Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    здраво девојки еве ме и мене да се јавам на рапорт за денес кај вас :lol: :lol: инаку сета сум настината едвај до вцера симнав температура бев на лекар докторкава незнаесе сто да ми лекови да ми даде и ете се напив аспиринце од 100 коскикцките не ме болат веке ама за зал многу каслам и сто е највазно неспијам по цели ноки :o: и најлосто кога каслам ме болиниско долу и имам вртоглавица и се пласам дека ако настанала бременост ке има лоси последици каслицава и бронџитов докторкиве немаат абер за нисто никаков лек со да правам и еве моментално додека ви писувам ме боли кицмата и грцеви долу ниско имам исто како пред циклус ,,,,ве молам лори ,силк ,писете ,еве денеска седми ден ми е од исеминација останаа да цекам усте една недела

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    девојчина моии одамна не сум ви пишала се настината сум цел месец ми студи ме тресе и слабо седам на нет,како ми сте вие до каде сте со бебчината има нешто ново кај некој?кај мене уште нема и сега некако се радувам ми касни 3 дена и абер немам од добивање ни стомак ни гради ништо не ме боли дај боже да е бебче како и да нема разочарување ние сме јаки упорни силни и ќе биде кај сите сигурна сум ве поздравувам сите кукли мои и чекам радости од сите.....

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    пријателкиии јас го направив рецептот со ренот и сега едвај чекам да почнам здравје другата недела да пијам лелее не ми се дочекува аама луто ова мн додека го рендав солзи ми течеа :o ...само имам прашање мене од утре ми почнуваат плодните денови па дали има врска тоа што кога ке почнам да пијам веке ке ми завршуваат плодните денови м??

4. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Дјул, ти посакувам побргу да оздравис, земај витамини, цеди сок од портокали и не пиј нисто од антибиотици! Мозеби ке успее инсеминацијата, засто јас колку се секавам немав никакви болки после тоа, освен првите два дена главоболка! чувај се и ние чекаме со тебе да се радуваме и ти стискаме палци :up:
    Инаку за Мариатим, јас знам дека лекот се прави на денот кога ке добиес и додека ти помине циклусот , таман одстојува 6-7дена и тогас се почнува секое утро по една часка! а сега за тоа ако ти почнуваат плодните денови незнам, мозеби некоја друга феминка знае! поздрав

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    и јас се сложувам со Лори лекот се пие пред почетокот на плодните денови а не откако ќе завршат плодните денови.

еве еден лек кој ми го кажаа денес а е за отстранување на цисти во матката и на јајниците
    1литар винска киселина се става да врие со половина килограм шеќер и врие додека целата количина не се преполови потоа се пие науто по една мала чашка

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Dali ovoj lek ima pomognato kaj nekoj so cistive bidejki i jas imam problem so niv.

7. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Девојки да ве прашам дали Кломифен иде на рецепта или приватно ?

8. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    па ми го кажа жена која имаше проблем дури ја тераа и на операција ,кога пошла на лекар и направиле ехо немало ништо, сето било чисто :?:

9. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    gjul срце,извини дури сега видов дека си пишала...Не се секирај за кашлањето ама ич. Неможе никако да му наштетиш на бебето (доколку настанало оплодување или па ќе настане). И јас на почетокот на бременоста бев болна, кашлав многу, па ништо не му стана на бебето.Плус има жени и што многу повраќаат, па зарем на сите нешто им се десило од тој напор...? Немој само да се секираш те молам, цело време пиј растопен шеќер со млеко и малце путерче во него, пиј чајчиња, чај од бел слез можеш слободно да пиеш, и по пола парацетамолче нема ништо да наштети. Мене ми дадоа и сируп од тегавец - Мукоплант,на природна база е. Значи ти кажувам ова што јас лично го козумирав и немаше никави проблеми, Исто можеш да натопиш една крпа со ракија и да ја ставиш на градите, и колку и да изгледа смешно ако имаш свинска маст,намачкај на лист хартија,стави малце сода бикарбона, и на градите стави ја хартијата. Ќе ти помине, ќе видиш, а во меѓувреме без нервирање,те молам.Ништо лошо неможе да се случи.
    Инаку ми се свиѓа што те боли мешето и кичмата...и мене така ме болеше и си видов две цртички...Цмокче и пиши како си сега. :*

Иде и така и така.Со рецепта е 20-тина денари,а без рецепта е 110 денари. Поздравче

10. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Па и мене ме тераат на операција за тоа прасувам. Сега треба да одам на преглед па да види гинекологот сто имам како има и књ треба да одберам или терапија со апЧиња или операција за тоа прасувам дали на некој има помогнато лекот. А твојата пријателка да не е пиела претходно некои апЧиња. Јас моментално пијам цај од Невен некој ми го имасе овде препораЧано. Поззз :*

11. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    нели почнав да пијам од лекот со ренот и вчера по пресметките ми беше овулацијата, а денес на бришење имам малку крвца :$ за имплатационо крварење знам дека е рано :?: , можеби е овулаторно крварење ама сепак некако ме загрижува зошто досега сум немала вакво нешто, кога го пиев кломифенот прокрварив ама како да ми дојде на еден ден и тогас д-р ми рече дека тоа било овулаторно крварење ама ова е малку и само на бришење :^)

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.749
    ^Ако е минимално,од овулација ти е ,така бледо розево ...Јас пред неколку месеци имав такво и веднаш заминав на лекар,ме виде на ехо др,ми рече од овулација ти е.Ама тоа се деси само еднаш ,ако продолжи понатаму и подолготрајно да е,направи си еден преглед ;)

На zazarsko му/ѝ се допаѓа ова.
  13. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Јас мислам дека ти е овулациско крварење.Од ренот и виното ти е појацана овулацијата и затоа ти е тоа крварење. Мој совет е да се фатите за работа со маж ти, а се надевам дека и вчера сте биле вредни...Со среќа нека ви е, за мене е ова еден позитивен знак од лекот. Поздравче

На Lori-30 и zazarsko им се допаѓа ова.
  14. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    незнам дали пиела апчиња, ќе ја прашам, ама кога ми го кажуваше рецептот рече дека бил многу ефикасен и дека ги прочистувал сите цисти што се во матката и јајниците, и кога била на д-р тој ја прашал што пиела а таа му рекла дека го пиела овој лек, тој се зачудил демек сето е исчистено, така таа ми кажа така ти кажувам :!: и не те кошта ништо ако го пробаш, сепак твое е што ќе си одлучиш :!:

се гледа малку крв со изразито црвена боја ама како да е смешано со цервикалната слуз :$

15. Crnka88

Crnka88 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Последната менстр. ми беше на 1ви Јануари,дали можам сега да направам тест или да чекам до 1 ви,си ветив овој пат нема да брзам како прошлиот месец што ја купив цела аптека со тестовиве ама неможам да издржам,м што мислите вие ?

16. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Zdravo devojki,

Mene deneska mi se sluci nesto cudno sabajle vo 4 casot me bolese stomakot imav nekolku kapki kafeavo i jas mislev deka toa e menstruacija dobiv.
    Se razocarav mnogu, no koga kje se razbudam pokasno nemama nisto.
    Trebase da dobijam vo 25, no ne dobiv.
    Potoa bev kaj ginekologot me pregleda vo eho mi rece deka mi e zdebelen endometriumot i deka ne moze da gleda nisto drugo, mi rece ako ne dobijam za dve dana do odam na kontrolla.
    Sega se zbuniv celata ne znam dali da se nadevam da se raduvam ili da prestanam so lazna nadez, uste potesko mi e so ova neizvesnost.
    Dali ima nekoja ovde so vakvo iskustvo neka mi kaze dali e mozno da sum bremena?

Pozdrav

17. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    А тест да направеше?
    Може да си трудна штом уште ти касни, а ако си најдобро е да си знаеш што побрзо :$

18. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Обично здебелувањето на ендометриумот може да значи бременост и штом ти касни може си бремена и плус не си добила само кафеав исцедок мене ми мириса на беременост но нека ти направи вагинално ехо докторот и нека ти каже

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    девојки ми треба помос!.
    вака...
    имам една братуЧеда која е во брак 10 години и во тоа време се усте нема бебе :( колку пати се обедувале и само 3 пати бесе бремена али до 32 или 3 месец таа потоа ги губесе бебињата,не можесе да ги носи во себе...
    сакам да помогнам некако некој лек или слиЧно???ако знаете некој домасен лек писете ве молам!...
    инаку тие пробале кај доктори и се али нисто од тоа,затоа сакам да побарам помос од вас,некој лек кој знаете и успејало тоа или било сто сто мислете дека ке помогне писетеми,,сакам да им помогнам :(
    тие имат подрска од сите али јас сакам да помогнам многу....затоа барам помос од вас.

20. sanja1986

sanja1986 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    zdravo
    jas sum nova na ovoj forum, prethodno cesto gi citav mislenjata i problemite na site clenovi ( ne bev registrirana)ali resiv malku da se olabavam i da ne mislam na bremenost i eve me sega resiv da se registriram nemam prinova nema bebe :( :( :( ;( ;( site okolu mene si imaat ili cekaat angel pokraj niv :inlove: :)
    imam 26 godini vo brak sum 8 godini, i iskreno ne sum pocnala da odam po doktori, si odam na redovna kontrola i toa e se nemam redovna menstruacija i neznam od kade da pocnam a i momentalno pijam primolut nor i mn loso se custvuvam utre mi e posledniot den edvaj cekam da dobijam ne sum dobila od 25 avgust
    ima li nekoj sovet za mene,sto da pravam od kade da pocnam???? :(

blagodaram