Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Dragi feminki sakam vase mislenje posleden ciklus imav 30.01.2017 traese do 04.02.2017 i seuste nemam dobieno,dva testa bea negativni kakvi se vasite mislenja ?

2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.195
    Допаѓања:
    13.628
    Кога ги направи тестовите, пред да ти касни или од кога ти каснеше?

3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Оди на гениколог

4. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Pa sega denovive odkako mi kasni

5. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    A sto mislis beluvce

6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    А што треба да мислам мила? :^)
    Ако тестовите ти се негативни, треба да отидеш на гениколог. Е тоа го мислам ;)

7. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177

Ok izvini

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Немораше да го преправаш мислењето. И претходното беше во ред :rofl:
    :*

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.195
    Допаѓања:
    13.628
    Мислам дека ако има бременост до сега ќе покажело втора црта, памакар и бледа. Може ти касни од циста, стрес може и да си имала касна овулација :D
    Најубаво ти кажа Бебулле, најдобро посети си гинеколог, а и тие знаат да кажат и тоа што јас ќе ти го кажам - ОД СТРЕС(одговор кога не знаат од што е ) :D :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На kukla21 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  10. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Пуста моја желба за бебе, дури сега се анализирам и сфатив нешто. Од таа потреба да родиш, да создадеш нешто, да се роди нешто ново, да се грижиш за нешто, да негуваш; несвесно почнав да се занимавам со цвеќиња. Т.е сега сфаќам дека ми е поради тоа. Никогаш не ми било гајле за цвеќиња и растенија, ми биле убави за гледање и толку. После 5-6 месеци неуспешни обиди, почнав да им обрнувам поголемо внимание на растенијата дома и во двор, и не само тоа, тоа почнав да купувам нови, особено од нула семе и саксија, за да го насадам сама и да видам дали ќе фати, дали ќе израсне. Кога ми ја направија киретажата, следниот ден излегов во двор и пресадив пола од растенијата во поголеми саксии, плус засадив нови семиња и цело лето им се радував кога никнуваа. Сабајлево пијам кафе и гледам на биро; едно скршено гранче од божиќно цвеќе оставено во вода да пушти коренчиња (веќе му никнале нови ливчиња), семки од авокадо со чечкалици во нив во друга чаша (едната почнала да пука да пушти корен), орхидеја ги испушта лисјата и читам како да и помогнам периодов. Една пријателка пред некое време ми рече, Алал да ти е како се грижиш за цвеќињава, и во зима; не и обрнав внимание и дури сега си ги склопив коцките...

Што ви е вас хоби, занимација, дистракција во овој период откако трае ова (освен правење тестови за бременост :lol: )? Како ја пополнувате празнината кога не се трпи?

П.С. Јас и многу читам книги.

На bella.gk, babyhope, Luna91 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    6.569
    Добро утро дами. Како сте?
    јас овој месец одмарам. имам константни болки во матката(барем јас така чуствувам)
    мислев да не е циста, ама ми потврдија поддујување на ѕидот на матката. претпоставувам настинка, или ми влегло промаја :^)
    Нема веза, таман пиев лекарства за пролактинот, а овие ми го намалија либидото на level -100. Ама го намалив пролактинот. сега ми е 3.8(fingers)

Ја чекам книгата од @Dear_Thing :sun::l: Ти благодарам мила. Кога му кажав на мм за книгата, и зошто ни ја подаруваш, и што се работи во книгата, и како јас барам инспирација од остатокот на светот за Он да продолжи да ми биде центарот на универзумот, и да не го расипаме ова што го имаме:hug: Беше среќен. Дури очите му се насолзија :inlove:
    поздрав идни мамички, имајте убав ден, исполнет со позитивни искуства и доживувања :sun:

На bella.gk, babyhope, Luna91 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Пратена е уште минатата недела :inlove: ама ваљда за секој град им треба различно време. Мислам дека утре веќе мора да стигне, баш чекам мислење :wasntme:

На delvi, kukla21 и Momichka им се допаѓа ова.
  13. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    6.569
    хахха @Dear_Thing и јас веке три години се грижев за растенија. купував семиња да ги садам, па ги пресадував. оваа зима за прв пат сите ги уништив. поточно целосно ги заборавив на минус надвор:worried:
    ама за кактусите ми е пола криво. читав ширеле негативна енергија, а јас многу ги сакав.
    оваа недела ќе ги обновам.ама без кактуси.
    +последните 3 години сум со пчеларство.
    Понекогаш читам, понекогаш ја бојам креативната боенка, ама најмногу обожавам да си играм со кучето:wasntme: а сега имам две^_^
    возам велосипед, и чекам да сте стопли да почнам да одам низ природата на прошетки.
    Ретко кога луѓето околу мене претпоставуват дека се бориме за бебе. Повекето не доживеваат за пар кој сеуште сака да шета, да се дружи и дамек децата ги смета за товар:lol: Сепак јас отворено зборувам дека сме ивф кандидати. Не знам кој утре може да биде во моите чевли, и сакам да им бидам мотивација:sun:

На bella.gk, babyhope, Lavica2016 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дoбрo утрo и oд мене мене ништo не ми се прaви ни цвеќинa ни чистење ништo не ми се рaбoти кaкo дa ме имa прегaзенo нештo (facepalm)

15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Dobro utro devojcinja.Jas so cvekninja se zanimavam od dete.Ljubovta ja naslediv od majka mi:lol:.Sega imam eden kup doma a mi gi gleda maz mi,zasto jas si odmaram so bebuskata.Galam mesko.Pred nekoj den kupil novi saksii i humus gjubrivo :D.Mileniceto isto mi go cuva toj.Epten go razgali.Se plasam deka ne me saka veke mene:worried:Inace imam morsko prase.Postojano go gnjavev.:lol:

На podravka, mal.ecka, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Сигурна си дека ти го пиша ова за цвеќињата, а не јас? :)
    Јас орхидејата ја "пратив на поседок" зимово кај мајка ми :) Едвај ја чекам дома да ми дојде и да ми расцвета :)

На Momichka, mal.ecka, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Се опседнав со неа деновиве :) дали и е време за пресадување, дали и е добро местото, зошто пожолтело стеблото малку нагоре, како се пресадува... цело време читам, страв ми е да не угине :) А немаме прозор на исток во цел стан, сите ни се западно и само ја мислам :)

18. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Исто никогаш не сум сакала цвекиња дури и се лутев на мајка ми кога во зимо ги ставаше во ходник и како низ лавиринт да поминував:lol:Арно ама еве веке две години ги негувам ама само сукуленти:!: други не сакам. Кактуси па ич не сакам:x
    Сега за 8 Март добив две и се радував како мало дете кога ке добие играчка:$
    Заборавив да ву посакам ДОБРО УТРО:sun: :coffee:

На Momichka и stevemila им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А ја храниш со ѓубриво?

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Цвеќина :shake:
    Да ги гледам да, ама да ги одржавам НИКОГАШ-... (lalala) Едноставнo ги неќам.

П.С Добар ден од мене :bandit: