Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Здрaвo милa кaкo си дaли беше зa пoлипoт дa гo oтстрaниш штo мaпрaви кaкo пoминa

2. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    А каква е таа биохемиска бременост? :?:

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.168
    Допаѓања:
    124.627
    Не се правиме доктори ако е за тоа ич не ни пишувајте. Секоја кажува искуство и секако најдобронамерно и кажавме.Ете ти си испитала бета и ти не си седела мирно .

На kukla21, m.i.g и Valentina888 им се допаѓа ова.
  4. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Nisto Ajde samo pozitivnost i mislam deka sekoj pat koga ke pomislam na neubavi misli se potsetuvam na ubavite zborovi od @Valentina888 samo napred i ke bide :*

На Valentina888 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    40.507
    На Andonia, prettymamma и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Нели е рано 10 дена однапред да те болат гради? Мене обично недела дена претходно. Почнавме да паѓаме ко ранети борци еј... Ајде, биче дана за мегдана. Има да заблескаме сите, па дубеле на трепки ако треба.

Едит: Како се напнав денес од све, би затепала сега некој да ме испровоцира „во живо“.

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Не е рано, и мене 10дена пред циклус ме болат градите. Само не и овој месец :u:

8. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    пишав и во вештачко оплодување,од денес почнувам со триптофен...но сакам совет од вас на друга тема може оффтопик ке бидам..но навистина ми треба совет...во последно време сопругот е доста оддалечен од мене и како да е изморен одмтоа што досега немаме деца..а тек прво ин витро ни е...слаба нине комуникацијата..си велев период му е дека смени и работно место..но трае уште..се понервозен е во разговорите...немаме заеднички активности како порано...како да бега од домА..кога му зборам не ме слуша ми поставува исти прашања во краток период...сум пробала да разговарам да бидам силна и да му кажам дека сега не е момент за депресии и оддалечувања еден од друг,но добивам одговор дека ке помине...а најлошо е што и јас ја губам силата а на почеток сум..ми фалимвнимание разговор подршка...секоја вечер неможам да спијам,нансред вечњр се будам и плачам...неможам да се сопрам..а немам ни со кого да разговарам..не сакам никого да загрижувам..се плашам оваа состојба моја дека ке влијае негативно на целата постапка...

На stevemila и Ano им се допаѓа ова.
  9. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Jas iskreno otkako go smeniv Doktorot imam golema nadez deka ke bide :) pa makar I ovoj mesec da dobijam nema da se razocaram , ima dosta vreme do kraj na 2017 I ubedena sum deka ovaa godina sigurno ke galam mese :) Glavite gore zenicki I najbitno od se e Pozitivnata misla :hug:

На Andonia, Seduction, Lavica2602 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Тоа е ситуација кога ќе дојде до оплодување на јајце клетката, но таа нема да успее да се имплантира, така што започнува да се лачи хормонот хсг кој може да се детектира преку тест на крв и урина, но на ехо не се гледа ништо. Затоа што не доаѓа до имплантација, јајце клетката се исфрла и нивото на хормонот почнува да опаѓа . Често се случува, за жал.

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Прашувам оти во октомври ми каснеше неколку денови и кога направив тест имаше две црти,баш и тестот им го покажав и на други девојки од фемина.По 2 дена ми дојде.Можно е да била биохемиска бременост?

13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Najlosoto so moze da go snajde eden brak.Se toni.Toni ljubovta,cuvstvata,blizinata.Te razbiram mnogu dobro.Istoto mi se sluci i mene.Recisi bevme pred razvod.Nitu muabet nitu nisto.Se desi razdelba na kratko od opravdani pricini i svativme ustvari deka nemozeme eden bez drug.Stanavme pobliski i posilni od sekogas.Nasata borba prodolzi so uste pogolema volja.I ete ne mila,uspeavme.Posle 5 in vitra.Samo bidi silna.Sedni zboruvaj so nego.Kazi mu kako se osekas.Deka go razbiras.Deka ne ste edinstveni.Deka lugeto se borat so neplodnost po 20 god i ne se razdeluvaat eden od drug.Tuku se posilni od se.Za ova treba dvajca.Sam nemozes.Te guskam i se nadevam se ke bide dobro vo skoro vreme:*

На Momichka и delvi им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.142
    Допаѓања:
    40.507
    Душо. Единствено нешто што можам да те посоветувам во моментов е под итно да се опуштиш. Пави работи што тебе те прават среќа, дружи се со луѓе, шетај. Така и тој ќе се опушти од притисок што го осеќа и се надевам ќе се олабави и врати во нормала. Со секирации ќе си направиш само полошо за себе и за целата постапка. Сигурно не ти е лесно да ја доживуваш оваа работа во моментот, не е фер од негова страна во овие моменнти да се однесува така, ама ако го притискаш само полошо можеш да направиш.
    Убаво би било да можеш да одложиш, ама кога веќе си почнала со постапка, опушти се малку.

