Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    @stejsi2005

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    кај кој доктор ќе правиш?

http://www.iherb.com/pr/Fairhaven-Health-Fertile-Focus-1-Personal-Ovulation-Microscope/11619
    Бидејќи имаме зборено овде за одредување овулација, скапи ленти така нешто, еве микроскоп за неограничен број употреби.

3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.846
    Допаѓања:
    95.209
    Леле сте изнапишале,едвај Ве дочитав:sweat:.Со витамините шо праиме-по цели аптеки имате8-|,јас пијам еден вид фолна со железо+Ц и мака таблети,друго јок.Е сега,денес чепкав по тукашниве форуми на тема забременување,и прочитав многу препораки за чај од лист од малина(за ендометриум) и уште еден со име Frauenmanteltee:o,латинското го заборавив,а превод незнам,ке ја замолам @danichap да помогне.Јас ке го купам уште утре,од чај нема зијан;) @Nuny стискам палци да си трудна, @Dear_Thing и ти такоЏе8) :hug::hug::hug: за сите

На stejsi2005, danichap и Bebulleee им се допаѓа ова.
  4. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    969
    Еве нешто за чајот: http://doktori.mk/element/view/50547f2edbef0/vrkuta-sovrsen-lek-za-zenski-bolesti

Инаку има рецепт и се пие овој чај со чај од ајдучка трева со исти сооднос. 3 пати на ден како што е напишано и во текстот.

На Acka22, danichap и dunika им се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ќ
    Ќе си купам!

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    406
    Blagodaram i jas sakam ama eve verenikot ne zel test Zegin zatvoreno e i sega neznam da go teram dezurna da bara vo uredot

7. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    А гo имa вo зегин тoј чaј вркутa

8. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Гo имa чaјoт нa реклaмa 5 мaцинa тревa вркутa вирaк

9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.846
    Допаѓања:
    95.209
    Мацина трева е Marrubium vulgare, а вркута е Alchemilla vulgaris,за мацината трева знам,има и тема за неа,ова е друго.Значи ко што прочитав,се зема заедно со чај од лист од малина(за дебел ендометриум) и ова вркута(ги јакне зидовите на матката и прави попогдна средина за движење на сперматозоиди).Вреди да се проба,нема што да се загуби:)

На Bebulleee и kukla21 им се допаѓа ова.
  10. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    А листoви oд мaлинa кaде мoжи дa нaјдaм

11. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Кај доктор Никола Панчевски

12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.846
    Допаѓања:
    95.209
    Во Билна Аптека мора да има,или прашај во некоја подобро снабдена аптека;)

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Nuny претходниот тест има бледа втора линија, според мене имаш рана бременост, ако линијата се појавила во првите 5-10 мин. Лажно позитивен тест е многу редок и е предизвикан само од лекарства што имаат хцг хормон во себе, од некои ретки медицински состојби и друг случај ако се појави линијата по долго време поради испарување на мокрачата. Ако си имала крварење повтори го тестот и на гинеколог по терапија за поддршка на бременост. Со лесно!

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Utrinsko nedelno razocaruvanje ...test negative (n) uhh nemam zborovi vise luge neznam neznam neznam neznam neznam :sweat:
    Stvarno neznam ...:drunk:

Последна измена: 19 февруари 2017
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Гетмаки, ова е циклусот со Кломифен, така?
    Кога треба да не добиеш?
    И колку време се обидувате потсети ме?
    Немој да се грижиш, ќе биде! Што да правиме, таква е оваа борба, малку потешка. Но мора да си силна и позитивна! :hug:

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Девојки ми треба ваше мислење што да правам...Е сега вака,зашто помина лапаро и хистеро и ви кажав дека десниот канал го остранија,зашто деновиве лежам и нормално таму ми се мислите се мислам дали после месецов одкога ќе може да почнеме со акција дали да одам напоредно со инсеминација или да не брзам,некој месец да оставиме на нас.Зашто сега со ова каналов се мислам дека сум дефектна :)))и дека инсеминацијата може би ми попомогнала...незнам уствари што да мислам веќе

17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Знам дека ти е тешко, јас на 28 години дознав дека цел живот сум немала еден јајцевод и со месеци се осеќав како „оштетена“, како различна, како помалку жена некако, глупаво, фалично, не знам како веќе не. После почнав да приметувам колку други жени има што исто се само со еден, огромен број од нив со деца веќе. Откако останав трудна уште толку ми влезе во глава дека е океј, дека можам да останам, дека не е трагедија, има мн полошо. Мене единствено ми создава фрустрации затоа што поактивен ми е јајникот кај што немам туба и знам дека тоа ми ги намалува многу шансите месеците кога е овулацијата на таа страна. Една жена некаде имаше пишано, демек ако сите жени имаат по 12 шанси годишно за забременување, ние грубо имаме околу 6 и ако се водиш по проста математика, така некако му доаѓа ама математиката па и нема мн удел во ова...

Јас на твое место би играла вака, месецов да одите природно за да не се форсираш одма и со терапии (за инсеминација ќе ти дадат кломифен, веројатно естрофем и прегнил) и да се надеваш дека после зафатов ќе бидне. Ако не биде ништо, следниот направи една инсеминација, не губиш ништо, напротив, само зголемуваш шанси. И убаво е што си проактивна, не слушај секој од страна што му е мирна главата, па те советува да не брзаш со ништо - јас ако ги слушав сите што викаа...

На Lanic му/ѝ се допаѓа ова.
  18. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    :o
    Oli zlatna tocno taka, ova bese 4 ti po red ciklus stimuliran so Klomifen.
    Se obiduvame 1,5 godina :headbang:.
    Site ispituvanja kaj mene i soprugot se napraveni i e sovrseno dobro sve :angel: ama ete nejke i nejke (hollest)
    Idemo dalje ...
    Pozdrav

На Ano и 0ли им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @Dear_Thing Нешто ново кај тебе?
    Розовиот исцедок го нема веќе? Да не беше преработена ма :rofl:(mooning)

На dunika и 0ли им се допаѓа ова.
  20. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Сега ќе пишев, не бев дома цело сабајле. Исцедокот го снема уште одма вчера, значи само после сексот беше и толку, кога се избришав со влажни уште пред да станам од кревет. Мајку му, изгледа малку погруби сме биле, не ни приметив човече, никогаш не ни се случило нешто слично :rofl::rofl: Сабајле станувам, препони ме болат. Мм вика си се префорсирала со трчање вчера, викам да бе од трчање нозете ќе ме болеа, не препони, не трчав 500м со пречки па да скокам да тегнам препони :D:D Сум слушнала дека им се дешавало на луѓе после секс ама никогаш не ми се случило, од кај излезе не знам... Уште сум малку во збунка ама ајде ваљда не е ништо.

На kukla21, 0ли и Bebulleee им се допаѓа ова.