Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    фала ти душо ама бев во систина им кажував колку време сакаме бев кај надица во мама исто сите ми кажаа не ми даваат ништо зошто во медицината како проблем се сметало над 1 година и пол сега незнам најверојатно ке почнам со фолна па пак ќе одам кај надица за некој месец ако не бива поздрав :D

2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ништо не ти е срцка, и јас така два пати кога се обидувавме не се фати, после едно време бевме раздвоени (не по наша желба, долга приказна е тоа), па кога се споивме од прва бидна. Се е во психата, треба само опуштено и ич да не се мисли на тоа, кога треба да си дојде - ќе си дојде. Гледам по несаканите бремености... мислам повеќе ги има отколку саканите, тоа зашто не мислат на тоа тогаш :geek:
    Ама објаснив, се само тоа тоа, ама се надевам дека ме сфати :tmi:

3. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    фала ти срцка убава ќе пробам да те послушам да не се замарамсо ништо веќе,се замарам пратам плодни ако закасни ден два одма мислам да не е тоа паники,еден куп да во право си психата е многу лоша работа ќе пробам лабаво ако не бива тогаш ќе бараме чаре поздрав се најдобро ;)

4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ајде, што е Господ никој не е, ќе биде! :*

5. maleckataa

maleckataa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    44

девојки дај кажете ми дали овие апчиња фолна киселина треба да ми ги преписе гинеколог дали се шумливи таблети и колку коштаат поздрав4ее :inlove: :inlove:

6. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Не се шумливи, обични таблетки се и не ги препишува гениколог. Можеш слободно да одиш во аптека и да земеш. И не помагаат за побрзо останување бремена туку само е Б витамин кој е убаво да го имаш во себе доколку сакаш да забремениш (и задолжително се пие во текот на првите три месеци од бременоста заради подобар развој на бебето).

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Чинат 100 денари 30 таблети во зегин, од 0,4 мг. Мене ми ги препорача докторката по мој избор, ако сакам да ги пијам за мое добро, однносно доколку дај Боже настане бременост да се развива се како што треба, да не должам многу. Исто пијам и магнезиум прашок што се топи во уста, и витамини за трудници, иако не сум трудна сеуште. Се зависи од состојбата на организмот, затоа ако планираш бременост оди и испитај се што ќе ти препорачаат, и ќе си на сигурно! ;)

Едит: Нипто од ова на своја рака не сум земала, се си е препорачано од гинеколог!!! :!:

8. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    што направи Лори беше ли на лекар, се надевам дека се е во ред и имаш убави вести :*

*е сега јас имам прашање до илиенче или некој друг ако може да ми одговори - нели го пијам лекот со ренот и незнам колку пати имам кажано дека вкусот е ужас :puke: ама досега како така го пиев, ама сега почнаа да ми се јавуваат киселини од него и по цел ден ми се враќа ужасниот мирис на лекот е сега сакав да прашам дали може да прекратам да го пијам бидеќи плодните денови веќе ми се завршени и ако се фаќало досега ќе се фатело :!:

9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Поврзано со ренот, и мене ме интересира кога треба да почне да се пие - прочитав на 7.ден после завршеток на циклусот, зар не е веќе касно за тој месец?

10. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    мислам дека не е касно, тогаш одприлика почнуваат плодните денови , а ренот дава затоплување а на нас-вас останува само вредно да работиме на случајот :D :$

11. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Би те посоветувала да го пиеш постојано. Не мора тоа да биде пропишаната дневна доза, туку да биде умерено во текот на целиот месец (освен кога се има циклус).

Ренот во својот состав има доста сулфур (затоа има непријатен мирис), а тој природен сулфур придонесува за нормализирање и на други хормони кои можееби биле неактивни, а на овој начин ќе се активираат повторно. Што значи, возможно е да е сосем нешто друго во прашање, а не она што се прикажува на резултатите.
    Од друга страна, не значи дека секоја жена има овулација околу 14 ден. На некои им е редовен циклусот, но овулацијата може да им е пред добивањето.
    Пример сум самата. Мојата овулација е два-три денови пред да добијам.

Со Господова помош, од срце ти посакувам за брзо да бидеш мамичка :angel: .

На dorina31 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Направив тест утрово и не сум бремена, впрочем и знаев но ајде да не ми е товар да се сомневам!
    Инаку за лекот, зазарско ти мислам дека пак лосо не разбра иако ти писавме, се пие седмиот ден одкако ке ти дојде, а не кога ти почнуваат плодните денови! Продолзи да го пиес, а за киселина јади јаболки кисели, и ако ти е лосо од вкусот земи си после тоа некаја бомбона вуста, ајде неморас по многу, пиј колку мозес и надевај се на успех! не отстапувај! еве и ја го направив, за два дена ке почнам да го пијам, ја не пијам воопсто вино, и којзнае колку гадно ке ми биде, но за бебе...се ке изрдзам, ке се борам до крај!
    А за фолна киселина, мислам дека не смета за нисто, јас еве година ипол се обидуваме за дете и ја пијам без престан, а нормално треба три месеци пред да се забремени да по:не да се пие, но од кај да знам кога ке забременам, ете неиде и неиде!!! инаку во замена мозе да јадете почесто гравче или леќа, полни се со фолна киселина! инаку воопсто не помага за забременување, тоа е чиста заблуда! ајде да слуснеме сто поскоро убави вести од секоја од нас, доста се влечеме по темиве:))поздрав :inlove:

13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Барем точно знаеш на што си, не се секираш. Фолната точно, помага за правилен развиток на плодот, но не и за забременување. Мене ме кљукаат со триста витамини и минерали затоа што крвта и тироидната не ми се добри ни за мене, а камо ли за двајца. Само проверка, и по анализата се ќе си се види! ;) Лори, ќе се макнеме од тука кај и да е, осеќам!!!!!!!!!!! ;)

На lale24, Lori-30 и slimy им се допаѓа ова.
  14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Дај Боже Елена,

Зашто и мене ми се смачи веќе само тука да се жалиме, и ние сакаме да се пофалиме малку :D

Поздрав ;)

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
  16. Crnka88

Crnka88 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    38
    Еве и тука да ви пишам,мислам ја видов втората цртичка ама не сум сигурна утре пак сакам да проверам,али сакав да прашам пошто правев тест лентичка дали е можно да има бледа цртка така или стварно ја има,јас мислам ако не сум бремена само една ке биде а вторава ич нема да ја има ни бледа :$

17. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ке успееме девојки, без гриза! ако не сега следниве месеци сигууурно ке видиме две цртки, редно е, дедо Бог знам дека не не заборавил и мисли на нас! се најубаво за сите, и само по две цртки, една веќе никогас!!!!! :*

На slimy, lale24 и elena.mak им се допаѓа ова.
  18. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Lori, баш ми е жал што се разочара и овој пат, но не губи надеж... ке биде

19. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти благодарам сто ти е зал, ама не се разочарав овој пат, засто не ни очекував, знаев дека немозе, сансите се многу мали:)) само ме збуни мојот чуден циклус:)) се спремам мила за инвитро па се надевам дека овој пат ке успее и редно време е да успее:))поздрав и ти и сите да си успееме:))

20. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Лори навистина сакам овојпат да успееш,ти пуштам среќа,само убави вести веќе чекаме :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.