Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. volsebna

volsebna Популарен член

ај ве молам, да не барам многу низ форумов, нека ми го напише некој лекот со вино и рен? нам дека требаше виното да биде старо 3 години, и во него се става корен од рен, ама црвено или бело вино да е... и колку време стои, колкав корен се става... многу ви благодарам, сакам да го пробам, бидејќи и јас сум една од оние кои мака мачат со забременуванјето...

2. Cindarella

Cindarella Истакнат член

devojki edno prasanje...zakazav ja veke na ginikolog no ne me drzi mesto....sakam da prasam dali nekoja od vas ima iskustvo vakvo ili slicno...znaci dobiv na 20 ovoj mesec obicno ciklusot mi trae 5 dena...ovoj pat dobiv 3 dena porano nekako cudno denot koa dobiv umirav od bolik menstruacijata mi prestanuvas pa pak se pojavuvase ko nave4er nemam preku den imam i obratno i naednas mi prestana ...pred da dobijam me bolese stomak....sea otkako mi zavrsi me boli pak nekoja cudna bolka grcevi i naednas ko strekanje...mn mi se losii imam vrtoglavici pokraj bolkite .....dali moze nekoj da mi pomogne posto tek vtornik sum na lekar a ne me faka mesto(inaku mazena sum i rabotam na slucajot za bebe ) pozz do site :)

3. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Ја мислам дека едно литро бело вино старо три години најмалку и во него се ренда 250мг рен и тоа го правис кога ке добиес, така да имај си се спремно! и потоа одстојува во фризидер додека да ти помине менструацијата, знаци 6-7дена и потоа секое утро на гладно пиес по една часка од ракија, ако ти е мн обиди се и со помалку вазно е да го пиес! сега незнам дали е точно вака, но ја вака ке пробам а и мислам дека не е толку вазно количината или формата во која се користи, вазно е да конзумираме секојднево по ммалку рен и винце заедно! поздравце и немој да го изоставис леков месецов, веке не има неколку тука сто ке пробаме па потоа ке правиме анкета за успесност на леков:) со Господ напред :inlove:

eci85 likes this.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Значи тебе ти касни веќе 4-ти ден...? Лелеееее тоа ќе да е.Јас кога забременив имав ужасни главоболки и секако и стомакот ме болеше.А кога го видов кафеавиот исцедок, веќе знаев дека е тоа тоа. Ајде направи си тест, верувам дека си бремена и веќе ќе ти покаже две цртички. Пиши ни.

не ке е да е тоа :^) веке ми дојде...
    само сто порано секогас ми доајгасе 2 дена пред датата или на минатата дата...а овој пат е Чудно ми дојде покасно и крвта е многу потемна....али сепка имам менс....знаЧи не сум бремена...
    ајде има време може ке биде.не сум многу време во браk али ке биде..немам ни 1 година брак,не се брзаме се во свое и господово време,али за момент помислив дека сум бремена и многу се израдувавме со мојон..а кога дојде не дека е некоја депресија голема али ок....фала :)

5. volsebna

volsebna Популарен член

благодарам, ќе најдам бело вино од 3 години, само треба да е обицно, мислам смедеревка, или некое посортно? и рен ќе се обидам да најдам, имам време, на 18 добив, па до 15 фебруари имам време да го направам, и ќе го пијам, па ќе воидиме дали има резултат

6. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Здраво на сите !Јас да ви казам вчера бев на гинеколог за мерење фоликули ми беше 10 ден од циклуцот,имав на десен јајник 2 фоликула од кој едниот бесе 0.774,а на левиот имав 3 фоликула од кој бесе едниот 0.700,докторката ми каза тоа дека боло супер и сега во понеделник треба пак да ми ги измерат и да ми казат кога да имаме односи со мм.После ова кога ми го каза докторката многу ми олесни :$ само дај бозе да успее и кај сите што очекуваме бебенце во насите раце :inlove: :inlove: :inlove:

lale24 and eli25 like this.
  7. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Ајде фросице, опустете се и фрлете се на работа деновиве, всусност на водење љубов :tmi: :lol: :rofl:

f.r.o.s.i.c.e and lale24 like this.
  8. zazarsko

zazarsko Истакнат член

еве копии од три рецепти,
    *1За тие кои што веруваат во алтернативна медицина можеби ке му служи овај рецепт.Го имам запишано одамна ,на многу брачни парови им има помогнато,дури на последниот пар кој го запиша си имаат близначиња.Со добра волја и добра мисла на сите да ви помогне ж
    Бидејки сега е сезона на ренот можете лесно да го најдете
    1кг рен се мие и се ренда,се миксира во соковник и се става на оган да се вари со 1 литар вино (бело или црно) старо 3 години.Целата количина да се направи околу 750мл.Потоа му се додава уште 1 литар старо вино и се се меша и се собира во шише.Се пие после 7 миот ден од менструалниот циклус (7 дена откако ке заврши) Се пие по 1 филџан (100мл)наутро на гладно...Од кога ке почне да се пие се очекува на 12-тиот ден да се забремени.
    *2Lekot se pravi so tri litri staro belo vino i tri koreni od ren. Renot treba da bide so debelina na pokazalec vo dolzina od 10 do 12 cm. Vo eden litar vino se stava po eden izrendan koren od ren. Prvo se pravi 1/3 od dozata (eden litar vino so eden koren od ren) i se ostava da stoi edna nedela. Koga ke pocnite da go piete ja pravite vtorata doza koja ke bide podgotvena za pienje po edna nedela i taka po dve nedeli ja pravite i tretata doza. Dozata od eden litar treba da se ispie vo edna nedela, toa bi znacelo deka ke piete po eden pogolem fildzan od vinoto na den. Vazno e vinoto so ren da go piete nagladno, nautro.....
    *31л домашно црвено вино, старо 3 години и 400 гр рен, ренот се ренда ситно и се става во виното.....одвреме навреме го промешував .....во тие 7 дена после последниот ден од менструацијата на гладно си голтав по 2-3 цели зрна бибер ....и на 7 ден по менструација(кај мене тоа излезе на 14 ден од циклусот, бидејќи менструацијата ми трае 6 дена )..почнав да пијам по едно мало филџанче на гладно .....(го прецедував и го пиев само виното )........и така го пиев 12 дена.....
    Инаку јас го направив рецептот каде што се вари ренот

eci85 likes this.
  9. eci85

eci85 Истакнат член

Сакам да го направам рецептот но неможам да најдам рен...каде може да се најде?

10. eci85

eci85 Истакнат член

zazarsko има ли ефекти од лекот ;)

Helen не се разочарувај само напред и ке успееме,тука сме сите со исти маки,ајде пробај пак да направиш тест и да не израдуваш со 2 цртки

11. zazarsko

zazarsko Истакнат член

незнам, пред два дена почнав да го пијам, па се надевам дека ќе има држете ми среќа :$ , само незнам дали од сугестија или нешто навистина се случува ама како да чувствувам топлина во стомакот :?:
    инау мажот ми го купи од пазар 200ден кг

12. eci85

eci85 Истакнат член

Суперррр....ајде стискаме палци да успее лекот и да не израдуваш со бебенцееее :* :inlove:

zazarsko likes this.
  13. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Фала Лори :* се надевам дека ке ни успее овој месец на сите :rock: поздравче до сите :*

14. andys

andys Активен член

i jas go imam istiot problem skoro 1 godina uste malce bev na pregled sve e dobro sve e uredno pa ke vidam uste kanalite da si gi proveram a ja ren najdov kaj zavodot za prijavuvanje u edna prodavnica cekam da mi dojde i da napravam ama mi kasno skoro 6 dena pa ke vidime za rezultat

15. zazarsko

zazarsko Истакнат член

еве уште еден лек кој го имам пробано, мене не ми помогна но ми го кажа пријателка на која и помогна имено станува збор за морско (мускатно) оревче. Ако да речеме ви дошло на 1 тогаш по седум дена т.е. на 7 утрото рендате едно оревче и го пиете растворено во сок или вода, по седум дена т.е. на 14 пиете уште едно и на 21 уште едно. вака се пие до три месеци, инаку и овој лек е за загревање,вкусот исто е :puke: ако најдете мелени оревчиња од едно оревче излегуваат две кафени лажичиња

16. guldzana

guldzana Истакнат член

zdr devojki mnogu mi davate podrska i mnogu mi e podobro deka ne sum sama pri ova borba so zabremenuvanjeto znaci jas piev caj slim vital toa e za dieta znaci sakav malku da oslabnam inaku bev na ginikolog i imam samo cista na liviot jajnik i doktorkata kadza de e vodena inaci mi vikat deka mi prekinala menstruacija zaradi toj caj slim fit sega sum na 31 na ginikolog pozz

17. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Знаете што забележав Силк денес нема напишано ништо изгледа си се гушка со бебчето, :rock: :clap: што велите?

gjul likes this.
  18. silk

silk Популарен член

Тука сум срце, фала што ме мислиш, немам абер од раѓање :lol: . Јас одма од болница ќе ви пишам ако има нешто ново... :*

19. zazarsko

zazarsko Истакнат член

да даде господ со лесно да си поминеш :*

silk likes this.
  20. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Дали е Слими online? чекаме новости драга, а за Силк гледам дека ке си има проблем со тврдоглаво дете сто не сака да излегува :lol: хехее, се салам Силк немој да се навредис, ајде ситно е и кај тебе, кога се вклучувам на форумов со нетрпение барам по постовите да видам дали има новост кај вас двете :inlove: со лесно :*

silk likes this.