Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    6.571
    @delvi Од кога прочитав размислувам... барам рецепт...
    Многу често се мислам да посвоиме, да престанеме со оваа борба за да си остане ние, ама не оди и тоа...
    И раце да кренеме од се, пак нема да си останеме ние...
    Нас многу позитивно ни влијаеше што земавме куче. Заедно правевме прошетки, заедно се грижиме за него.
    Навечер по некое пиво, или вино, ракија, чисто за релакс...

На mareane, Andonia, delvi и 2 други им се допаѓа ова.
  2. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Ме расплака ;( :hug::hug: ти посакувам се' најдобро...
    ете и јас собирав храброст за книгата да ја земам, ама не можам да поднесам тажен крај, тоа е....

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
    :hug:

4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    13.635
    Ма и куче ми зема :) срце мое само да ми ги одвлече мислите,а ич не ги сака оти мирисаат бараат многу нега и ангажман околу нив.
    И тоа џукела не раса, не му дадов да купи, бидејќи не оправдувам купување на куче, зошто на некоја душичка да не му обезбедиме домче наместо да се храни на улица и да биде малтретирано од луѓе?
    Денес кога се вратив него пусто му се игра скока околу мене, душиче викам ах бе душичка што среќа и ти имаш со нас ;(

На stejsi2005, kukla21, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Te razbiram mnogu dobro.Moj sovet ti e srcka da si posetis psiholog,nemoj da me svatis greska.Ti posakuvam samo najdobro.Mnogu ke ti pomogne veruvaj.Ne e ok mozebi so ke go kazam ova,10 godini recisi borba,spontan abortus,teska operacija,5in vitra.Jas nikogas ne padnav.Nikogas ne sum placela pred nego Osven pres nekoe vreme od pozitivna beta.Nitu toj nema placeno pred mene.A sama ne da sum placela od zemja sum se treskala.Ama ored nego uspeav da se drzam.Ako bev takva pred nego ke napravev samo poloso. Nikogas ne kazav nema da bidam majka.Svesna si deka vo denesno vreme za se postoi care.Nikoj slucaj ne e beznadezen.Kreni glava mila.Bidi silna ne pagaj vaka vo depresija.Se unistuvas sama sebe.So ova so go kaza Gospod da ne go ostava bez cedo pa posle da te zeme.Ke go rodis toa dete i ke ostavis bez majka?!Druga zena da go raste samo za da go napravis tvojot maz tatko?Kao toj zasluzuva poveke od tebe da e roditel?NE.Vo nikoj slucaj.Moras da se priberes i da se sredis vaka ne e voopsto dobro.Te guskam

На stejsi2005, delvi, Dear_Thing и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Прво, благословена си што имаш таков маж - сакај си го и чувај си го засекогаш. Верувај дека не се сите такви. Второ, ова се однесува на сите, сите тука - човек да посегне по сопствениот живот е најголем грев што постои, Господ ни го дал овој живот, подарок, секој здив што го зимаме е благослов и ние немаме право да одземаме нешто што Он го дал. Ич не правам муабет што би му направило тоа на семејството, нејќам ни да помислам.

Не знам искрено што е ситуацијата со твоите јајници, ама јајце клетки се наоѓаат. Јас познавам две другарки на моја роднина, едната и даде клетка на другата. А мислам дека и се купуваат колку што знам? И што ако не ти дадат ваучер, кој ги врти, ќе се снајдете за едно ИВФ, ќе земете некој мини кредит ако треба. А никогаш не се знае, чуда секојдневно се случуваат, може и природно ваше ќе си фати. Поработи малку на вербата, отидете до Острошки манастир или оној во Струга што го зборат за дечиња, Бигорски исто е познат за овие работи - што и да е, ама не се откажувај. Мене ми рекоа дека можеби неколкупати ќе губам бебиња ама не се давам и верувам дека нема да биде така, дека следното ќе биде ТОА. Тешко е, луѓе, ја осеќам цела ваша болка, ама мора да имаме љубов, надеж и верба.

