Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    mila jas sum so eden jajnik i na JAJNIKOT imam dva folikula i mene mi gi izmerija edniot 16 a drugiot 17 i mi dadoa da pijam klomiven za da porasnaat poveke i tek koga ke ispijam apcinjata nekade toa e 13 14 den od menzis i togas trebalo folikulot da mi bide nekade 30 i togas trebalo da prsne i da imame odnos so mas mi.

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Направи за почеток еден тест, да тргнеш една работа од глава. За неколку дена направи тест преку крв ако не ти покаже ништо тестот, од тоа посигурно нема. Знам дека неможеш да дочекаш, ама сега му е мајката да бидеш стрплива. Ајде има Господ, задебелување на ендометиум може да значи неколку работи, но една од нив е и многу рана бременост. Почекај, не се напнувај, размислувај само за тоа што те прави позитивна, тоа е можно ти гарантирам, мене ми успева. Уфффф, многу сакам да одворам еден ден и да видам дека си пишала за 2 цтрки! Ајде, што е Господ никој не е, чекаше толку стрпи се уште малку и се ќе знаеш. Во секој случај, те молам само биди позитивна, тоа е една од најважните работи за да ни се фатат бебчињата, колку и да не боли... :*

На Laura87 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  3. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    ode na recepta na recepta e nekade 30 den a na privatno e 107 den.

На Cindarella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво девојки,

Едвај собрав храброст да напишам.Вчера како што ви кажав цел ден немав се до 8 часот навечер кога ми почна крварењето.Му се јавив на гинекологот ми рече дека матката ја исфрлила имплатацијата сега и јас не знам што точно да верувам.Ама многу ми беше тешко навистина верува дека овој месец успеав.Се намачам за џабе и пијам кломифен хормони уште потешко ми е од тие после.
    кога нејќе не бидува колку и да се трудам јас.
    Вчера цел ден плачев а денеска со нови сили гледам напред само.
    Еве утре треба да одам на контрола пак па ќе видиме што ќе ми препорачи за овој месец.

Поздрав до сите и ви благодарам за подршката ;)

5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    SLIMY не очајувај нареден месец ке биде верувај...мисли позитивно тешко е знам ама со нервози не се добива ништо...мене денес ми почнуваат плодни денови а настината сум премногу сила немам да дишам и се нервирам но тоа е ....ајде ке успееш и после сето ова ке биде зад тебе те :* не си сама во оваа борба поззз

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Многу ти благодарам Мариатим и ти собери сила за да ги искористиш овие денови.

Поздрав ;)

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Добредојде на форумов, а твојата ситуација не е бас едноставна! па како немас добиено од 25август?! тоа е многу, мозам да замислам како се чувствувас, а дали си правила испитување на хормони? ја мислам дека морас да пиес прво таблети за да почне да ти доадја редовно, пробај прво да го уредис циклусот или најдобро, бидејки ја не сум стручно лице, да отидес ти кај друг гинеколог! морас несто да превземес а и маз ти нека си направи сперрмограм обавезно! ја незнам тој твојот доктор сто доктор ќе да е...не се доволни само контроли кога веќе нема успех толку години, тоа не е една туку осум години, и он би требало да покрене иницијатива за потемелно испитувања, да се открие проблемот а не само контрола, се е во ред и гототво, а резултат нема! мислам извини, немој да сватис погресно но со најдобри намери ти одговарам! јас само после 7месеци одкако немасе резултат побарав се да не проверат, и откако утврдија дека со мене е с е во ред, тогас преминавме на маз ми и тука се криел проблемот! Мој совет немој да седите со скрстени раце, туку превземете несто, доволно сте чекале до сега! поздрав и побргу да успеете

На Laura87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sanja1986

sanja1986 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

vo brak sum od 18 godini prvata godina bev premnogu opteretena so toa i bev vo sistina doktorot mi rece deka ne treba da mislam na toa i deka sum mnogu mala pocekaj uste nekoja godina i taka si se opustiv a i togas nemav redovna menstruacija mi rece ne e problem toa ke se normalizira, ednas gi imam provereno hormonite pred 4-5 godini i se bese vo red a isto i soprugot i tolku i sega koga edvaj se odluciv da odam i da se ispitam vo septemvri mi zemaa brisevi krv spermogram i trebase hormonite ali ne dobiv i eve sega si cekam( baksuz)
    pa ke gi proveram hormonite se nadevam deka ke bide vo red
    fala za sovetot :*

9. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Sanja1986 со тебе сме и тука сме да ги споделиме нашите маки...верувам дека еден ден сите ке успееме во ова,само верба и трпение.... :!:

10. sanja1986

sanja1986 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Дај Боже на сите се најдобро!

11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Јас се уште немам добиено, се плашам да направам тест. Ќе почекам до 1....

12. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    здраво девојки
    силми јас две години се обидував да останам бремена..и имав нередовна менструација па негде од 30-50 дена ми доагасе..на крајот на мојата докторка и текна рече да пробаме со кломифен и ова е последното ако не ке одиме со инвитро ....бев мнг тажна...неќев инвитро..и чудо се случи истиот месец останав бремена...така да никогаш не се знај...кога ни е вистинскиот момент..не е до нас..кога Бог ке одлучи да имаме бебенце тоа ке си дојди..како и кај мене така и кај сите други..поздрав и ви посакувам се најубаво на сите!! се ке биде..

13. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Мислам дека Diorsa е во право и самата таа е пример за тоа...кога ке сака Бог тогаш ке се случи тоа,а ние овде само се нервираме и чекаме чудо.Имаме преголема желба за бебе а не сме свесни дека и тоа може да биде причина за нашите разочарувања со кои се соочуваме секој месец.Си мислев да престанеме не некое време со работење на случајот бебе...па да си го избистрам мозокот малку,ептен се задалабочив со ова,а во меѓувреме ако тоа чудо се случи секако ќе биде најтопло прифатено.ЛОРИ,СЛИМИ,ЕЛЕНА,ЛАУРА,ЗАЗАРСКО и сите другите кои чекаат да го пробаме и ова па баш сакам да успееме сите заедно :*

На elena.mak, Laura87 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  14. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Драги феминки, сакам да ве прасам за совет! Секогас имам редовна менстр.на 28дена, ми трае околу 6 дена и ми тече нормално! и сега треба да пијам антоконцепција(контрацепциски пилули) како старт за инвитро! вчера добив и после неколку саати го испив првото апче и од после тоа, јас скоро и немам крв! еве и денес исто, и кога идам у вц само по неколку капки, и нема нисто во сољата, за разлика од друг пат кога се е црвено! извинете на изразиве, но загризена сум, да не несто не е во ред а ја само безврска да пијам таблети! никогас не ми е вака, а минатиот месец после инвитрото ептен убаво и нормално ми идесе! сто мислите? има ли некоја совет да ми казе? се пласам засто се спремам за инвитро! поздрав и однапред благодарам :(

15. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    а да не си бремена по природен пат? утре ако немаш ништо, направи си тест, можеби е позитивен, ајде израдувај не! ако е негативен, а сеуште немаш крв, јави се кај гинекологот, или оди на преглед, мора да има нешто!!! ајде со среќа, дај боже да си бремена

16. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Не сум сигурно бремена мила,....ја немам јас таа среќа, така лесно да ми се насмее :worried: само се прасувам до кога? до кога вака?.......поздрав

17. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Скрос те поддржувам Лале24 :) И јас истото си го мислев! Дури и на мм му викав да одмориме малку, па тој ко ќе сака, да продолжи да работи на случајот, ама јас да не знам! хаха за да не се психосам чекајќи... :D Незнам више што да речам, ептен многу сме навлезени во темава... мислам дека не сум више нормална како до пред 5 месеци... нонстоп тоа ми се врти низ глава... и рака да почне да ме боли, си правам филм дека е симптом некој :worried: и јас би сакала да си го избистрам мозокот и онака да си појдам на одмор некаде крајот на јуни, па онака лезетски да правиме бебе хахах Не се откажувам од бебе, никако, само да се опуштам малку... зошто вака не оди! Ви посакувам на сите што побрзо да се израдувате! :*

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Хахаха да најдобро ќе биде ние да не знаеме(дека уствари правиме бебе) а нашите мажиња нека ставаат материјал таму кај што треба,па којзнае можеби и ќе успее така.И да и јас се некој симптом си наоѓам а нема везе дека може да е бременост,скоро секогаш ги имам сите симптоми за доаѓање кои што се нели да не речам исти како и кога има бременост....ама тоа е нели....психа ради...Уживајте си феминки мои,немојте да правите бебе додека водите љубов,оставете го тоа на мажињата,пуштете го малку мозокот на пасење :D :!: :*

19. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Jас идам сега на гинеколог :( лелеле се плашам што ке ми каше,а бидејки идам кај друг доктор многу ми е срам :$ но ке пројде дај бозе се да биде во ред и кај мене денес и кај сите вас :* после кога ке се вратам ке ви писам сто ми казале позз до сите :* :* :*

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ајде Лори фино лепо оди си до аптека и купи си тест... Нема што да изгубиш, макар и да е негативен. Или пак, незнам како е таму каде што живееш оди правац на лекар. Претходниот пат кога останав бремена бев на пауза од контрацепција, и истото ми се случи. Несакам да ти давам лажни надежи, ама па ништо не те кошта да провериш за не дај Боже ако било што не е во ред или пак се случило тоа што го сакаме. Пиши ни како си да не те мислиме тука... :*