Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Ne ne voopsto (y) od bilo kade go zemaat vo predvid.

На Sparkles27 и 0ли им се допаѓа ова.
  2. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Здраво феминки. Јас 7 месеци не можам да забременам . Пред два месеци бев на гинеколог и ми кажа дека се е во ред. Порано одев кај др доктор и ми имаше кажано дека имам обрната матка, а сега кога бев кај новиот доктор го прашав и ми кажа дека нема нешто такво. И сега не знам што да правам . А секогаш водиме љубов и во плодните денови. И секогаш многу брзо ми истекува спермата . Поздрав ☺

3. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Истекува секогаш, тоа е нормално, не се секирај. За подолго задржување, пробајте со поза ти на стомак, тој позади. И полежи малку после, не станувај. Дали си сигурна дека погодувате овулација? Може да пробаш со ленти за овулација.

4. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Па мислам дека погодуваме докторот ми кажа од 12 до 17 ден. А какви се тие ленти ако можеш да ми кажеш па и така да пробам ?

5. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Генерално е така, но има многу случаи тука со порана или подоцна овулација. Лентите се викаат баш така, ленти за овулација, ги има по аптеките. Има две-три различни фирми, од 370 до 900 денари се 5 ленти. Функционираат слично како тест за бременост, значи со мокрача се прави тестот во плодните денови и кога ќе покаже две идентични црвени линии, тоа значи дека е покачен хормонот што се лачи непосредно пред овулација и овулацијата треба да настапи во следните 36 часа, најчесто уште во првите 24ч. Не ми е јасно зошто се толку поскапи лентите кај нас, јас последен пат си ги нарачав од интернет - околу 30 ленти за 1000 денари.

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мене ниту еднаш жар жар црвена не ми покажа, а откако ќе се исушеше, тогаш беше иста како контролната.
    Но јас многу вода пијам и одам често во вц, па можеби затоа немаше жар црвена. Не можам да издржам три часа да држам :wasntme:

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Кога линијата е иста како и контролната тогаш во следните 36часа ќе настапи овулација...
    А ако е бледа тогаш е сеуште рано..

8. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Оф леле значи матичнава врска си нема,да ве нема вас девојки на форумов не знам што ќе правевме:inlove: Значи мора пак да оди на матичен и да и побара упут и за Хив и хепатит? Плус му дала упути во исти ден да оди во државна и за спермограм и за спермокултура,и муж ми вика абе колку сперма треба да имам ја за да извадам количество за два примерока?хахахаха оф ај хелп и околу ова ако знаете како е најдобро,вие подобро знаете одколку нашиов матичен:lol:

9. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Јас првиот пат кога ги купив, вака од читање туѓи мислења некако скептично им пристапив, направив 2-3 пати, не видов појака црвена и ги баталив. После кога ме натера очај пак да се вратам да пробам со нив, 3 дена имав бледи лини, кога четвриот ОП, искачање каде-каде поцрвена и подебела линија од контролната. И стварно, после 10тина саат, болка во десен јајник јака. Следниот месец веќе убедена дека функционираат, пак исто ми излезе јака црвена. И овој месец еве исто, вчера баш правев, дефинитивно позитивен.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Може од истата сперма да се направат двете испитувања, само треба да се нагласи таму :) Мм така во Систина правеше во ист ден, од ист примерок.

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Спарклс, не се секирај, од истиот примерок ќе направи и спермограм и спермокултура. Нека не си прави притисок леле колку ќе оставам.

На Sparkles27 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Заборавате дека на државно оди и тоа се 2 различни институции. Систина е лесно :)

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Не може таму од истиот примерок, да се каже дека двете треба? Стварно би било без врска да треба двапати посебно да оди... Не сум ич упатена за државно.

14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Јас 10 теста направив првиот пат кога ги употребував, ги чував со запишан датум на нив и ги ставав една под друга лентите. И како се ближеше овулацијата, така се појавуваше линијата, јасно се гледаше дека е потемна од таа од претходниот ден, а ја снемуваше кога ќе поминеше овулацијата.
    Интересно ми беше да гледам две црти :$

На LivingGlam и Bebulleee им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Врска немав државно дека е поинаку :?:

16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Гарант едниот упат е на пр. ГАК, другиот за микро.

На Sparkles27 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
  18. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Знаеш што е интересно, јас кога почнав да ги правам некој ми имаше речено со прва мокрача, дали во аптека или не знам каде. Кога после тоа читам на интернет, вика никако сабајле зашто LH достигнува максимум во текот на денот, од 12.00 до 20.00 и сабајле не го детектира. И треба да се фати ред секој ден во исто време за да не се утне случајно овулацијата. Јас си почнав секој ден во 17.00, секогаш со мин 3 часа стискање да не мочам. И тоа е тоа, јасно си покажува.

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Да, да. И во упатството пишуваше за тој период од денот. Јас во 19 часот проверував, ама не можев да издржам три часа.

20. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Да така се упутите,едниот за ГАК едниот за микро,затоа сум збунета каде се носи примерокот и дали треба два