„А сега остануваат овие три работи: верата, надежта и љубовта; најголема меѓу нив е љубовта.“ – Кор. 13:13

На stejsi2005, dunika, Lavica2602 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    13.635
    Оф нема лек верувај. Јас на 3то инвитро нема да правам ни јајце клетки. И досега ова што го направив јајце клетките се неквалитетни и не се делат. Но Господ е голем и верувам во чуда дека некој ден ќе се случат. Само да имаме нерви и здрав разум до тогаш друго ништо не барам.
    Да знам дека ќе можам да одам на 5 па и 15то ин-витро ќе се помирам и нема да ми биде толку тешко. За тоа нема лек, единствено нешто то во медицината нема лек...
    А тоа што цело време плачам е што бев до сега многу силна. Морам да бидам силна се контролирам да не забегам со паметот. Ако продолжам вака психијатар не ми бега :D Само се чудам како ќе му кажувам кога тоа го зборувам си плачам зар ќе му цимолам :rofl:
    Благодарна сум на медицината и на друг начин што дава да бидеш на некој начин мајка. Уште тоа ако не ни успее ако не најдам донор е тогаш незнам што ќе правам....

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Благодарам,прво кај вас да дава Господ јас ќе почекам барем уште една година,па после можи бебе ;)

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
  10. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Eve malku da te utesham.moja mnogu bliska licnost ne mozese da zacne doooolgo vreme (5-6 godini) za na kraj da i otkrijat pregrada..ja naterav minatotot zimo da napravi otstranuvanje u sistina kaj ivanovski..kaj nego i ostana so sledenje za nepolni 9 meseci ostana bremena:) good luck:)

На ivanshe му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.197
    Допаѓања:
    13.635
    Се исцедивме со првото ин витро. Во него ни беа сите надежи и сега ладен туш...
    Повеќе не кошташе од колку што мислевме дека ќе биде...

12. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    A kade go pravese,izvini?
    Glava gore LAVICE KE USPEES TE UVERUVAM!

13. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    fala vi na site za podrskata i sovetite..makar sto se trudam za zaednicki aktinoeti..toj e nervozen i otsuten so mislite...se nadevam brgunke ni projde..geldam deka ne sum sama deka kaj sekoj na svoj nacin psihata popusta...samo treba da iznajdeme nacin da se izdigneme nad nea..i @Dear_Thing dokolku ima sansi bas bi sakala primerok od knigata...

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    @ocicka2014 мила, Господ е голем, верувај. Молитвата кон него секогаш е слушната. Се ќе биде! Верба, љубов и позитивност нека те водат- тогаш чуда се случуваат а не на депресија, нервоза, анксиозност, безволност, тага.... Бог е љубов!

@delvi мажите повеќе збираат од нас. Мојов и шеќер и притисок од стрес. Ние ќе се исплачеме и колку толку ќе ни олесни- а тие? На кого да плачат, на кого да се жалат. Понекогаш можеби и ќе поплачат со нас ама тоа е понекогаш. Гледај да се исправиш и да си со волја, малку по малку се ќе се среди.
    :hug::hug:

На ocicka2014, podravka, Lavica2602 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Me rasplaka pred spienje...dusava mi ja raspara...veruvaj vo Boga i ne gubi nikogas nadez chuda se slucuvaat sekoj den..chuda sto medicinata ne moze da gi objasni...te gushkam silno...srekna si so takvo mazhe

16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    6.571
    нас ни подарија @ocicka2014. И јас не оправдувам трговија со животни.
    Еве една година веке го имам. Не го чувам дома, ама секојдневно со прошетките многу ме релаксира и опушта. Плус додека заедно го шетаме со мм, си зборуваме, се дружиме... Плус некоја физичка активност :sun:
    куцхе.png
    Мислам дека е многу важно да се прават заеднички активности, работи кои ќе не опуштат и зближат.

едит: сега земав уште едно. Да си има другарче. Јас нема да можам да го шетам, ќе бидам трудна летово :lol:

На stejsi2005, mal.ecka, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  17. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Да се надеваме! Многу сум растревожена :(

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Шетањето е најдобра работа. Муабетите надвор од дома се најубави бидејќи нема компјутер, телевизор, таблет, телефон или што знам нешто што одвлекува внимание или се буљи во нешто. Природата е чудо, му дава свежина на духот, нешто се случува позитивно кога гледаш дрвја, вода, небо...
    Кафе, вода, овошје, јаткасти и бегаме во природа, не се пикаме по кафулиња и во гужви. Сами ние и природата. Се разбира, ова го правиме за викенд и ниту еден не пропуштаме. Преку недела заедничка физичка активност ни е тоа што вртиме едниот на точак, а другиот на орбитрек.
    Кај нас надвор од дома паѓаат најконструктивни муабети, најубави планови. Додека некаде го пиеме утринското кафе што трае со часови, се потсетуваме каде сме биле и каде сме сега, што сме постигнале, што би сакале понатаму.
    Убаво е да се има некои заеднички ритуали, нешто што опушта. Мажите ние најдобро си ги знаеме, дури и повеќе од нивните родители, знаеме што ги прави среќни.
    Сме решиле да бидеме со тој човек бидејќи ни одговарал, сме имале заеднички желби, потреби, интереси, можеби хоби и сл. Само треба да се активираат тие нешта доколку малку се подзаборавени.

Последна измена: 10 март 2017
    На TheGetmaki, Вереничка, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Станувам читам и душа ме боли вчера @Bebulleee ме дотолчи иако ја сеуште верувам на убави вести кога ке се врати од контрола:)(није до мене оптимистот во мене ке да е :))

@delvi мила моја мора да најдеш начин да зборуваш со него отворено,единствено што забележав од твојот пост е недостаток на разговор,комуникација.Верувај увек во живот сум со парола СЕКОЈ ПРОБЛЕМ ПА И НАЈГОЛЕМ МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ СО РАЗГОВОР. Ниеден брак не е идеален ама ако не комуницирате е тоа е веке проблем. Јас на маж ми на пример му кажувам се ама баш се некој ке каже глупача,лујка, ненормална:P:D ама така ми е полесно. Исто е и од негова страна,така функционираме од почеток. И мора да разбереш мажите се програмирани;) на друг начин да ги прифакаат работите тоа било и ке биде така. Некако мора да допреш до него да ти каже што му се случува,како размислува потоа заеднички се ке решите. Ако сте во можност уплати барем еден ден некаде не мора да е надвор од Македонија еве Берово на пример понаку се размислува на чист воздуф:D
    И најмалку што ти треба сега е стрес,нервоза,плачење знам се насобрало се па и хормоните си го прават своето,ама на чекор си од нешто најубаво што може да ти се случи:inlove:

На EmilijaEmilija, pandelka, Lara 27 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    @ocicka2014 ако некој може да те разбере најубаво тоа верувај сум јас. Ниско АМХ кога ке се сетам колку е ми се рика:@ високо ФСХ,ама имавме некоја луда срека ни одобрија ваучер. Што ке биде понатаму и дали ке извадат барем една јајце клетка само Господ знае.
    На моменти исто како тебе се уништувам и се прашувам дали некогаш ке се остварам како мајка,боли и кине душа:u:. За срека кратко трае тоа и продолжувам уште посилна и посилна:muscle:
    Ме радува што читајки те осетив колку се сакате,љубавта ги руши сите препреки,имаш маж кој те подржува во се. Кај што постои љубов се може да се реши.Може звучи како клише ама љубов и разбирање чуда прават.
    Јас верувам значи ВЕРУВАМ дека и јас и ти ке бидеме мајки без разлика на сите препреки во животот. Храбрите и силни луге увек го изодуваат потешкиот пат во животот.
    Господ е голем чуда се случуваат само ВЕРУВАЈ
    Те гушкам:hug: :hug::hug:и кога и да имаш потреба од разговор тука сум:*

На eli25, milenija, Ano и 4 други им се допаѓа ова.