Оф душо за Петановски незнам,но од Лазаревски немој да очекуваш таков пристап.Две правев кај него.Строго професионално и комуникација само на маил.Негов бр службен не дава.Ако сакаш да останеш во систина,Иванов е од тој тип на др каков што бараш ти.Не сум била кај него но така пишуваат членки на форумов.
Друшки да ве прашам нешто...некоја феминка од тука имаше пишувано за домашен тест со сода бикарбона...да пише која е постапката? Треба да добијам на 26ти но некако чудно се осекам и имам зголемен апетит и тоа многу,неколку пати ме фаќа и стрв за нешто може да е и тоа што за неколку дена треба да добијам а може и она другото па да пробам со содата добра ноќ на сите
Го имам правено и јас. Мешаш сода бикарбона со урина и ако се прават меурчиња бремена си. Немај верба во овие работи. Тест од аптека си е најсигурно
Жени, бев на Кломифен прв пат, од 9ти до 13ти ден на циклус, по 2 на ден. Фоликулот на 13ти ден беше 24мм, докторот беше задоволен, кажа плодни денови, ќе си прсне. Не ми даде ништо друго. Е сега, проблемот е што во неделата (15ти) и денес (17ти) ден, имам крварење што е пообилно од нормално овулациско, а полесно од менструација. Сум го имала истиот проблем порано и излегло дека е од циста. Сега не знам што може да биде... имал некој необично крварење за време на и после овулација при циклус со Кломифен? Да си чекам добивање/недобивање или да одам утре ако не престане? Едит, да се дополнам. Плус, боли.
@LivingGlam мене кога ми ги оставаше гинекологот фоликулите сами да пукнат, без стоп инекција, продолжуваа да растат и се правеше циста. Се надевам не е кај тебе тоа случајот, некогаш и при овулација се јавувало крварење. Јас би одела за секој случај.
Слушни се со докторот, требало да го известиш. Јас имам 3 дози на кломифен и стоп инексија аа вакво нешто сум немала
@LivingGlam мислам дека и 24мм е веќе голем фоликул, а докторот не потврдил овулација. Наубаво да појдеш да те ѕирне.
приватно во авицена кај педагошка што се наоѓа 700 ден тоа што го споделив ти го праќаат на мејл .. поефтино е само потврда на бременост а ова со утврдување на гн е 700ден. туку се јавив кај гинекологов ми рече во четврток да одам па ќе видиме што ќе каже
Nemoj da se glupiras so vakvi raboti koga za 50 denari imas test za bremenost barem sigurno ke si znaes na sto si .
@mariz ако не ти е далеку матичната трки до кај неа и кажи и да ти даде упут за бета.Јас правев пред две недели кога се посомневав да не има нешто,80ден или 100 со упут ти е,а исто идеш одма,не чекаш.За Авицена зборам иначе ,не кажав. Aма веројатно тоа е само утврдување.
Daj boze da si bremena,testot so soda ne e tocen.Jas pravev pred bremenost i vo bremenost namerno da vidam dali e tocen.I vo dvata slucai ne penese.Najeftinite testovi ako ima bremenost pokazuvaat.
Ja imam praveno ifv kaj Petanovski, i za nego imam samo pozitivno komentari. Covekot e zlato , i najbitno sekogas koga treba e tuka, mozes slobodno na mobilen da go baras,i e bas ona prijatelski nastroen. Za sistina neznam nikogas ne sum bila tamu. Mozes da odis na konsultacii na 2te mesta pa da se oslucis.
Девојчиња, почнувам денес со кломифен, го испив првото. Од сабајле торба: спирулина, фолна, матичен млеч, витамин Ц, цинк, па во нутрибулет цвекло, ленено семе и сок од цеден портокал и лимон. Добиеново ме уништи, еве веќе денес скоро ништо - ни три дена не траеше што се вика, ама ајде ваљда не е лош знак Сега, само Господ
Ајде среќно, да си растат фоликулчиња! Од кој ден на циклус ги почна? Кај мене ништо посебно, чувствувам дека сака да пробива, а и температурата се спушти на 36.0, па во теков на денов очекувам да се смилува да дојде. Едит. Си купив и почнав да пијам и коензим Q10 и матичен млеч капсули. Да не сум покусо
Јас немам добиено сеуште за 9 дена треба да ми дојди ама веќе осеќам симптоми исто ми е како минатиот пат и веќе се разочарав. Ова е трет обид и пак ништо ,што да правиме од каде да почнам.Пред да се обидуваме да правиме бебе бев на преглед докторката рече се е во ред следете ги плодните денови и преку еден ден однос.Сигурно нешто не е во ред што да правиме давајте совет од каде да почниме.?
Соледад, ако сакате да почнете испитувања, почнете со спермограм (барем ние така почнавме). Ти брисеви, пап, хормони. Ама чекај, можеби нема да добиеш и нема да има потреба од испитувања. А и три месеци се, не се разочарувај.
1. Соледад, 3 обиди е многу малку, не се обесхрабрувај. Барем 6 месеци треба да не успее па да почнете да одите на доктори. 2. од друга страна, пап, вагинални брисеви е убаво да ги имаш цело време. Совет: направи си пап и брисеви. Ако за 6 месеци не фати, испитај хормони на трет ден. Наредно спермограм.