Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    402
    Ajde bez nervozi!!!! Ke bidi nareden mesec!!!! Ic ne misli na toa psihicki olabavi kolku poveke mislis tolku poveke se razocaruvas!!!

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tajci75

tajci75 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    115
    zdravo , na 42 godini prvo ifv vo sistina kaj dr klementina kuzeska, i od prva bidna no vo 7 ma nedela dojde do spontan:( sega sakame normalno da probame uste ednas . izborot ni e pomegu petanovski remedika i lazarevski sistina!!! zatoa dragi moi ke ve zamolam za vase licno mislenje i sovet koj doktor e postrucen i kade da prodolzime? vi blagodaram i mnogu ni znacat vasite mislenja

3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.846
    Допаѓања:
    95.193
    @Independiente со лесно и со убаво да си истераш бременост:party:..Јас ја испратив непосакуваната:),се издепилирав и од вечер ке го почнам проектот "Бебе 2017":?:.10 месеци обиди,10 ми е среќен број,па ке видам дали ке ми упали за бебуш-ако не,со мажето под рака и на детални испитувања,како и да е,овде прво машки фактор "елиминираат" пред било што кај женското подетално да испитаат.Влезена сум во плодна фаза/денови ама некако ич не се чувствувам "плодно":?:.Шознам.Мерак ми е вака за позитивните тестови,има ли некоја за утре,да ставаме цртки цела недела-така ни тргна де:l:

На Lavica2016, kukla21, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Elenota

Elenota Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    160
    Вчера го украсував креветчето на золвата за пречек на малата принцеза :inlove: срцето ми се стопли и немпжев да ги сопрам солзите :| честитки Мамички тргна месецов ајде нека е со лесно :) ве :hug:

На Lavica2016, H.VAGA, EmilijaEmilija и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Зошто ја менувате Кузеска ако било првото успешно кај неа? Има некоја друга причина или тоа што веќе те асоцира на лошо поради лошиот завршеток? :( Прашувам зашто и јас сум кај неа, ме води од тинејџерка што се вика, а сега некако ради лоши спомени не ми се стапнува таму.

Честитки на сите среќни денес :* Бог со вас следните девет месеци!

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Гледам сега по календарот, нешто си анализирам. Па ние сме почнале со обиди од април минатата година, а не од јуни како што си мислев. Во февруари имав ановулаторен циклус, па март не сум добила и од април почнав со овулациски тестови да детектирам овулација два месеци, а од јуни веќе сум почнала базална да мерам. Со базална сум почнала од јуни, а не со обиди.
    Скоро една година (waiting)
    Којзнае зошто февруари ми е ановулаторен, но се надевам дека сега со доаѓањето на пролетта ќе се среди се'. Убаво време доаѓа, верувам дека ќе имаме многу позитивни тестови! (fingers)

На TheGetmaki, dunika, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. tajci75

tajci75 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    115
    да ви кажам , мислам дека е голем стручњак на својата област, но ете сакаме да пробаме кај овие два доктора што ги кажав како најголеми стручњаци на оваа област. можеби ке испадне подобро. Друго и единствено што не ми се допадна кај кузевска е што не оствари пријателски контакт со нас и не делуваше другарски и она што се вели да те разведри да те опушти да ти каже како на другар што понатаму туку она строго професионално без многу муабет и строго службено!Можеби и жената е добра не навлегуваме во детаљи но ете се зборува дека овие двајца доктори петановски и лазаревски освен докторскиот пристап имаат и оној друг другарски пристап кој те ослободува и се осекаш како кај пријател на гости

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Iskreno jas bi go odbrala doktorot Lazarevski od sistina toj mi ja pravese inseminacijata za prvoto dete doktorot e strucnjak broj EDEN

9. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Пиши во темата Вештачко оплодување.. Таму сигурно ќе добиеш повеќе и посигурни одговори. Од нивното искуство секако. Со среќа! :f:

10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ако бараш пријателски однос од доктор, ќе мораш да се видиш и со двајцата па да одлучиш каков впечаток ќе ти остават. Ова е специфично. Едно е да е стручњак, а може збор да неможеш да извлечеш, а друго е ова што ти го бараш - доктор кој ќе ти влева доверба.

