Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.951
    Честитки и со лесно да ја износиш бременоста :) а тироидата ја испита пак? Јас за толкава вредност година дена пијам 50мг Еутирокс, сега во бременост ми ја појачаа викенд 75мг..

2. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Којзнае што си помислуваат за мене луѓе некогаш ко ќе ме видат. Преска се враќам од продавница и од нигде никаде си ставам малку само рака на стомак така по улица и шепкам, Бори се, бори се, ајде бори се :rofl::rofl:

Тоа на бебето му зборев иначе :emo:

На stejsi2005, sanjaeva, kukla21 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    (facepalm):D

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.422
    Допаѓања:
    22.674
    Да да, редовно ја следев, и им го кажував проблемот и се ме правеа улава, дека не ми треба дека не прави проблем за забременување. И димитров ми даде еутирокс 25 и после 2 циклус веќе останав бремена. И кога бев на ендокринолог сега последно таа па зошто си пиела па мала е вредноста немаш антитела ...за на крај да и кажам дека знам дека може да влијае лошо врз плодот и ми даде 25мг. Иначе 100 пати и кажав ми заврши терапија и дојдов, таа ама зошто си прекинала да пиеш. Абе маки измачив.
    Иначе ви благодарам на сите за честитките :*

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Bodezi definitvno se dobar znak od iskustvo ova I toa vo momentot..

На prettymamma му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sparkles27

Sparkles27 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    923
    Здраво девојки:hug: Дали сте го погледнале овој линк можеби?Тука жена која имала проблеми со стерилитет сама на себе си помогнала и потоа почнала и пари да прави со книга во која ја раскажува својата приказна.Да би можела одма би си ја купила оваа книга:inlove::inlove::inlove:http://pregnancyhours.com/

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Добровечер. Ве молам за мислења. Многу ме болат јајниците кога се движам ,а кога не се движам ме болат ама многу малку. Од што може да е ? Поздрав

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Сеуште не сум добила, а денешниот тест негативен .
    60ти ден од последна менструација.
    Што сум згрешила за вака да ми е :(

Едит: Од толку што посакувам втора црта дури ми се пручинува кога ќе го загледам тестот :lol:

Последна измена: 6 март 2017
  9. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Мислиш? Се уплашив да не е нешто лошо, сум читала дека тоа е знак на бременост ама кај мене се многу чести

10. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Фалаа тии, ме утешивте и тоа многу, мислев нешто лошо е, па здравје да не добијам и јас и сите што си чекате, а еве и менструални болки имам поприлично јаки.. се си мислам ќе ми дојде

11. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Зошто никој не пишува?

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Чим никој не пишува значи дека нема слично искуство.

Кој ден од циклус си?

13. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Пишував пред некој ден за ова, мене ужасно ме болат дента на овулација. При лежење помалку, при движење ептен. И ме болат кога ми се настинати, од носење кратки јакни или штикли на ладно.

14. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    А редовен ли ти беше циклусот претходно? Сестра ми си имаше многу мака се регулирање, една проста работа многу и помогна. Некоја си кинеска фора, сите луѓе правеле така таму за здраво тело, две големи чаши вода (600мл вкупно) прво нешто насабајле на гладно, дури и пред миење заби. По два месеци, почна да и се стабилизира циклусот. Тоа беше пред година дена, сега на двете ни е веќе навика, така го почнуваме денот. Ама нејзе и храна многу и влијае, ако јаде мн нездрава храна, мрсно и благо и лебови месецот, знае и по 40-45 дена да и дојде. И физичка активност! :hug:

15. 2lili2

2lili2 Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    20
    Навистина ми е потребно ваше мислење. Последната година имав многу стресни ситуации и речиси постојано бев под стрес, не внимавав на исхраната, не се движев многу и имав проблеми со циклусот, секој месец различно ми траеше некогаш 23 дена, а некогаш и по 2 месеци не ми доаѓаше. И претходно исто беше, но со мало задоцнување од недела до 2 недели, примав терапија со Дијане 6 месеци и се беше во ред само додека ги пиев апчињата, свати дека не вреди и кренав раце. Долго време се обидував да останам бремена и секогаш неуспешно конечно кога останав бремена а ни најмалку не ми се веруваше имав спонтан. Сега собирам сили и пак ќе идам од ново, докторот ми кажа дека после 2 месеци можам да се обидам. Е сега да ви кажам искрено малку верувам на докторите, сакам да слушнам од вас мислење. Можно ли е циклусот да е проблем за мојата ситуација, имам грижа на совест поради тоа и постојано размислувам... и ќе ве замолам доколку некоја имала спонтан да ми пише порака. Поздрав :)

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    17 ден

17. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Имав нередовна , после ивф ми се регулира и сега пак.
    Моментално сум на режим на исхрана, имам ослабено 8кг.
    Па здравје ќе видиме што ќе биде понатака :)
    Фала на совет :*

На Momichka, 0ли, Lavica2016 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Можно е да е од тоа денес мислам дека ми е овулација

19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    6.573
    Здраво @2lili2. Добредојде ама и брзо да си одиш.
    Можно е. Можно е се. Доколу не му веруваш на матичниот, упати се на специјалист. Секоја втора девојка од групата има доживеано спонтан. Така да, овде ништо не ни е чудно и ново.
    Имаш испитено хормони? Секако има нешто што го прави твојот циклус нередовен.

20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Лили, физичката активност/неактивност и исхраната јас верувам дека влијаат на циклусот, а особено ако лошата исхрана и неактивноста траат малку подолго. И хормони знаат да се пореметат и циклус.

А се' некако и подепресивен е човек ако јаде нездраво и не се движи.
    Јас тоа по себе го забележувам. Ако јадам нешто лошо искомбинирано, веднаш бе некако сум поспана, мрзоволна, со намалено либидо, понервозна, лута.
    Или ако сум повеќе активна, посреќна сум некако, чувството и ми е убаво, па макар и да сум преморена од активности. Некако убаво и корисно се чувствувам, како којзнае што да сум направила за себе.
    Минатиов месец, прв со Кломифен, бев со надежи и очекувања, што е нормално (го отапев со ова, но да поентирам). Кога ми стана јасно дека дошол месец да е без овулација, си направив план што да правам за да не ми е паметот таму и да не ме депримира тоа. Шетав, вртев на точак, баталив кола и пешки одев секаде, си одев на шопинг, дружење, одев надвор од Скопје за викенди и се' нешто си наоѓав да се занимавам.
    Муабетот ми е - што и да се случува во животот, не дозволувајте да ве депримира бидејќи лошото расположение е една спирала што влече и тешко се излегува.
    За инат на лошите случувања треба да се смееме, да излегуваме, да правиме нешто што не' расположува, да собереме сила и да не дозволуваме ништо и никој да не' турне. А и да не' турне - ЌЕ СТАНЕМЕ брзо за да не не' фати спиралата.

Ве гушкам сите и правете си за себе убави нешта. Како за душата, така и за телото!

На Momichka, Ano, dunika и 4 други им се допаѓа ова.