На eli25, Momichka, Bubce38 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Делви, еве јас мислење би сакала да кажам, поточно совет. Она што мене ми падна во очи во твојот пост е што велиш дека ви фалат заеднички активности. Мислам дека доволно голем притисок е самата процедура и самата борба, па несакајќи можеби и се обвинуваме себе си. Можеби е длабоко несреќен, исплашен дали воопшто ќе успеете, се грижи за тебе и сака да ти е убаво а те гледа дека си неисполнета и сл. Можам да кажам што јас би направила доколку се најдам во таква ситуација. Би поработила на заедничките активности. Би предложила заедничка физичка активност (пешачење, возење точак), гледање серија што ќе ја избереме заедно, филмови пред се' комедии, шетање надвор од градот во природа. Кога правиме вакви работи, се убиваме од зборување, си споделуваме работи што ни се случуваат, оптимистички гледаме на нештата. Или организирајте заеднички шопинг за намирници за дома, па изберете си заедно што ќе правите.
    Нежни се мажите и понекогаш посуптилни треба да бидеме, а и ним им е потребно внимание. Можеби имаат некој проблем на работа и мислат дека не треба да замараат. Затоа ваквите заеднички моменти влијаат позитивно на расположение и човек станува поотворен, а кога ќе си ја отворат и двајцата душата, тогаш се создава близината.

Последна измена: 9 март 2017
    На Andonia, do-re-mi, delvi и 4 други им се допаѓа ова.
  16. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Не можам ништо да кажам, затоа што може и тестот да не покажал како што треба, но не се исклучува можноста да била, може си требала бета да провериш и ќе си знаела точно. Ти посакувам убави две црти што е можно поскоро :)

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Баш за ова се зборува во книгата што ја спомнувам неколку пати.

Од преголема, страсна, вистинска десет и нешто годишна љубов, жената (Енџи) тотално се опседнува со борбата за бете, спонтани абортуси, неможноста пак да зачне, пропаднато посвојување и толку се оддалечува од него што во оваа опсесија се претвора во друга личност. Кога маж и пробува да и покаже дека треба да се сакаат по секоја цена, па макар и да останат сами, таа уште повеќе се оддалечува. Тој буквално ја гледа како му се менува пред очи, жената што ја засакал и сакал толку години. А таа и самата си признава, вика, Ме излуде, оваа борба за бебе ме излуде. Љубовната приказна меѓу нив е прекрасна и со огромна поука. Кога доаѓаат дури и до развод, таа сфаќа дека не смее да си дозволи да го изгуби и дека го сака повеќе од се'.

Поентата ми е, мислам дека сите наши мажи (на жените во темава) овие месеци, години гледаат како им се менуваме пред очи. Тргнувам од себе, бев постојано весела, енегична, не застанував, мајка ми ме вика Фурија, цело време насмеана, амбициозна, излегувај, шетај, смеј се дома, гледај филмови со него дома... И сега приметувам дека сум сменета, потажна, помлитава, на моменти не ми е до ништо, нит ми се дружи, нит ми се искача. Ќе ме види плачам, ќе ме види се молам, ми кажува дека повеќе јас сум му го кршела срцето, кога ме гледа мене таква, отколку самото тоа што уште немаме дете. И затоа сите ние мораме да бидеме МНОГУ внимателни, особено ако вистински си ги сакаме мажите и не сакаме да ги изгубиме во идина. Некој ќе рече сега, Е да бе, ако е сељак нека те остави во ваков период, ама не се работи за тоа дека некој е сељак и затоа ќе те остави, туку СЕ ГУБИ жената што ја сакал, се оддалечува од него, се лади, полудува пред негови очи, опседната, изгубена. Откако ја прочитав книгава, особено внимавам како се однесувам пред мм, пробувам да покажам дека уште сум истата, силна, весела, иако страдам. Затоа ќе те советувам, знам дека ти треба внимание, знам дека си тажна, знам што имаш поминато ама не го запоставувај него. Пробај да бидеш каква што си била, таа што ја сака, не дозволувај оваа борба да те уништи тебе, него и да ви го уништи бракот - ЌЕ БИДЕ, а кога ќе биде, тоа детенце треба да има родители што се сакаат, а не изладени камења што се оддалечиле како странци во процесот. Се надевам дека ќе ме разбереш како што треба зашто јас многу добро те разбирам тебе. Морам неколку реченици од книгава само, во овој контекст:

„Тој застана до неа. Нивните одрази беа врамени во овалното огледало во хотелската соба. „Ајде да не мислиме на ништо вечерва. Прекрасно изгледаш“.

Таа се сврте, ги замота рацете околу него и погледна во неговите сини, сини очи. Требаше да му каже дека го сакаше повеќе од животот, дури и повеќе од бебињата што Господ очигледно не сакаше да им ги даде. Зошто не му кажа?

„Убавото кај свилата“, рече тој, лизгајќи ги рацете надолу по нејзиниот грб, „е тоа што се соблекува подеднакво лесно како што се облекува“.

Кристално јасно се сеќаваше, дури и сега по толку време, дека во тој момент се стресе од желбата за него. Но не беше соодветен дел од месецот за зачнување, плодните денови беа поминати.