На H.VAGA, stevemila и tajci75 им се допаѓа ова.
  11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Ако чекаш другарски однос, од Лазаревски секако нема да го добиеш. Едноставно човекот не е таков.
    Петановски не знам каков е.

На bebaa и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. tajci75

tajci75 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    115
    :(

13. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    И јас се депилирам од како ке ми заврши :lol:.....извини тоа ми УПАДНА у очи8-|. Помазничко да тераме не за друго :rofl::rofl::rofl:

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    ZNACI tuka ne stanuva zbor dali mene doktorot ke mi pravi muabet ili ne sto ako mene doktorot vo cair mi pravese muabet i mi zborese mnogu fajde ti jok go izgubiv bebeto i mene ne bi mi trebal doktor sto ke mu\i zbori vaka taka tuku konkretno objasnuvanje dali za invitro ili inseminacija

15. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Да, Кузеска е ладна, строго професионална. Единствено емоции покажа кога останав трудна, ни се смееше со маж ми дека потскокнувавме од среќа, ни направи „да пукне“ на двајцата и рече, Ете, Господ е голем. После кога немаше срцева, беше камен ладна, до ден денес и' го памтам изразот на лицето и од што ми се враќа целиот филм кога ќе ја видам, имам некоја одбивност ама што знам, сепак најдобро ми ја знае цела историја и уште сум кај неа. Инаку била првата донесена во Систина како стручњак за инсеминација и ивф... Мене исто мн ми пречеше што е така затворена, еден збор, еден алтан ама навикнав веќе дека повеќето доктори од оваа област се такви, ваљда мора да се дистанцираат - ако патат со секоја една од нас, кај ќе им биде крајот.

Едит: И на крајот, и покрај целата „одбивност“, кога легнав за киретажа, све непознати околу мене, ме средуваат како некоја свиња за колење, кога ја видов неа над мене пред да ме успијат, ми дојде душата на место и бетер се расплакав кога ме фати за рака. Тоа ти е, сепак на крај се врзуваш за некој...

На H.VAGA, bebaa, tajci75 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Лета времето :( Јас година и 10 месеци, се чудам каде отидоа. Ама кога си анализирам така ко тебе, три месеци скоро бев трудна, четири месеци моравме пауза, значи 7 месеци во вода отишле. Првите три сме пробувале со утепана сперма од лекарства, следните 6 бавно, бавно се враќаше спермограмот во нормала и правевме инсеминации со по едвај 6 милиони прочистена - многу, многу изгубено време. Да можам да вратам барем една година само :)

Инаку и моиве циклуси се чудни, не знам што е работата со сите. Ај што ми се скрати циклусот, туку и мн кратко и малку имам добиено. Вчера имав онака океј, денес МИНИМАЛНО, како последен ден, утре гарант малку кафено и толку. Мислам, никогаш не ми траело којзнае колку ама барем првите два дена тече нормално, третиот намалува. Сега ни два дена нормални :/

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Којзнае што е со циклусиве, можеби премногу чист воздух наеднаш ни дојде, помина загадувањето, па организмот се буни :^)

18. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    @mariz, @stevemila, @Independiente честитки женчиња! Уживајте во бременоста :inlove: убаво тргна..ајде повеќе позитивни тестови, јас само си викам утре утре и уште немам направено, ми е страв..

На mariz и stevemila им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Лазаевски ич не е во дадениот опис. Петановски повеќе, ама мене не ме бендиса. Поопуштен однос, дефинитивно Ивановски.

На tajci75 и Bubce38 им се допаѓа ова.
  20. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Честитки милa сo леснo oд срце и дa ни се врaти нa сите зa брзo