Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Isto i mene mi e...bas sakav isto da prasam ama ete nekoj kako mene.

2. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Мене вчера ми беше овулација, денес пак имавме sexy times :) Три дена по ред значи, за утре ќе видиме, мислам нема веќе доста беше :)

На 0ли, NOVAVON, TheGetmaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Одамна не сум за оваа тема,ама ета да пишам да се олеснам додека солзите сами капат. Се видов со 2познајнички на кафе. Еднава бара дечко демек годините и одат,а другава во брак и општи-женски муабети и велам колку си во брак па 3 години,а ти и велам 5години, па што чекаш за дете ми вика? И велам ај ќе биде. А што да и кажама дека секој ден пијам седативи и уште појаки лекови за да прифатам дека нема да имам деца природно а за вонтелесно немам соработка со мажот. Многу тешко ми падна.На ваков преубав ден мене очите со солзи ми се наполнија. Понекогаш си мислам што ли згрешив/направив толку лошо во животов вака да ми се враќа. Знам дека џабе прашувам,нема правило кој ќе има или нема дете.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Извини, се изнамислив, ама ќе прашам, а не мораш да ми одговориш ако ти е мака да се повторуваш или објаснуваш. Што е ситуацијата во најкратки црти? Зошто не можеш?

5. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Имам полицистични јајници и синдром што дава покачени стрес хормони и отсуство на овулација што денешнава медицина го решава со соодветна хормонална стимуалција и вонтелесен обид, но маж ми не сакал да ме гледа како страдам со боцкања итн, плус нехристијански било човечка рака да прави деца.

6. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Верувам дека ова ви е само еден лош период кој набргу заеднички ќе го надминете..... би било добро маж ти да сфати дека ниту боцкањето, ниту ништо друго не може да се мери со милите детски очиња. Не сакам да звучам грубо, сосема те разбирам и те поддржувам. Ти посакувам што поскоро да се радуваш. :hug::hug::hug:

На ocicka2014, Bebulleee, TheGetmaki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Не е фаза. Он отсекогаш така сметал дека децата се дар од Бог, ете и брат му нема дете 15години и сите се помирени со тоа. Мене ми е мака што од многу очекувања и проблеми си го нарушив психичкото здравје и пијам лекови кои пречат за забременување и незнам дали некогаш ќе добијам зелено светло од стручно лице да ги прекинам. Мене за тоа најмногу ме боли душата.

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    А маж ти се има проверено?

Какви не проблемии иматт жениве и стојат цврсто исправено на нозе за да го добијат посакуваното..
    И јас имам проблеми мн ама фала му на бога не сум стасала до ин витро, мислам дека треба да најдеш начин да му објасниш или одете на прихолог

На NOVAVON му/ѝ се допаѓа ова.
  9. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Оф, бре душо, многу ми е жал.... само немој да продолжиш да си го уништуваш здравјето и понатаму....биди силна...никогаш не знаеме што ни носи иднината...наше е да се надеваме...

На NOVAVON му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Пред 3години кога решивме да видиме зошто 2години не ни фаќа направивме проверка секој за себе во различни лаборатории. И испадна дека му е добар сперматограмот, иако пишуваше дека му се слабо подвижни сперматозоидите и јас мислев дека ме лаже дека се во ред. Но есенва пак направи во Авицена и таму ептен им верувам и испадна дека е добар.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Извини прво на израз, ама може ли маж ти да не глуми некој владика? Ми допре нерв сега, кога те читам вака потиштена, да треба туку така да се помириш дека можеби никогаш нема да имаш дечиња. Искрено, очекував да ми кажеш дека ти се извадени двата јајцеводи или нешто слично; ова што го прочитав ми тргна камен од гради.

Од каде му е тој став, од каде таа неинформираност... Ме знаат сите на форумов каков "хард кор" христијанин сум, да почнеме од постов ајде што 40 дена од пон-пет без масло се тера, секоја недела на литургија, секој месец исповед, личен духовен отец. Не е ова нешто за фалење, да не ме сфати некој погрешно, поентата ми е само да доловам дека не тресам нешто онака. Од прва рака кажувам, мојот духовник, еден од најпознатите отци во МК, самиот ми има кажано да не се секирам, ако дојде до тоа, има инвитро, што е благословено во христијанството. Вели, Се' е тоа Божја алатка, па кој им ја дал дарбата на тие доктори? Ти се нудам лично, ќе те упатам кај отецот ако сакаш, мобилен негов ќе ви дадам. Нека поразговара маж ти со него, да видиш како ќе му објасни све убаво. И јас бев скептик, си викав Ако требало да биде, природно ќе биде, ама не е секогаш така. Кои сме ние да ја знаеме Божјата промисла и патот што го одредил за нас? Мислам дека, ако се работи само за ова (ако нема маж ти некои скриени други причини), отецот може да направи голема разлика, не можам да опишам каков човек е - му се излеза љубов и смиреност и трпение од очите.

На Melinda85, Andonia, podravka и 7 други им се допаѓа ова.
  12. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Проблемот ми е нарушеното психичко здравје, а тоа е многу тешко да се среди. Бев кај неколку стручни лица психолог и неколку психијатри и сите истата песна ја пејат мора да пиеш ова и ова до кога не се знае.Маж ми знам се што мисли и по се што сме поминале не вреди нит вас нит себе да се замарам со размислувања на 13вековен маж во 21век. Мене ми е криво што тешко се враќа нарушено здравје. А со овој маж не бива ништо. Он ми вели ти си психчки нестабилна и неспособна деца да гледаш и постојано ми вели ти си крива што психички не си во ред.Ова се неговите скриени и јавно кажани мислења.

13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.198
    Допаѓања:
    13.635
    А не му е жал што те гледа како г'таш апчиња за депресија?

На Andonia, coco mademoisele, Luna91 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Многу грубо и нечовечки кажано нешто...:@

На NOVAVON и mal.ecka им се допаѓа ова.
  15. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Он ме тера да ги голтам за да не се караме мирен да му е животот.

16. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Извини што ќе кажам, ама не вреди да си покрај таков човек.... не ти помага со тоа што ќе ти рече да се напиеш апче, баш напротив....не сакам повеќе да зборам, имам почит кон целата твоја ситуација.

На podravka, Luna91, ocicka2014 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    За тоа вели сама сум си крива. Требало попозитивно да гледам на проблем со немање дете да очекувам дека ќе имам, не требало да пијам хормони и да се депресирам.

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
  19. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Морав да станам на кратко, извинете. Очигледно не ти ја знаеме цела ситуација и не се осеќам компетентно да коментирам за другите работи. Само едно ќе кажам, ако има љубов меѓу вас и ако има верба во Бога, се' друго може да се среди, и тоа без апчиња и психијатри. Здравјето твое може да се врати, ставот негов може да се промени, детенце и те како можете да имате. Не кревај раце, јас барем не би кренала. Баш тие негови брутални коментари би ми биле мотивација плус да докажам се' спротивно.

На pandelka, Valentina888, ocicka2014 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Девојки само да ве поздравам. Веќе година ипол како безуспешно се обидуваме за бебче, и одличен спермограм и проодни канали и овулација но џабе не сака :( Се надевам дека и јас еден ден ќе се пофалам со позитивен тест. Уште 9 дена до терминот за добивање.... секој медец исто си чекам и доаѓа па се разочарувам па пак се надевам и така нон стоп. Ајде што побргу да гледаме позитивни тестови :*

На NOVAVON, 0ли и TheGetmaki им се допаѓа ова.