Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Фала ти Елена, ќе пробам и тоа, утре ке направам, мада не верувам засто добив точно на 28ден а тоа би било касно за имлантац.крварење, но навистина ми е чудно се, не ме боли стомак ко др пат, ептен малку ми тече и тоа само у вц кога одам, чудно чудно, ке видиме....а како си ти? сто се случува со тебе? :*

2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ние работиме на случајот, вчера ми беше овулација според калкулатор, ама ќе видиме на 12.02 треба да не добијам. Има уште 2 недели исчекување за мојата ситуација, ама прилично сум позитивна. Било или не, немам никаква моќ, се што е до мене е направено. Ќе даде Господ за сите, само трпение-спасение! :* Имам убаво чувство за тебе, можно е се! Немој да губиш надеж и да викаш дека немаш среќа, затоа што од кај не го чекаш зајакот од таму и ќе излезе! ;)

На lale24 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Lori-30 и elena.mak ...се ќе биде. Дај боже овој месец да биде ваш среќен месец.

На Lori-30 и elena.mak им се допаѓа ова.
  4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Бев на лекар, од утре почнувам со утрогестан вагиналети, иако незнам зошто. Наводно за да се осигура зачеток, да не е проблем матката. Сте имале ваква случка?

5. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Абе Елена ме збуни со сликава:)) си сменила слика? хехе ...абе незнам сто да ти казам, ја мислам тоа се дава одкако ке се забремени и слузи за поддрска на бременоста но вака, не ми е јасно ако знае некоја друга не ка писе!

6. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    да утрогестан даваат за поддршка на рана бременост.јас денес бев на лекар ми констатираа бременост 5та нед.и 5 дена.и ми дадоа утрогестан таблети вагинално да ги ставам ама мозело и како таблетки да се пиеле.го зголемувале нивото на прогестерон во телото.во упатството писува дека орално се примаат за регулиранје на менструација и др.ановулаторни процеси,а вагинално за поддрска на рана бременост и пред ин витро оплодуванје ,па најверојатно ако се спрема за инвитро затоа и ги дале.ве поздравувам и ви посакувам успех и побрзо острваруванје на желбата за родителство.

На Lori-30 и elena.mak им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.749
    Во ред си е,не се секирај.Јас пиев дабростон,ќе пијам и сега.Си имала спонтан,сега малку подршка ако се фати.Ако не,ќе ти дојде за 3 дена.
    Колку време ќе ги ставаш мила?
    Мене ми рекоа од 16ти ден на менструација,,10дена 2по1 ги пијам.
    Неможам со вагиналети,зш на работа,насабајле ќе ми е проблем.

8. Sanjicka15

Sanjicka15 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    90
    Идни мајчички :)

Претходно имам пишувано на оваа тема и пак ќе напишам мој совет до сите што сакаат да останат трудни е да ја прочитаат книгата The Fertility Diet.
    Јас доста читав пред да останам трудна за да биде побрзо и кога ја најдов оваа книга решив да ги применам советите во книгата и ми успеа. Мислам дека многу значи исхраната, па ништо нема да изгубите ако пробате.

9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Истата доза и мене е препишана, само вагинално ке ги аплицирам затоа што имам чир на желудник. Ме чуди затоа што спонтаниот ми беше пред 6 години, а со месеци се обидуваме. Што е, тоа е... :^)

10. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Здраво на сите ! :) Јас денес бев пак на лекар и фоликулите не ми пораснале ни мм :( и ми каза да мерам базална па по тоа ке видиме и секој 2 дена да идам на контрола да ги мериме се изнервирав иако на десен јајник има 4 ама не се доволноо големи а на лев еден си е 12 мм а друг 8,7мм :( тоа е па сто ке биде нека биде ;) :( :( поззз

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    те Читам од прва страна :) искрено од се срце посакувамд а си имас бебуска во рацете :) и тоа сто набаргу...сто ид а кажам нема да имам вистински зборови....само ке ти држам срејка :)

12. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Не се нервирај со нервоза само си го услознувас сето тоа сто се одвива во тебе! а нели мозе да ти дадат инекции, нели кога се прави инфитро се примаат инекции во стомак, од кои едните се за да раснат фоликулите? не сум стручњак не знам но прасај, нисто не гусбис! ти посакувам да се израдувас и да успеес овој месец од срце :*
    а за Заљубена, стискам палци и ти ја пустам сета срека да не добиес :inlove: ајде да славиме дај Бозе, и писи ни кога ке има несто ново, поздрав

13. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    незнам да ти казам искрено :^) засто овој тука кај сто сум мазена не знае воопшто да објасни предходниот пат ми каза дека и на десен јајник има 10,амм фолекул а сега ми казува дека имало 4 ама малецки стварно незнам а на левиот ми каза предходниот пад дека има 3 еден бил малечок а другите 2 биле 12,0мм и 8,1 а сега ми каза дека едниот бил 11,6мм а другиот 8,7мм почна да ми иде на нерви докторот стварно :( коруновски сто пати по убаво ми објаснуваше ама тоа кога ми е далеко не мозам од к.паланка да идам за скопје секој ден се надевам дека ке биде фала за подрската па се надевам како и кај мене така и кај сите среќата да ни се насмее поззз до сите и Лека ноќ :*

14. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки ајде помос...ви посакувам се најубаво на сите , имам едно прасање, ме загризува...нели се спремам за инвитро и требасе кога ке добијам да поцнам со таблети за контрацепција! завцера добив и поцнав да пијам таблети, до сега две испив но приметив дека усте првиот ден престана да ми теце, само по малку кафеаво и кога мокрам по неколку капки црвено, вчера исто а од денес почна страсно да ме боли стомакот ниско доле! сега се тусирав и немам нисто!!! тоа не е вообичаено за мене и се прасувам да не мозеби сум бремена?! ама па немам никакви симптоми за тоа, а и ми дојде точно на време! утре ке направам тест, но се пласам ако сум бремена, тогас веке испив две пилули! секогас ми трае по 6-7дена , а сега трети ден немам нисто! молам за совет бидејки навистина сум испаничена, до утре незнам како ке преспијам! однапред благодарам

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Мене веќе последниве неколку пати ми трае по 3-4 дена максимум, рачунајќи и ден-два во тие денови кога се исцедува (завршува со по малку кафеаво). Значи се на се само еден ден крварам убаво. Можеби е од тоа сто контрацептивните таблети се хормонски, или грешам? Кај мене мислам дека станува се пократкотрајна заради годините...

Сакав да напоменам и ова - никако УТРОГЕСТАН во првите 3 месеци да се пијат, исклучиво само вагинално зашто можело да направат лошо за бебето, (немора да значи 100%, ама за посигурно вагинално), а после 3-тиот месец може и да се пијат, пишува на упатството.

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти благодарам, сега прочитав во упатството дека не смеат бремени да ги користат тие таблети, утре ке направ тест за секој случај, иако мислам дека не сум бремена,па ке видам на сто ке излезе , а ке одам и кај докторот на незаказано, па ако го најдам добро ке биде, засто мн ме боли стомакот ниско доле на средина само, од страните не! ах ах ах...
    инаку јас после првото инвитро користев утрогестан вагиналетки трипати на ден, се додека не дознав дека не сум бремена дека не успеало! дај Бозе да биде се во ред, фала ви многу на сите за подрската до сега :inlove:

17. f.r.o.s.i.c.e

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Ти посакувам среќа и јас на тебе од се срце и се најубаво па не израдуваш сите со добри вести :* :* :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    И мене нешто ме боли стомак доле во средината, пред два дена осеќав пецкање во страните. Преска бев во вц и имав на гаќите мокро како да сум се подмочала, само водено. Така ми беше и првиот пат, оффф несмеам да мислам дали сум бремена за да не се разочарам ако не сум :x

19. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    девојки сакав да ви кажам дека вчера добив значи малце се разочарав ама одиме напред нема разочарување,ние сме јаки и ние можеме денес баш со една колешка на работа зборев исто и они пробуваат за бебче праевме муабет за фолна киселна апчињата,што мислите дека било добро да се пијат помагале во останување бремена побрзо јас немам некој проблем подолго време ама сепак време ми е сакаммм,испитано е се може на психичка база ми е дека ми згрешија резултати на хормони па бев во систина на сите испитувања и во ред сум си,ама 6 7 месеци веќе не бива што мислите сакам да почнам да ги пијам совет поздрав имајте добра ноќ

20. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Можеш слободно да пиеш фолна киселина, тие се на база на витамини од групата Б. Ама не за да останеш побргу бремена, туку поубаво да се почнат и пред бременост, па дури и 3 месеци пред. За побрзо останување нели имаше нешто врска со климофен, ама не сум користела и неможам да давам совет за тоа. Најубаво за тоа прашање да побараш одговор од гинеколог ;)

На maleckataa и f.r.o.s.i.c.e им се допаѓа ова.