Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

:D:D Are you for serious? :smirk: Ми направи пеперутки во стомак :)

kukla21 and Bebulleee like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Се е можно. Колку е мал светов, ништо не е чудно.

3. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

И тоа што викаш... Мада мене никој овде не ми звучи познато :) А тие што ги знам со макава, никој ми нема спомнато дека чита по форуми.

Јас искрено не се замарам толку, нејќам да ме знаат луѓе што се тотално аут и немаат сличен проблем, па сега да ме сожалуваат. А вие тука, и да ме знаете која сум, ич не ми смета, што знам... Може дека веќе блиски ве осеќам.

4. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Ве молам за совет! Се обидуваме за бебе од крај на октомври 2016. Имам еден десен полицистичен јајник, левиот ми ствара јајце клетка нормално. Минатиот месец одев на мерење фолекули, примав Утрогестан, но сепак добив. Денес гинекологот пак ме гледаше на ехо на 11 ден од циклус, рече се е супер, пак да одам задутре. Мислам да одам во понеделник кога според некои пресметки треба да ми прсне јајце клетката за да се осигурам дека има овулација. Испитани ми се хормони и микро, во ред е. Мислење? :(

П.С: ми рече ако добијам во март, следно бу било спермограм и ХСГ

5. bokace

bokace Популарен член

Јас секаде кај било кој доктор си имам дијагноза и плус стерилитет.
    Ако повеќе од една година се обидуваш за бебе , нормално е дека ќе пишува така.
    Е сега да се најде причината за тој стерилитет.

По твоето пишување тука на фемина, мислам дека треба мт да направи спермограм , сметам дека тука може да има некој ,,проблем" но никако да се договорите околу тоа за тој да направи спермограм :)
    Може некој витамини да му даваш, мед со јаткасти плодови и многу водење љубов и ќе си дојдат најубавите две црти.

Јас веќе не се замарам , опуштена сум си и си кажав кога ќе се поклопат коцките тогаш и ќе биде.
    Ништо со сила не бидува , ни со напнување. Само тоа е стрес и нервоза плус , а тоа не е потребно во ниеден момент.

Иначе бев кај Трајковски денес , не ме виде на ехо само ми кажа уште кариотип да направам и до 70кг да стигнам .
    Мислам дека сакаше да ми каже уживај и не брзај.
    Тоа е од мене

JuLleE, manako1 and babyhope like this.
  6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Подолг циклус имаш? Како му доаѓа, понеделник, на 17 ден овулација?

7. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Згрешив, недела! Февруари има 28 дена, така да ви недела се паѓа 15-16 ден од циклус

8. monik55

monik55 Форумски идол

Касни и тоа убаво касни,направив тест ама рано по мое и затоа се надевам на нешто.

JuLleE, orhideea, babyhope and 2 others like this.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Не припаѓам во темава,ама ве следам.И соживувам со вас.
    Пример сум дека кога најмалку очекувате,ќе го добиете тоа што најмногу го посакувате...
    Мислам нема да пречи ако накусо го раскажам мојот случај.
    Колку за пример...кога најмалку се очекува.

Имав најуредна,школка бременост.Природна.Преку ноќ доживеав спонтан во 5-ти месец.Буквално,бебето ми падна во веце шоља...
    Во консултација со матичниот,одлучив да не правам никакви испитувања за причините за загубата,оти веројатно агонијата ќе траеше долго.
    Моравме да се пазиме мин 6 месеци.После тоа во план беше да направам проформа испитувања за мене и подготовка за наредна бременост.
    Со односи почнавме после 4,5м,секако со пазење и користење секаков вид заштити.Минаа 6м и кога се одлучив да отидам на лекар да направам пап и слично,другата во мене ме натера да направам тест иако според/нас немаше шанси за || со оглед на максималните заштити.
    Се шокирав.Токму две црти се појавија за секунда.
    Отидов на лекар.Замислете,сум била 5 мес бремена!Не му верував на лекарот,не ми беше за верување,после сите заштити,никаков симптом,редовен циклус(првиот после 40тина дена од спонтаниот)...
    Колку бев среќна,толку и до последно живеев во грч.Родив здрав прав син,кој има полни 2,5 год.

