Zenicki mene me fati jaka nastinka temp. 39,3 pred dva dena imav sega e ok ali grlo me mnogu boli , bev na lekar i ni dadoa Amoxiclav prvo odbiv da pijam si velev ajde prirodno so cajcinja i dr.preparati na bilna osnova ke se sredu, no koga d-r mi kaza deka stanuva zbor za gnoj na krajnicite i deka mora da pijam antibiotik me utepa. Sto ke me sovetuvate pusta zelba za bebe se ke trpime.
здраво на сите, нова сум на форумот, ве читам цело време, па решив да се зачленам со цел да дадам, а и да добијам поддршка. Со мм се обидуваме четири месеци да останам бремена, ама без успех сеуште. Пред еден месец правев испитувања на хормони, PRL 20,7, FSH 5,9, LH 5,6. и андростендионот би беше речиси дупло покачен 6,1. Дали некоја од вас имала слична ваква слика, за колку време сте останале бремени и како може сето тоа да се среди?
Zdravo duso!!! Vidi vaka ne se optretuvaj mnogu bidi si opustena!! Cetiri meseci ne se mnogu i toa ne moze plukni zalepi treba vreme. Tuka vlijaat i drugi faktori vreme, stres, ne dovolen son i red drugi raboti. Ostavi ispittuvanja bidi si opustena i so mm rabotete na slucajot. Pozdrav
Здраво Феминки Јас сум нова на форумот и мило ми е што има вакво место каде што сите жени може да си дадат поддршка и да си помогнат на било каков начин. Со оглед на темата во која пишувам, веќе знаете што ми е проблемот. Во долга врска сум и со дечко ми сакаме да имаме дете. Се обидуваме да зачнеме по природен пат повеќе од пола година, но неуспешно. Прегледите и докторите велат дека се е во ред кај двајцата, само имаше некои „несовршености“ во крвната слика кај мене... слабокрвна сум малку и почнав да пијам нешто за железото, но треба да почнам да пијам пренатални витамини па да видиме дали тоа ќе помогне. Дали имате искуство со нешто вакво, да ми препорачате витамини... и да ми кажете дали ви се случило вака долго да не забремените и потоа да сте успеале? Фала ви однапред.
Zdravo milo mi sto ni se pridruzi na forumot. Znam kako ti e i jas se obiduvam da ostanam bremena. Dali piese folna kiselina vo periodot koga se trudevte a i sega mislam barem mene mi rekoa deka folnata kiselina se pie od periodot koga sakas ili planiras da ostanes bremena. Zemi pijaj spirulina dvapati na den po dve znam deka e dobra i deka e mnogu zdrava za zelezoto i se ostanato. Bidi si opustena i bez nervozi se ke bide vo red
Ke se sredi bez nervoza pijaj si cajce. E sega zelbata za dete site e kreva na noze no i naseto zdravje treba da bide vo red za da i na bebeto sa bide vo red. Ozdravi i raboti na slucajot.
Добредојде и што побрзо да се преселиш во труднички Што испитувања сте правеле не пиша. Крвна слика со мед и коприва,цвекло ке ја средиш тоа не би требало да е пречка за забременување. Сега иде пролет повеке зеленчук овошје и шетање на планина по можност
Женска, има еден производ кој моја другарка го користеше и имаше супер резултати. Се работи за PrenataS, повели линкче да прочиташ нешто повеќе -> http://prenatas.hr/. Иначе, за кратко време по првите обиди за бременост успеа да зачне. Ти посакувам среќа
Dobredojde i od mene i imas potpolna podrska za se sto ke napises pij folna eve i jas ja pijam nekolku meseci a mozes i nekoi tableti na baza na zelezo ali sekogas so vitami c pozdrav
И јас имав проблем со железото. Баш овде и мене ми го посочија Prenatas и можам да ти го препорачам. Важно е да знаеш дека фолната киселина (активната) е битна. Ако имаш некое прашање, слободно можеш да ми пратиш порака да споделиме искуства
Здраво Еленка! Јас пишав и во друга тема (може да прочиташ тука) за некои од клучните работи пред и за време на бременоста. Фолнатa киселина како фактор на раст е важнa за соодветна подготовка на телото на жените за зачнување, но исто така и за правилен раст и развој на фетусот. Важноста од дополнување на исхраната со фолна киселина, со цел спречување на дефекти на невралната цевка на фетусот e одамна утврдена. Така да, не е лошот да користиш некој додаток во исхраната кој во себе содржи активна форма на фолна киселина, во препорачана дневна доза од 400 ug за бремени жени и жени кои планираат бременост. Ова е најсигурниот (конторлиран) начин да го добиеш потребниот износ на овој метаболит. Исто како феминките погоре и јас ти го препорачувам Prenatas како додаток во исхраната со кој ја истерав цела бременост и немав проблем со крвната слика. Најбитното од се е да се опуштите и да уживате и двајцата - ќе бидне кога сте најрелаксирани и најмалку очекувате! Ви посакувам среќа и лесна бременост!
Феминки за железо препорачувам чај од коприва. Бев со ниско железо, и одкако почнав да пијам ми дојде дури 29. Иначе упорната Ешка се врати кај мене, имам постојани нагони за вц, ме пецка при мокрење. Ми се чини дека имам механички цистит... Ради односи со ММ за да ги искористиме плодните денови. Си купив чај од диво оригано... Малце сум нерасположена... Нема спас од оваа бактерија.
Се ми изгледа океј на прв поглед, само естрогенот во долна граница. И мене еве гледам ми било 42,3; не знам колку е важно како бројка ама знаеме генерално што му е улогата.
Zenicki mnogu mi e tesko. Denes stignaa rezultatite od Pap testot i se pokaza deka imam Herpes Simplex Virus. Vo ponedelnik mi zakazaa na doktor a do togas ke poludam. Ne mi e jasno dali stanuva za greska bidejki jas nemam ne sum ni imala Herpes vo zivotot i celo vreme sum so mm ne sum menuvala partneri nemam nikakvi simptomi za Herpes simplex. Mnogu sum ocajna od kaj gripot pa sega i ova. Sto da pravam iskustvo slicno ima nekoja?
Знам дека кога се прави ин витро TSH препорачуваат да е помало од 2,5. Мада кога некоја природно остане бремена сигурно нема појма колку и е ТSH Така да најдобро твојот доктор ке ти каже што и како е правилно понатаму
Женички ве мoлaм зa пoмoш денес дoбив ги пиев фемисaн кaпките дaли дa ги прекинa сегa дури имaм кoгa ке ми зaврши дa ги прoдoлжaм a втoрник сум нa преглед зa пoлипoт незнaм штo дa прaвaм дли дa ги земaм сегa ве мoлaм aкo некoјa ги имa кoристенo некa кaжи