1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Redovna ovilacija (y)
    Folikuli taman sve po propis (y)
    Ama nejke i nejke ...
    Pregnil ne primam sami mi pukaat ,a za pojaka doza ne bi-ni jas ni doktorkata bidejki e mozna hiperstimulacija, i verojatnosta za sozdavanje na cisti e pogolema , zatoa pretpazlivo ideme :lol:
    Nemam objasnuvanje zasto ne se faka :emo:

На babyhope и Bebulleee им се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Можно е да ја промаршувате овулацијата.. Пробај овој пат со инексија..
    Ма да и со тоа не е баш сигурно, мене по 4 дена ми беше овулацијата од денот на инексија наместо по 36часа. Среќа отидов на доктор и ги начека непукнати иначе ќе си прекиневме со обиди (facepalm)

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    TI!!!

4. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Има шанси да не ти кажал минатиот пат ако немал верба дека ќе се среди спермограмот зашто ако е мн лош, не ти требаат 4 инсеминации, даваат ваучер поради тежок машки фактор - ама кога е спермограмот прифатлив, мора 4 инсеминации за да земеш ваучер. Значи, ај да не ги опцујам сега и твојот и мојот доктор (урологот кај нас), зашто немаа никаква верба дека ќе се среди нешто - нашиов дури му рече на мм, Нема шанси, дури и со витамини, максимум 5% да го подобриш. Ми доаѓа на моменти да отидам со најновиот спермограм и да го зашлапам со него :D Значиии, ајде сега следен чекор, блага стимулација, инсеминација - ќе биде нешто, ќе видиш :hug: Одиме до крај, against all odds :)

Книгава што ја зборам е излезена, само не е пуштена во продажба. Значи да не ме сфати некој погрешно, не зборам за книгата со приказни што ги собирам јас - тие уште ги собирам полека. Ова си е белетристика книга, ама многу убава, за еден пар што се борат со истово со години. Мн емотивна, мн поучна, си се пронајдов во многу работи и дури ми ги отвори очите за некои опасности. Авторката е позната, ако ја читал некој Славејот или Збогум, најмила - од Кристин Хана е книгата. Си поплакав на неа малку и дур ја читав добив желба да ја подарам на неколку жени од групава. Еве овие членови први ми паѓаат на памет како најактивни моментално од тие што го имаат истиов проблем, повеќето што биле тука откако почнав и јас во групава: @Bebulleee , @kukla21 , @pandelka , @ocicka2014 , @babyhope , @0ли , @CocaColla , @bokace , @Valentina888 @Momichka @Lavica2016 @TheGetmaki.... излегоа и повеќе отколку што мислев, извинете ако сум скокнала некоја - гледав да ги вклучам тие што се борат најдолго, тие со кои најмногу сум контактирала.

Може вака да направиме. Една опција е да ми пратите некоја адреса во порака - кој сака од овие што ги набројав - каде би можела да ви ја пратам книгата - не мора дури ни да е вашата ако ептен сакате да останете анонимни :rofl: Може пример да ми пишете податоци на другарка, роднина, на маж ви - значи име и адреса кај да ја пратам. Или па за преку карго треба само некое име, град и телефон, па тие ви се јавуваат да си ја земете од кај нив. Втората опција е покомплицирана. Јас да ги платам книгите и да дадам листа со user names, а вие, зашто книгава е од www.sakamknigi.mk, да си нарачате некоја друга книга од сајтот, па заедно со нарачката да ви ја пратат бесплатно и таа. Ќе треба само во забелешка при нарачување да пишете „Со подарок книга за „ваш user name“ од фемина“. Ама така фактички сте врзани со купување друга книга и плаќање поштарина, зашто нема како да се направи кај нив бесплатна нарачка, мора да има некоја сума. Последна идеја, да причекате да излезе во продажба, па да си ја купите сами од книжарница :)

На mace89, Fleur-De-Lis, Momichka и 12 други им се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    @Dear_Thing колку убаво од твоја страна :bow:. Толку ТИ :hug:
    Моѓеби ја има на интернет на англиски или српски,може да ја пребараме во пдф формат.
    А до каде си ти до собирање на приказните??

