Ни волја ни надеж ми остана повеќе... П.С Незнам зошто така пиша, а баш гледав на екранот беше 26мм и така и рече.. (изгледа грешил) Само нека не се прави циста
Што и да треба, ќе се прави понатаму. Ќе се види во понеделник до каде е работата. Биди позитивна, ајде, нема да е циста! Љубов викендов и ако прсне - бебуле. Нема губење волја, целта само пред тебе Мене ме интересира промената на лицето каква ти била.
Немој да се нервираш. Мислам дека после прегнилот до 48 часа може да пукнат фоликулите. Само големината ме буни, ама работете си викендов. Никогаш не се знае.
На приватните клиники кај нас имаш опција со донирана јајце клетка од непознат донатор. На ГАК можеш исто ама ти да си најдеш донатор, немаат ,,банка, @gabimama2 честитки
Пет години неплодност, прво ин-витро ми е. Во теков на овие години само откривавме по некоја дијагноза и тоа лечевме и цело време си викам а до то било, за на крај никој да не види дека јас имам слаби јајници со амх под 1 и фсх 18. И така нас докторите не уништија затоа што неможат ништо да видат ехото што им е од турско време... И во Систина не видоа дека имам слаби јајници а знаеа да ме гребнат 5-6илјади!!!
Женски ние најверојатно ќе ги скокнеме инсеминациите, за ин-витро матичната ме прати кај Митко Ивановски. Некоја искуство со него?
Види во вештачко оплодување, има многу пишувано за него. Само побарај горе на Барај... Митко Ивановски и ќе ти излезат сите мислење за него, а ги има многу
Не само што ја снемало песната на Вале.. гледам многу работи снемало.. Што се десило да ме извести некој што бил присутен? Некој ја средил темава @Bebulleee ? @Dear_Thing ?
А,зошто директно ин витро,што ти рече матичната?Прашувам затоа што и мојот матичен не праќа директно на ин витро....
Слабата резерва на ј.к се гледа на проверката на хормони? Под кое е запишано, пред некое време тука се зборуваше дека FSH било тоа. Ама прашав и не е точно
во многу лоша состојба е едниот јајник, речиси нефункционален, мислење на матичната е да се извади, лапароскопија праев на ГАК ама во извештајот не било се напишано, пишува дека на тубите се исполнети со контраст, но се извесна задршка, не требало да има задршка и требало да има мислење дали се проодни или не. Е сега дали не може да се проверува пак проодност не знам. Бар тој едниот што фнкционира добро да му е прооден каналот.
Не приметив ништо дур не спомнавте, Рејн изгледа влегла тивко и дискретно ги скинала сите коментари од девојчето што му мрдало нешто во стомак (можеби крупни некои сперматозоди биле тие, како делфинчиња). И сите одговори на истото, па отишла јабана и песната по грешка. FSH јас колку што разбрав е нешто со количината на јајце клетки, меѓутоа повеќе за нивниот квалитет. А тоа другото амх или како и да беше е за бројот на останати. И иако генерално пишува дека ФСХ не може да се намали, прочитав многу случаи на интернет што успешно и драстично намалиле ФСХ со поголеми количини витамини Е, Ц, омега 3, q10, а и она смоквите со маслиново.
НАЈДОВ Spoiler: Fsh FSH е фоликуло-стимулирачки хормон, кој исто така го лачи хипофизата и е значаен за растот на јајцевите клетки. Неговиот правилен пораст е значаен за овулација. Овие два хормони практично ја контролираат работата на јајниците и хормоните на јајниците. Кога се во голем пораст – најавуваат климакс П.с - Ова со делфините јако ти е