Ова делот- со мажот задолжително се ПАРИТЕ.. така му иде кај мажот се парите, да се најде решение како да му ги извлечете! И после шоп-шопинг! Петок е!
Здраво женски, нова сум во форумов и воопшто досега на форум Имам прашање во врска со знаците за бременост. Читам дека пред една недела пред редовниот циклус можно е прокрварување, што било вообичаено. Ме интересира дали покрај исцедокот (обично розев) треба да се чувствуват болки во стомак како пред добивање....сакам бебе, но сум испаничена и незнам дали е рано за тест, бидејќи треба а добијам на 10-11.03 или е предвремена менструација???? Имам забрзано срцебиење и замор, а вчера и денеска еднаш дневно забележав бледо розев исцедок....ПОМОШ!
Ако е бременост мислам дека треба да е кафен исцедок. Колку долго ти тече розево? И засилува или по малку капнува само?
ПОМОШ! Хахаха, срцка си По некоја моја математика, периодот е идеален за имплантациско. Јас имав имплантациско точно 10 дена пред добивање. Светло кафено накај розево, само сабајлечки и после цел ден ништо. За тест е рано, но ако е имплантациско, ќе ти покаже позитивен и на 3 дена пред добивање, значи можеш да направиш на 8ми. Дали си имала досега вака розев исцедок сред циклус или прв пат ти е? Btw, колку време пробувате? За замор и срцебиење е рано, може да ти е од нешто друго.
па пробуваме втор месец, досега сум немала вакво несто, обично знае неколу дена да почнува да ми доага, ама сега е прерано за така...па затоа помислив на бременост
Кулирај тогаш, следи само ситуација. Мене ова ми траеше 5 дена. Стисни заби да почекаш до 8ми, па тогаш можеш тест слободно.
Абе и сама се збунувам ич не ми е како што треба менструацијата. 6,7 фев. не ми беше ден за добивање ама се осеќав малку чудно па затоа направив и сега ќе чекам. Јас се извинувам многу ве избунив и вас. Извинете пак
Матичниот доктор му кажал на маж ми дека не морал да има таков документ за Хив ако правел спермокултура.Тоа демек го барале само на тие што правеле инвитро.Точно?
Jas koga zabremeniv imav na brisenje bledo rozevko..isto imav i znaci kako da ke dobijam...toa zavisi od slucaj vo alucaj ama eve priner moj ti kazuvam taka da mozno e
Jas i mm pravevme hiv i hepatit za da moze da napravi on spermogram i spermokultura na drzavno..ako imate od privatno vie napraeno ne mora
Немаме воопшто направено такви испитувања.Он сака само да си направи спермограм и спермокултура.Зошто матичната така му кажала навистина не знам.
Nie napravivme sigurno 10 spermogrami na GAK i sekogas ni baraa nekogas fotokopija,nekogas samo da go vidat dokumentot.Ne veruvam deka nesto e smeneto.Hiv testot vazi 6 meseci.
Мм правеше на државно еднаш и му бараа. Не беше предмет на дискусија спермокултура и сл. Едноставно бараа хив тест. Јас се враќав до дома да го земам.