Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. bebaa

bebaa Популарен член

Оф душо за Петановски незнам,но од Лазаревски немој да очекуваш таков пристап.Две правев кај него.Строго професионално и комуникација само на маил.Негов бр службен не дава.Ако сакаш да останеш во систина,Иванов е од тој тип на др каков што бараш ти.Не сум била кај него но така пишуваат членки на форумов.

kukla21 and tajci75 like this.
  2. bebaa

bebaa Популарен член

И јас тоа си размислувам дека некои доктори се "ладни" зошто така им е полесно.

3. eci85

eci85 Истакнат член

Друшки да ве прашам нешто...некоја феминка од тука имаше пишувано за домашен тест со сода бикарбона...да пише која е постапката? Треба да добијам на 26ти но некако чудно се осекам и имам зголемен апетит и тоа многу,неколку пати ме фаќа и стрв за нешто може да е и тоа што за неколку дена треба да добијам а може и она другото;) па да пробам со содата:D добра ноќ на сите:*

4. bebuf17

bebuf17 Активен член

Го имам правено и јас. Мешаш сода бикарбона со урина и ако се прават меурчиња бремена си. Немај верба во овие работи. Тест од аптека си е најсигурно

eci85 likes this.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Жени, бев на Кломифен прв пат, од 9ти до 13ти ден на циклус, по 2 на ден. Фоликулот на 13ти ден беше 24мм, докторот беше задоволен, кажа плодни денови, ќе си прсне. Не ми даде ништо друго. Е сега, проблемот е што во неделата (15ти) и денес (17ти) ден, имам крварење што е пообилно од нормално овулациско, а полесно од менструација. :| Сум го имала истиот проблем порано и излегло дека е од циста.
    Сега не знам што може да биде... имал некој необично крварење за време на и после овулација при циклус со Кломифен?

Да си чекам добивање/недобивање или да одам утре ако не престане? :|

Едит, да се дополнам. Плус, боли. :|

Last edited: Feb 21, 2017
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@LivingGlam мене кога ми ги оставаше гинекологот фоликулите сами да пукнат, без стоп инекција, продолжуваа да растат и се правеше циста. Се надевам не е кај тебе тоа случајот, некогаш и при овулација се јавувало крварење. Јас би одела за секој случај.

kukla21 and LivingGlam like this.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Слушни се со докторот, требало да го известиш.

Јас имам 3 дози на кломифен и стоп инексија аа вакво нешто сум немала

LivingGlam likes this.
  8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@LivingGlam мислам дека и 24мм е веќе голем фоликул, а докторот не потврдил овулација. Наубаво да појдеш да те ѕирне.

LivingGlam likes this.
  9. Independiente

Independiente Популарен член

приватно во авицена кај педагошка што се наоѓа 700 ден тоа што го споделив ти го праќаат на мејл .. поефтино е само потврда на бременост а ова со утврдување на гн е 700ден. туку се јавив кај гинекологов ми рече во четврток да одам па ќе видиме што ќе каже (fingers)

mariz likes this.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Nemoj da se glupiras so vakvi raboti koga za 50 denari imas test za bremenost barem sigurno ke si znaes na sto si .

11. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

@mariz ако не ти е далеку матичната трки до кај неа и кажи и да ти даде упут за бета.Јас правев пред две недели кога се посомневав да не има нешто,80ден или 100 со упут ти е,а исто идеш одма,не чекаш.За Авицена зборам иначе ,не кажав. :)
    Aма веројатно тоа е само утврдување.

mariz likes this.
  12. manako1

manako1 Форумски идол

Daj boze da si bremena,testot so soda ne e tocen.Jas pravev pred bremenost i vo bremenost namerno da vidam dali e tocen.I vo dvata slucai ne penese.Najeftinite testovi ako ima bremenost pokazuvaat.

bebaa and kukla21 like this.
  13. Tukituki

Tukituki Популарен член

Ja imam praveno ifv kaj Petanovski, i za nego imam samo pozitivno komentari. Covekot e zlato :), i najbitno sekogas koga treba e tuka, mozes slobodno na mobilen da go baras,i e bas ona prijatelski nastroen. Za sistina neznam nikogas ne sum bila tamu.
    Mozes da odis na konsultacii na 2te mesta pa da se oslucis.

tajci75, Beatris and stevemila like this.
  14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Девојчиња, почнувам денес со кломифен, го испив првото. Од сабајле торба: спирулина, фолна, матичен млеч, витамин Ц, цинк, па во нутрибулет цвекло, ленено семе и сок од цеден портокал и лимон. Добиеново ме уништи, еве веќе денес скоро ништо - ни три дена не траеше што се вика, ама ајде ваљда не е лош знак :( Сега, само Господ :|

irenna, stejsi2005, dunika and 4 others like this.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Ајде среќно, да си растат фоликулчиња! :party: Од кој ден на циклус ги почна?

Кај мене ништо посебно, чувствувам дека сака да пробива, а и температурата се спушти на 36.0, па во теков на денов очекувам да се смилува да дојде.

Едит. Си купив и почнав да пијам и коензим Q10 и матичен млеч капсули. Да не сум покусо :wasntme:

16. soledad

soledad Истакнат член

Јас немам добиено сеуште за 9 дена треба да ми дојди ама веќе осеќам симптоми исто ми е како минатиот пат и веќе се разочарав. Ова е трет обид и пак ништо ,што да правиме од каде да почнам.Пред да се обидуваме да правиме бебе бев на преглед докторката рече се е во ред следете ги плодните денови и преку еден ден однос.Сигурно нешто не е во ред што да правиме давајте совет од каде да почниме.?

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Јас и ти значи заедно ќе чекаме. Јас сум 8 до НЕ добивање :$

stejsi2005 and soledad like this.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Соледад, ако сакате да почнете испитувања, почнете со спермограм (барем ние така почнавме). Ти брисеви, пап, хормони.
    Ама чекај, можеби нема да добиеш и нема да има потреба од испитувања. А и три месеци се, не се разочарувај.

19. Momichka

Momichka Популарен член

1. Соледад, 3 обиди е многу малку, не се обесхрабрувај. Барем 6 месеци треба да не успее па да почнете да одите на доктори.
    2. од друга страна, пап, вагинални брисеви е убаво да ги имаш цело време.
    Совет: направи си пап и брисеви.
    Ако за 6 месеци не фати, испитај хормони на трет ден.
    Наредно спермограм.

Bebulleee and 0ли like this.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Што убав датум за недобивање! :inlove:

soledad and Bebulleee like this.