На Dear_Thing и TheGetmaki им се допаѓа ова.
  6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Околу 35-36 имам, бавничко оди, ама мислам дека ќе се соберат. Па и не мора да бидат 99 на крај, ќе видиме, нека има само доволно квалитетен материјал :)

А книгава на англиски сигурно ја има некаде за симнување, на српски мислам дека не е преведена. Се вика The things we do for love - кај нас е преведена Кога сакаш некого.

На Momichka и CocaColla им се допаѓа ова.
  7. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    BRAVOOOOOO :* :l:

8. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Znaes deka e vozmozno i toa neznam sto da kazam , bidejki obicno koga idam na merenje folikuli, doktorkata mi kazuva primer- petok sabota i nedela odnosi da imate sekoj den :rofl: i posle toa me faka umor od tempirani seksovi :D :emo: i apstiniram 8-| pa moze tuka lezi zajakot treba kondicija i mesecov da se otepam od (mooning) :lol:

На Dear_Thing и Bebulleee им се допаѓа ова.
  9. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Цар си (highfive)

На 0ли, CocaColla и TheGetmaki им се допаѓа ова.
  10. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Zenicki denes bev na gin.i mi e 20 den od ciklus. Ova e mislenjeto na doktorot pod slikata sto go pisuva. i Endometriumot mi e 6,5 mm sto mislete za ova?

Прикачени фајлови:

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Под сликата шо пиши не се разбирам.... А што е ова совет за спермограм? Треба да правите, ќе правите?
    Ендометриумот ти е слаб,
    8мм треба да е минимално за бременост.
    Ќе си пиеш вака како мене Естрофем и ќе ти порасни :)

12. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Мислам дека спермограм треба да ви биде следниот чекор, како што ве советува докторот. Ендометриумот треба барем 8 мм да е. Ќе се среди се, не грижи се.

На *sisi* и CocaColla им се допаѓа ова.
  13. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    A zosto pise Sterilitetes

14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    А не го праша ти докторот ништо? :( Ни мене не ми е јасен наодот, не знам што значи. Мада пишал уредно... Што ти рече тој?

15. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Мислам дека лекарите го користат тој термин кога не доаѓа до спонтано забременување во тек на 1 год. или подолго. Баш побарав на интернет, па да се обидам да ти одговорам...под сликата пишува Sterilitas I- тоа е примарен стерилитет, кај пар кој што нема деца, за разлика од секундарен стерилитет, како што е нашата дијагноза, односно кај пар кој што веќе има дете. Не грижи се, само следи ги насоките на докторот и ќе биде се во ред. Се надевам не погрешив во одговорите, само сакав да помогнам.

На manako1 и *sisi* им се допаѓа ова.
  16. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Kaza deka e se ok me gledase i na vaginalno i na abdominalno eho. i samo mi preporaca na 14 den od ciklus da idam da vide folikuli

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LegallyBlonde13

LegallyBlonde13 Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    1.967
    Честитки на сите оние што добиле || цртички и им посакувам среќа од се срце на сите оние што се во очекување на истите.
    Како Господ никој не е. Сите да ве дарува со мали ангелчиња.:)

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Здрaвo женички денес нев нa преглед имaв пoлип нa мaткaтa ги пиев фемисaн кaпките и денес дoктoерoт ми вели гo немa пoипoт пресрекнa сум вo пoнеделник сум пaк нa преглед дa види кaкo ми се јaјце клетките мнoгу сум среќнa ке пoчнaм пaк сo рaбoтa зa бебе се е вo ред

На Fleur-De-Lis, Lavica2016, Вереничка и 2 други им се допаѓа ова.
  19. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    :bow::bow::bow:
    Браво за идејата. Според мене првата опција е подобра.. и не верувам дека на некој би му било проблем преку ЛП да ти кажи адреса, не си член од вчера па да не може да ти се верува.

На Dear_Thing, kukla21 и TheGetmaki им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А ако се испонајдеме? :)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.