П.С.Свесно избегнував емоции во постот,и онака можам да замислам низ што минувате...Стискам палци на сите!Ќе биде...

Last edited: Feb 28, 2017
  10. babyhope

babyhope Истакнат член

Ајде @monik55 направи пак, да се радуваме и да славиме :party::party::party:

CocaColla likes this.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Кај сте бе девојчинааа... ?
    Затишје пред бура а?
    Добро добро, и вие како времето, облачно е па сите ве нема 8):o:

dunika, pandelka and ♡BuBaLe♡ like this.
  12. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Tvojata prikazna vleva nadez mnogu golema nadez na sote.sto preziveale slicna situacija...bravo za vas samo ne mi e jasno kako si ostanala brena ako ste se pazele? 5 meseci neli si prometila nekoj simptom ili si se zdebelila?

Jas imav missed vo.dekemvri me cistea..mene mi kazaa 2 3 meseci da se pazime odnosmo 2 3 ciklusi da pominat...edvaj cekam povtorno da rabotime na slucajot i mojat pikazna da ima sreken kraj

PeachGirl, fina erika and PUPICA like this.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Верувај,ни мене не ми беше јасно токму од тие причини. Ниту еднаш немавме односи без кондом, па дури и(како сега да кажам до толку]:))крајниот чин завршуваше надвор од моето тело. Добро се изразив:?::rofl:...
    Пукнат кондом ли,не знам што било во прашање...навистина.Премногу филмски:D
    Да бидам искрена и на прсти се броеја односите,со оглед на тоа дека бев убиена,немав желба за живот,а мораше да се продолжи понатаму...

Симптоми буквално никакви:!:Уреден циклус(веројатно, после се,изреметени хормони),апетит како и вообичаено,ни м од мачнини,а дека по природа сум крупна,не се забележуваше стомаче...

Инаку и таа трагична бременост, и наредната немав никакви од честите, вообичаени симптоми. Таму негде после 6.месец единствено спиев со очи отворени:D,друго ништо.

П.С.Патем, и таква бременост ви посакувам(fingers)

Victorian, Momichka, dunika and 3 others like this.
  14. fina erika

fina erika Популарен член

mozebi pogresno e napisano mislela verovatno na 5 nedeli mene mi rece doktorot da se pazam minimum 6 meseci no i posle toa ne se nadevam deka odma ke bide rabota

15. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Како бе девојко веројатно сум мислела 5 недели, па тоа што ми се случи ќе го паметам што се вели и во другиот живот...Прекинот на бременоста ми беше во 5.месец, поточно на ден два пред влез во 20-та недела.

16. fina erika

fina erika Популарен член

Pogresno me razbra vikas vo peti mesec spontan a posle koga si doznala deka si bremena ne ti se veruvalo i ti rekol doktorot deka si 5 mesec bremena taka imas napisano sto se lutis sega samo pisav da ne si mislela deka si 5 nedeli bremena

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@PUPICA сигурно за втората бременост мисли дека си погрешила. Јас те имам негде читано за ова, неверојатно навистина, детето твое е чудо. Доказ дека се е можно и дека не треба губење надеж и кога нешто ни изгледа невозможно од медицински аспект.

18. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Дознала во 5 месец.

♡BuBaLe♡, PUPICA and JuLleE like this.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

И ние се шалиме, „чудо од дете,сум помирисала некое цвеќе“:D
    Единствено објаснување дупнат кондом и зачнување од предсемена течност, трето нема,не знам...навистина.

Наравоучение, ништо,никогаш не е сигурно,не постои гаранција за заштита...
    И кога најмалку се очекува,ќе се случи.

joy1, mal.ecka, Momichka and 5 others like this.
  20. pandelka

pandelka Популарен член

Многу убаво си напиша @PUPICA, кој разбра, разбра! Мајка нека ми ти е здраво и живо пајачето мало- дар од Бога ми ти е :).
    Гушки до двајцата:hug:

podravka, BirMelek, bella.gk and 4 others like this.