Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    Па обично ми трае по пет дена до една недела, а ова ми беше три дена со каде каде помалце крв од вообичаената менструација, на моменти кафеаво па розево па чиста крв.. не ми паѓаше на памет дека може да сум бремена ама ова со грчевите некако ми го врти паметот

2. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Cestitki,imaj ubava i lesna bremenost.

3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Исто, само кај нас во кујна првата фиока бидејќи цел шанк е зафатен со милион теглички со јаткасти и немам фиоки во вц :smoke:
    Мене во сок ми е грозно, некако ептен на земја ми мава, па во салата со овие другиве не се осеќа, плус оцет од диви јаболка, па по една лажица маслиново и масло од семки од тиква кога ќе ставам, па и некоја семка од тиква - дури и прекрасно ми е и се давам од убавини :nod: Пробај, мислам дека би ти се допаднало.
    Јас не знам мм како понекогаш пиеше сок од цвекло, моркови, портокал, лимон и ЦЕЛЕР :envy: :envy:
    И потоа на километри бегав од него поради смрдеата на целер и му беше забрането да ждрига во иста просторија со мене :rofl:

Да сте здрави и живи сите, ме пресмеавте!

4. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Види, чудно е што било 9 дена порано, малтене се поклопува со имплантација, со тоа што мене имплантациско ми траеше 4 дена ама мн, мн малку крв, т.е темно кафен накај розев исцедок само насабајле, и после цел ден ништо. Е сега, неретко се случува крварење или spotting во рана бременост, па да не било нешто такво... Моја препорака, уште утре да си направиш еден тест и мирна глава. Втора опција, не сакам ни да спомнувам, ама ајде еве како информација, може да се случи жена да „добие“, а да е трудна, ама тоа секако не чини зашто може да е само некоја вонматерична. Не знам дали добро објаснив...

5. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Јас во сок го мешам со лимон, портокал, цитрон, нешто што маскира и затварам нос додека пијам - не осеќам скоро ништо. Така ги пијам и спирулината и житната трева :D

Edit: Не му давам да ждрига во иста соба бе, хахаха :D

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    Види сега глупаво прашање.. може ли тоа со вонматеричната бременост да е генетско? Мајками била така..

7. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    А да направиш едно тестче пред да почнеш да мислиш на лошо? Можеби е она убавото :)

8. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Внимателни бидете со цитронот, зезнува железо. И го намалува дејството на некои лекови, меѓу кои и тие за висок притисок, антидепресиви и сл. Ве молам прочитајте за ова.
    Пред неколку години секој ден цеден сок од цитрон ставав во сок и ми го урна железото, а демек за здравје го консумирав. Во разговор со другарка нутриционист, ми рече да го исфрлам цитронот и после ми се среди железото.

Бебуф, утре тестче и да не израдуваш со две цртки! (fingers)

На Dear_Thing и bebuf17 им се допаѓа ова.
  9. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    Утре од кревет во аптека. Исто и бело прање имам многу. Еден момент ми се јаде секој пола саат, еден момент ич немам апетит. Ај со Господ напред ☺ ќе видиме..

На Dear_Thing му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    Се надевам. Ќе пишам обавезно

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Draga za endometrium ne sum strucna..no jas mesecot koga ostanav bremena imav 27mm folikul sto doktkrot mislese deka ke se pretvori vo cista no ne bese taka...fakticki dva dena otkako vidovme deka bila 27 mm sum ostanala bremena...srekno:)

На Bebulleee, Dear_Thing и 0ли им се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ова ми требаше, фала ти :*

На Lavica2016, Valentina888 и pandelka им се допаѓа ова.
  13. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Можда тупам со прашања ама ме занима... После колку време неуспешни обиди отидовте на ин-витро. Прашувам пошто често читам после 5,6,7... години обидување . Што е причината што се чека толку?

На Dear_Thing му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.138
    Допаѓања:
    40.503
    Таман работа. Фондот за ваучер бара две години брак и обидување. Приватните и помалку.
    По некоја логика мене вака ми викале, 6 месеци без ништо обиди. После 6 месеци основни испитувања - хормони, спермограм и сл и следење фоликули. Ако до 1 година не бидне ништоо тогаш се прави ХСГ и циклуси со стимулации, па инсеминации. Таман до две години ако недај боже не биде ништо си поднесуваш во фонд за ваучер и почнуваш со ин витро постапка.

Ова нормално зависи и од годините на жената, сигурно може да се убрза.

На Acka22, CocaColla и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  15. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    @Sparkles27 Имав циста една,која растеше и ситгна до кај 6цм. меѓувреме за време на операцијата ми отктија и миом од задниот дел на матката каде што неможел да се види на гинеколошки преглед,скриен позади бил.За среќа се е ок сега,ендометриозна циста пак не ми се појавила,сега си имам мака со многу цистички на јајниците(полицистични)ама веќе неможам да се замарам ако биде по природно нека биде.Ќе те средат и нема да ти се појават пак,обично се повторувале чоколадните..барем така ми кажувале и читала. :* Ајде со лесно ќе биде..Кога си на операција? :*

На Sparkles27 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Да пријавам....селен,витамин Е,Ц 1000,прополис,мед,мака прав,шатавари,смокви во маслиново,бетаимуне,Б6,каму каму,мед и ѓумбир,лактогин таблетки,сигурно нешто сум заборавила:!::?:

На 0ли и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  17. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Дали забележувате дека најголемиот број на успешни бремености бил кај оние кој што креваат раце веќе од мачење,стресови,прегледи,оние кои што ете се спремаат за ин витро и оп.Точно дека Господ не заборава никоја,и верувам дека само ни покажува да видиме колку сме силни и издржливи...Животот ни го дава тестот па после прашањата за жал,не остава во милион прашалници,но верувам дека никого не заборава... :*
    П.С.Метлата кога прочитав дека има камбек на темата метла си се смеев како шлаки...Баени се метлите од Комуналец :D

На Acka22 и Dear_Thing им се допаѓа ова.
  18. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    ВЕ МОЛАМ ЗА МИСЛЕЊЕ! Гинекологот не ми работи за викенд, вчера добив, но не ми е како претходно. Кафеаво-црвено е и не е количински како претходните менструации. Примав Утрогестан до завчера. :|

19. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Test dali pravese pred da dobies?

20. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на: