Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Прв пaт ми е нa 28 ден мoжи oд кaпките секoгaш ми идеше нa 25 или 26 денa

2. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    Dobro vecer feminki. Jas mala digresija od temava no sepak povrzano. Kako se snaogjate so slobodni denovi/saati od rabota za site lekarski poseti i ispituvanja? Eve jas ako treba vo ponedelnik da odam na ispituvanje hormoni, po 5-6 ti pat ke treba da otsustvuvam nekolku saati od rabota. Malce mi stanuva nezgodno. A i nemam namera da ja kazam pricinata zosto otsustvuvam, tuku kazuvam deka imam hormonalni problemi koi baraat povekekratni ispituvanja vo odredeni termini. I toa samo na menadzerkata. Na drugite va direktori epten mi e nezgodno, a moram da im najavam deka nema da bidam na rabota. Si razmisluvam ete utre ako dojde red za inseminacii ili ivf na primer, ke moram da kazam nemam drugo care. A ic ne mi se zbori pogotovo ma rabota za ovaa tema.
    Pozdrav i ubava vecer imajte si :*

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Не ли можеш да побараш одмор да си искористиш тогаш? Ако на пр. се паѓа летен период.....

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.707
    Допаѓања:
    76.988
    На последна контрола 3.49 ми беше, но јас сум со еутирокс 50мг, зашто сум Хипо + хашимото... па сега закажав баш на 1ви Март да проверам како ми е и каква доза ке ми определат... врска немам колку било кога сум забременила (природно), но под 3 не ми отишло до сега...

5. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    @DaenerysT незгодно е. Посебно кога побарав документ за инсеминацијата, и на самиот документ ги пишување резултатите од мм.
    Јас лично пуштив душа и веке отворено си кажувам. Еве, на пат сум на второто Ивф.
    Веке немам ни еден слободен ден. А ако сум среќна и бидат II, од кај да знам дека нема да сум паталошка бременост. Сепак имам некоја фунција во фирмата и не може туку така од еднаш да ме снема :|

6. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Јас коа ги пиев не ги прекинував за време на циклус.

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Жени, да ви кажам, пред некој ден пишував за крварењето после Кломифен. Значи, невообичаено многу за да биде овулаторно. Дури вчера бев кај гинекологот, направи преглед, статус - постовулаторен. Нема циста, фоликулот си пукнал. Ми кажа дека е можно да се јави такво крварење при овулација после Кломифен, во зависност од нивото на естрогенот (појма немам дали беше за естрогенот бидејќи бев во паника и ништо не слушав). Значи, се’ било во ред.

Е, ама за друго ви пишувам. Тие два дена додека отидов бев сигурна дека е пак циста, а цел живот такви лечам и ми е преку глава од тумор маркери за секој случај и хормонски терапии. Два дена главата ме болеше толку што скалпот не можев да го чепнам. И не спиев. :D Пред да отидам, мислам дека толку стрес во живот не сум доживеала. Во ординацијата цело време се стегав, се стегав, кога испадна дека се’ во ред и излегов надвор - во кола имав паничен напад. Се’ што стегав излезе и не можев да го запрам, се тресев ко мрдната.

Муабетот ми е - верувајте им на докторите. Си знаат што прават и зошто.

На BirMelek, duffi, monik55 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Eve me mene so novosti, 5ti ciklus po red so Klomifen go teram decki i ke vidime sto ke bide mesecov, ako ne sledniot mesec idam definitivno na inseminacija se dogovorivme so doktorkata pa sto bide neka bide :inlove::|
    Mi ja preporaca ona Remedika kako najuspeshni vo toa :?:
    Pravel li nekoj tamo, i kaj koj doktor?
    Koja e procedurata?
    Cenata? :rofl:
    Ubav den:l:

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Mojata snaa pravese kaj doktor Petanovski vo Remedika edna inseminacija neuspesna prvoto in vitro uspesno sega ima kerka, neznam kolku platija da si prasas vo bolnicata.Vo SISTINA doktor Slobodan Lazarevski e vrv pozdrav

На CocaColla и TheGetmaki им се допаѓа ова.
  10. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Здраво девојки, еве ме и мене после направена лапароскопија која за среќа помина без последици врз јајниците и сега сум во фаза на одмарање.Бременост не можам за жал сеуште да планирам бидејќи докторот ми даде терапија со инекции Золадекс.Дали некој има нешто слушнато за овие инекции и дали знае некој дали после тоа може да се има некакви последици?Јас слушнав дека ги давале тие инекции и пред да правиш инсеминација ама не сум баш сигурна па ме интересира ваше мислење:) П.С. Им честитам на сите феминки со две цртички да си имате лесна бременост:hug:

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Tе мислев,и планирав денес да пишам..СУпер ... <3

На Sparkles27 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Sto se odnesuva do otsustvuvanjeto od rabota..jas iskreno otvoreno se imam iskazano na bliskite koleski..na menadzerkata i direktorkata...taka da znaat i se pripremaat deka dogodina moze.nema da idam na rabota...ne e seedno zasto nekogas moram da sum na sostanoci pred rabota posle rabota za vreme frcht po 50 mailovi dnevno taka da...tie mi se neizmerna podrska bez menadzerkata mislam deka bi mi bilo oteznato da ne znae..ne ni mozam da zamislam da ne moxam nekogas da si ja otvoram dushata:))) taka da ja sum sekogas za iskrenost..nekogas se isplati:)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Здраво девојки , јас сум на Дабростон терапија. Е сега вака, на гинеколог бев на 06.01 и тогаш баш ми беше овулацијата при крај (15 ден од менс. ) . Е сега. вака, значи таа на ултразвукот на левиот јајник виде едно 10фоликули ( така бар ми рече ) кои не се созреани , и ми рече дека имам доцна лутеинска фаза. И реков за тоа дека сакам да останам бремена, ми даде терапија, 15дена по менструација да ги пијам, а јас погрешно пресметав и ги пиев плус уште 3 дена, што значи 18 дена. Арно ама ... после 6 дена откако почнав да ги пијам ( значи 12.01 ) имав толку многу болки во левиот јајник што досега не сум имала, е сега можно ли е тогаш да созреле сите клетки и да сум имала доцна овулација ? По моите пресметки требаше да добијам на 20.02, а уште нема ништо, никакви симптоми немам , ама баш ништо . Што да правам , тест.... мислење ваше ве молам :( !

14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Направи тест. Таман е време.
    Чекаме позитивен резултат. :)

На lovely-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lovely-girl

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    @duffi јас купив тест... како за утре сабајле да го направам... ама знаеш ли дека се плашам од разочарувања... :( !! ..

16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.144
    Допаѓања:
    40.508
    Добростонот не би требало да е проблем ако си го пиела плус. само малку ме збуни со датумиве да не мислиш 06.02.

На lovely-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lovely-girl

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    @Ano точно напишав, тогаш бев на гинеколог...

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.777
    Допаѓања:
    145.291
    Собери храброст @lovely-girl .Не се измачувај.
    Сигурно имаш голема причина да се радуваш.(fingers)

На Ano и lovely-girl им се допаѓа ова.
  19. lovely-girl

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Утре сабајле ке го направам тестот...да се радувам.. се надевам ...

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.144
    Допаѓања:
    40.508
    Извини не мислев ништо лошо. Ако пред 06.01 ти бил последен циклус, а сеуште немаш добиено тогаш одма тест. Нема разочарување. Ќе знаеш на што си, Дај боже да е позитивно (fingers)

На kukla21 и lovely-girl им се допаѓа ова.