јас ти препорачувам да си направиш и да пиеш. Сепак се работи за природен лек.

7. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Девојки еве ме и мене!Бидна лапаро и хистеро вчера.За жал десната туба била тотално уништена и не функционална.Ми ја извадија тубата,зашто докторот со негово тврдење вели дека една здрава туба е како две.Некои мали септумчиња тргнал кај матката и малку обликот го средил.Се секирам за тубава сега,али цела среќа е во тоа што овулацијата ми е на лева страна и тоа ми го кажа и Димитрв со зафатот го виделе тоа.Некоја да сподели искуство или совет,ми треба подршка.Поздрав

8. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Јас имам една туба, останав трудна со неа во мај, 2016. Овулацијата менува страни ама секоја жена си има поактивна страна; мене за жал ми е десниот јајник поактивен, а имам лева туба, па ете сепак останав. Тебе штом ти е левиот поактивен, веројатно треба мн полесно да останеш. Меѓу другото научив дека тубите уствари не биле закачени за јајниците, туку пливкаат нагоре во близина и имаат рецептори. Кога јајникот испушта клетка, доаѓа да ја земе тубата што е најблиску, па ако ја нема едната туба, може да се случи да ја прибере другата. А од што уствари се „уништила“ таа туба?

9. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Имам правено операција од слепо црево како мала,толку било јако воспалението што се закачило за десната туба,и ја оштетило

10. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Фемисан А се добри но се малце скапички со оглед на тоа што треба 2 шишенца за цел месец. Подобар ефект имаат чаевите со истиот состав поздрав :)

11. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Девојки јас вчера добив :( ништо од овој месец а едвај го чекав терминот за недобивање и ќе се радував на секој задоцнет ден но ете ми дојде еден ден порано. Се соземав некако и сега продолжуваме напред. Овој месец ќе пробам со чаеви а од нареден сакам со смоквите во маслиново. Не ми е јасно за нив колку се јадат на ден и дали стварно помогнале на некои. Ве гушкам сите :*

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Не сум со убави вести.

Ендометриум 9мм и фоликул десно од 26мм (а во извештајот пиши 23мм) :?:
    Другите два фоликули не ги регистрираме пошто се мали 15 и 12...
    Овулација нема настапено поминати се 40 часа . :(
    Понеделник на контрола :envy:

13. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Денов нешто не ни е изгледа за убави вести... (facepalm) (facepalm)
    Ајде со мене на кеј утре :ninja: Налет све...

* Само ете гледаш, нема врска што немаше болки, фоликули си има.

14. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    6.565
    @pokahontas83 Бев да прегледам на што не си добила одговор.

Има посебна тема: Полипи на матката. Најверојатно моментално нема никоја активна членка со ваков проблем, ама затоа можеш да пребараш на некоја постара страна.

Последната активна членка која ја имам читано со овој проблем @brm_brm

И еве примерок од најдобриот одговор кој го доби таа.

На podravka и Ano им се допаѓа ова.
  15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Јас стварно немам поим ништо за тоа, затоа и не одговорив ништо на прашањето на @pokahontas83. Не само што немам искуство, туку не знам ни што точно се полипи, па не сакам само да кажам нешто колку да кажам...

16. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ете, се решив јас за кломифен и докторкава била на одмор до 01.03. Ми вика или на своја рака да земеш кломифен или да одложиме за следен циклус со надзор. Како може така на своја рака, без следење без ништо, глупости. А се нафурав за месецов кломифен и готово. Што предлагате сега? Мм па вика, а ако веќе пиеш кломифен, зошто да не направиме една инсеминација сега кога е подобрен спермограмот, уште толку во мисла ме стави.

17. MartMart

MartMart Нов член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site,Jas sum nova na forumot ve pratam vo site diskusii i moram da kazam deka ste mnogu pozitivni bez razlika na site problemi .:):) Jas isto taka imam problem kako i drugi so plodnost . Imam napraveno pet invitra i dve na priroden ciklus bez stimulacija vo Sistina i Remedika, no bez uspeh:sweat: za zal Moite jajnici veke ne stvarat jajce kletki sto znaci deka imam potreba od donator na jajce kletka. Moeto prasanje do vas e dali nekoj ima informacija za donor na jajce kletka kako se odviva celata postapka i kolku kosta. Bidejki jas ziveam vo Sydney i ovde ne e vozmozno da napravam IVF so donaor na jajce kletka bideji se uste so zakon se ne e regulirano osven da si najdam svoj donator
    preporaka na doktorot bese da pojdam vo svojata drzava i tamu da napravam IVF so donor na jajce kletaka.

18. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Никако кломифен без следење и на своја рака,ова твојава докторка како мојот БИВШИ доктор цццц(facepalm).
    И да ти кажам право мудро збори маж ти пробај со инсеминации кога веке ке пиеш кломифен(fingers)

На Abeja и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    На своја рака Кломифен не земај, подобро почекај ја докторката. Толку си чекала па сега уште за 2 недели ништо не се. Сепак твоја одлука..

А добар предлог ти дал маж ти за инсеминација, со стимулацијата најдобра варијанта е инсеминација.

Јас бев уште на почетокот запната за тоа ама докторот велеше да не брзаме. Поминаа 3 стимулации и ништо, морам да бидам строга и понеделник да му речам за инсеминација. И така ќе одиме со инексии..

На Dear_Thing му/ѝ се допаѓа ова.
  20. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Mislam deka procitav deka go smeni maticniot,sega kaj koj odis?