Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. TheGetmaki

TheGetmaki Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    425
    Vo identicna prikazna sum i jas , sve sve e zdravstveno vo red ama ednostavno nejkeeeeeee :?:
    Sekoj mesec se nadevam seuste :angel:
    Taka da ,ke bide mora da bide!!!! (highfive)

На kukla21, NOVAVON, mace89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @mace89
    Имаш пробано со Кломифен?

3. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Имам :( еден месец пиев и ништо пак само еден фоликул како и претходно, вториот месец ми се направија многу фоликули но после овулација кои не пукнаа и останаа цисти и мака си мачев два, три месеца додека пукнат, тоа е кој знае што е проблемот

4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.198
    Допаѓања:
    13.635
    Знаеш што.
    Почни си постапка сама ако имате можности на приватно и викни го само на денот на пункцијата за да остави примерок, а ако не сака речи ќе си купам донирана сперма бидејќи јас морам и сакам да имам дете па дали без него или со него.:rofl:
    Абе убеди го некако јас ако сакам нешто на глава ќе му се качам и ќе мора да попушти.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    И јас сум таква, како што кажав еднаш: босанска глава. Ако решам нешто! Нема бате мрдање, ќе биде по мое, па макар дубела на трепки. Дали со арно, со убаво, дали со инает, со викање - да се откажам нема шанси :shake: Маж ми ме зезаше нешто баш вчера, ваква сум била, ова ми го праќа на вибер:

На Andonia, Nina 2014, TheGetmaki и 4 други им се допаѓа ова.
  6. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Jas koga mu vikam on si bega da si spie vo druguot stan. I plus ne dava sperma zosto misli ke bide deteto ne vo red psihicki deka sum na lekovi.
    Vas vi e lesno mazite od ljubov vi popustaat i dopustaat, mene ne me ozenil od ljubiv tuku mu bea godinite dojdeni a jas togas pomlada ne razbirav deka me manipulira.

7. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    А ти го сакаш ли? :(

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.198
    Допаѓања:
    13.635
    Уште не е касно да се освестиш, кажа помлада си ќе си најдеш, ама он што ќе прави ;)

9. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    За него веќе воопшто не ми е гајле, што си дробел нека си срка.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    А што ако го сакам кога он се си калкулира по негово а? Тоа не е љубов од него туку изживување,ама јас дозволував си велев ај вака да направам ќе биде подобар итн. Нема повеќе. И си барам од него што ветил,а не му чини си бега да си спие/одмара на раат. Со денови не се прибира па еве го од никаде се враќа.

11. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Немам можност на приватно и на гАК правев инсеминација и господинот се премисли зошто ембриологот не му дозволи да седи у лабораторија да гледа дека точно неговата сперма ќе ми ја стават,ако згрешеле што-како? Мм не е во ред нешто општо како човек, сите лошо му мислат дури и јас. Во врска колку пати се сомневаше го изневерувам,абе што да пишам ама јас мислев ќе се смени, неее. Јас од сето психиќко матретирање и разочарувања се разболев, не е шала какви лекови пијам. Господ златен само да ми е на помош.

12. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.198
    Допаѓања:
    13.635
    Леле неможам, читам и се чудам бе дали неговата сперма ќе ја стават. АУУУУ хахахахахахахаххахахахахха

Извини ама дефинитивно нешто му фали на човекот или не е во ред нешто (он е за лекови) или е неиживеан.

13. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Неизживеан е и табиетлија така го викаат во маало. Ама јас девојче се заљубило кај да приметам каков е навистина. Во брак се се гледа. Џабе ме потресуваше со глупости место да лечев едно,сега лечам нешто сосем друго што има шанса доживотно да остане,судбини.Нит со дете нит со здравје.;(

14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Имаше лани една членка, слични проблеми со мажот, наводно до неа беше проблемот за забременување, а он нејќеше ни да се провери, лажираше резултати правеше чуда. Последно што видов, членката затруднела и на крај од бременост скоро беше. Уште не знам што се случило, дали со мажот остана, дали друг си запознала, како и да, звучеше пресреќно во постовите. Не знам што да кажам друго, поентата ми е, све бива.

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    40.507
    @mace89 , @TheGetmaki и јас бев со идиопатски стерилитет. Само немојте да губите надеж. Во денешно време науката е толку напредна да за се има решение. Мене ме фаќаше блага депресија и на моменти си викав, барем да знам дека нешто не е во ред да не ми е криво. Ќе дојде и вашето време и се надевам природно ќе успеете.

@NOVAVON извини се воздржував од коментар, ама незнам како дозволуваш вака да ти го уништува животот. Си размислувала ли да си ја бараш среќата без него? Ова ми изгледа нереално за 21 век. Сакаш да ми кажеш дека е толку побожен да не верува во медицина? Не пие апчиња за болка и антибиотици?

На dunika, NOVAVON и TheGetmaki им се допаѓа ова.
  16. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    @NOVAVON извини се воздржував од коментар, ама незнам како дозволуваш вака да ти го уништува животот. Си размислувала ли да си ја бараш среќата без него? Ова ми изгледа нереално за 21 век. Сакаш да ми кажеш дека е толку побожен да не верува во медицина? Не пие апчиња за болка и антибиотици?[/QUOTE]
    Не верува на оној дел од медицината што се бави со вонтелесно. Што да пишам освен дека никогаш не ме сакал и затоа си има сто изговори. Јас од тоа сознани се разболев,дека му ја дадов младоста,секој слободен миг,себе си како личност а тој цело време ме манипулирал. И ме здоболе денес прашањето на пријателкава што чекате? Исто како да ме праша што чекаш во животот? Цел ден плачев и дома кога дојдов му пререков зошто се откажа од таа инсеминација и си излезе да седи во другиот стан. Се е кажано.
    П.С.друг пат ако се премажам еве уште сега знам одма ќе си прашам дали табу му е ифв да си знам со каков си имам работа.

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    40.507
    Не верува на оној дел од медицината што се бави со вонтелесно. Што да пишам освен дека никогаш не ме сакал и затоа си има сто изговори. Јас од тоа сознани се разболев,дека му ја дадов младоста,секој слободен миг,себе си како личност а тој цело време ме манипулирал. И ме здоболе денес прашањето на пријателкава што чекате? Исто како да ме праша што чекаш во животот? Цел ден плачев и дома кога дојдов му пререков зошто се откажа од таа инсеминација и си излезе да седи во другиот стан. Се е кажано.
    П.С.друг пат ако се премажам еве уште сега знам одма ќе си прашам дали табу му е ифв да си знам со каков си имам работа.[/QUOTE]

Тоа за пријателката не го оправдувам. Не е ничија работа да прашува такви прашања, особено ако не ја знае целата приказна. Не си земај за срце коментари од такви луѓе кои очигледно не знаат како е да имаш проблем.
    Многу ми е жал што си во таков брак. Вакво нешто не би посакал ни на најголем душман.
    Само се надевам ти ќе се решиш на време да си ја бараш среќата на друго место. Макар и сама подобро отколку во брак каде те омаловажува некоја ваква личност. Никој не заслужува вакво нешто:hug:.

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  18. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    П.С.друг пат ако се премажам еве уште сега знам одма ќе си прашам дали табу му е ифв да си знам со каков си имам работа.[/QUOTE]
    Млада си, ќе се снајдеш и ќе успееш...дај му на животот шанса... ти си знаеш најдобро, но според ова што го пишуваш, проблем има маж ти ,не ти.

На joy1, TheGetmaki, NOVAVON и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2016
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    441
    Тоа за пријателката не го оправдувам. Не е ничија работа да прашува такви прашања, особено ако не ја знае целата приказна. Не си земај за срце коментари од такви луѓе кои очигледно не знаат како е да имаш проблем.
    Многу ми е жал што си во таков брак. Вакво нешто не би посакал ни на најголем душман.
    Само се надевам ти ќе се решиш на време да си ја бараш среќата на друго место. Макар и сама подобро отколку во брак каде те омаловажува некоја ваква личност. Никој не заслужува вакво нешто:hug:.[/QUOTE]
    ;(:hug:

20. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    И мене градите ми беа главниот симптом. Исто како кај тебе, пред циклус секогаш ме болеа неколку дена унапред, а кога останав бремена, воопшто не ме болеа. Но кај кого како.

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.