„Ми завршија плодните денови“, му имаше речено и многу, многу подоцна забележа колку имаа украдено од него тие зборови.

Глупава женетина. Глупава.“

Последна измена: 9 март 2017
    На stejsi2005, mareane, kukla21 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    tokmu od toa se plasam..neznam kako da ja vratam strasta megu nas...se.trudev no ostanuvam nezabelezana..a izvini ne sum sretnala kako se vika knigata koja ja spmnuvas..bas bi sakala da ja.procitam..

19. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Па не сум ни јас паметна да кажам како се враќа сето тоа, тешко е низ ова со кое живееме ама веројатно се почнува од малите работи. Да не те гледа да плачеш секоја вечер, ако треба тајно исплачи се некогаш кога не е дома. Да пробаш да бидеш весела, оптимист, позитивна, да го гушнеш, да го бациш, да искочиш со него некаде. Да си се дотераш, за своја душа, да си се средиш. Водете љубов без виши математики за плодни денови. Ете како што советуваат погоре некоја заедничка активност, убав муабет. Да гледа дека си стабилна, дека можете се' заедно, да не се плаши дека ќе забегаш од тага и опседнатост. Јас кога плачев секој ден на почетокот, мм ми викаше, Молим те, молим те немој вака, ми го кршиш срцето - не можам да те гледам. Јас плачам, тој плаче. А кој сака да живее така? Ќе биде со тебе во најтешкото, ќе те крене на нозе, ама недела, две, месец, два... а ако тоа трае со години, никој не може да најде убавина во тоа. Значи, биди си сигурна во себе дека мајка ќе бидеш, тоа е само прашање на време, а во меѓувреме, сакајте си се и посвети и внимание на вашата љубов :l:

Книгата се вика Кога сакаш некого, нова е. Јас од што ме освои им ја подарив на неколку девојки од форумов, баш денес ги испратив книгите. Ќе ја има по книжарници од април, ама ми останаа неколку книги, па ако сакаш ќе ти ја пратам по пошта.

На kukla21, eli25, Lavica2016 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    13.635
    Неможам повеќе. Приказнава ме дотолчи, бидејќи вечерва поминав низ хорор и се пронајдов во секој збор.Зошто мораше вечерва да биде ставена зошто баш денес... Dear Thing знам дека ја подаруваш книгата но неможам, вака плачам на делови а не па на цела да ја читам. А маже го уништувам кога плачам и тој плаче, неможе да ме гледа.
    А мене ми е многу тешко дури неискажувам толку многу, колку само прикривам.
    Борбата за бебе ме уништи.
    Го уништувам и сопругот кога ме гледа како плачам. Навечер не спие на работа кога е ме мисли да не си направам нешто. Ги секавам и блиските по неколку пати ми вртат на телефон за да ме слушнат дека сум ок. Незнам зошто толку се плашат, јас не би направила нешто такво да посегнам по себе, со себе ќе повлечам уште многу луѓе уште толку ќе ги дотолчам...
    Но, колку и да сум силна и да стискам солзите сами течат не запираат.
    Знам дека немам шанси за да станам мајка, колку повеќе се надевам резултатите повеќе ме дотолчуваат кога се негативни.

Но, љубовта е се поголема помеѓу нас двајца.Сега сфаќам колку го сакам и колку тој ме сакал. Ми вели ти како сакаш ќе правиме јас сум спремен на се јас само тебе те сакам. И се договорив денеска со него ќе бараме донор за јајце клетки, јас сакам негово бебе ако нема да биде од моја јајце клетка, од толку што го сакам - сакам негово бебе! Само уште да беше тоа така лесно да се најде некоја женичка...

Луѓе пишувам и солзи ми течат. Стварно дотолчена сум. Можете да замислите како ми е - да ви кажат дека сум толку безнадежен случај дека на овие јајници не даваат ваучер за со свои јајце-клетки?
    Незнам што да правам, ми иде да викам на цел глас зошто ова мене ми се случува? Што згрешив толку? Животот не е фер!!!

А неговата сперма е супер. Дури му викам да се трампаме со некој што има машки фактор. Во исто време ќе станеме и фамилија со тие луѓе.

Луѓе многу го сакам! Неможам да си дозволам да го оствам без дете, а толку е дечар со сите деца знае како, сите него го сакаат.
    Ете толку го сакам!!!! Он е мојот спасител, мојот ангел чувар, да не беше тој до сега јас ззаборавена ќе бев. ЗНам дека има разни мажи некој на глава ќе ми се качеше и може ќе меоставеше, животот ќе ми гонаправеше уште поголем пекол-кај без дете, па и без маж...
    БЛАГОДАРАМ ГОСПОДЕ што ми ја даде вистинската личност за да се борам со оваа чума, иако од друга страна ме казни, но те молам не ме измачувај повеќе! Дарувај го ГОСПОДЕ него со детенце, а мене после и земи ме ако сакаш, само него не го оствај без чедо. ТЕ МОЛАМ ГОСПОДЕ!!!

На stejsi2005, Love86, danichap и 16 други им се допаѓа ова.