Жени да ве прашам јас утре ќе испитувам хормони, т.е утре ми е 5 ден од циклус во ред е или е касно? Менструацијава моја е шит , секогаш 3ден ми е во сабота или недела. Па морав на 5ти
Леле и јас истово ке го поставев,мене понеделник ми е трет ден,а немам закажано(тука морам со термин)па се мислев за вторник,и кои се хормони беа,ме мрзи да барам назад. Цвеќенца и јас имам,ама орхидеата ми е љубов,а цела тераса ми е со лаванда.Следно лето ке ве чекам со бебуши да ми дојдете
хормони се изпитуваат на 3ден од циклус ако се падне сабота и недела исто со најава ке ви ги проверат има дежурен лаборант ,иако и 5ден не е касно може да се земе во обзир и тој резултат
@Bebulleee te citav ovie denovi imam i jas slicno iskustvo so pozitiven test i da dobijam, toa bese mesec predda go pravam IVfF najverojatno se rabotese za biohemiska bremenost,ispitav preku krv vrednosta mi bese 6 i za nekoj den povtoriv padna na nula,do site zenski samo hrabro i bez razocaruvanja mora eden den da bide. Znam oti sum pominala niz toj pat. Ve
@Bebulleee и @dunika мене двајца гинеколози ми имаат кажано дека хормони може да се испитаат до 5ти ден. Инаку да има дежурна лабораторија на ГАК, ама ова е лесно за тие што се од Скопје. Кога сме кај орхидеите да ви кажам мојата што направи лани. Скоро ја имав отпишано. Гранките и паднаа, останаа само листови кои само така млитаво седеа во саксијата. Кога го реновиравме купатилото, кутрата заврши во кујна, каде нема многу светлина, и е западна страна. Дали ми верувате дека пушти две гранки и имаше 20 цвета кои траеа скоро 2 месеци. Не ми се веруваше што и се случува.
Да да , и ова се случува со мене Не знам што се случува , во четврток сум пак на доктор. Минатата недела бев , ми кажаа за брзо ќе дојде во случај ако не дошло до бременост малку покасно. Не сакам хормонска терапија , ослабев 4 см во обем и 9 кг и пак иста песма. Дефинитивно се одлучувам за лапараскопија и да ги избушат јајниците.
Што убаво, јас многу фантазирам (ако се рачуна тоа) си правам филмови и долго разговараме со партнерот за тоа како ќе го галиме мешето, што кога ќе се роди, па кога ќе тргне на училиште.. го замислуваме како ќе изгледа, а и цртам понекогаш
Девојки дали некоја од вас пиела мацина трева? Сакам да почнам да пијам од таа на битпазар што се продава 10 дена се пие, али незнам дали има некој ефект, имам слушнато дека делувала како кломифен
И јaс имaм слушнaтo зa мaцинaтa декa oстaнaле бремени јaс дaј бoже дa не дoбијa aкo дoбијa и јaс ќе јa пијaм мoметaлнo ги пијaм фемисaн кaпките чудo oд нив пoлип имaв еден месец ги пијев и пoлипoт исчезнa истo и зa плoднoст се ке видaм дaли ке имa резултaт и дa немa кеги пијaм и другиoт месец и мaцинaтa ке јa земaм
Јас пиев мацина трева 2 циклуси до овулација, на вториот останав бремена. Ама да напоменам циклусот ми е предолг, овулациите ми беа на 27 и 29ти ден. Не знам дали тоа помогна, или спермата се подобри, или комбинација од двете, ама беше успешно кај мене.
Сега и мене ми се зема од мацината.... Ќе ве прашував можи таа да ја земам иако пиам Контрацептивни таблети?
Мислам дека не е препорачливо, исчитав цела тема за мацина трева на еден српски форум, секогаш коментарите беа да не се меша со контрацептиви.
Мене денес сaмo ми се јaди дa не е некoе симтoмче штo мислите знaм декa е рaнo 6 денa пoминaјa oд oвулaцијa
Од ко ќе ти заврши менструацијата се почнува, можи да се пие и до почетокот на следната менструација, ама најдобро до овулација, за да не му наштети на плодот ако дојди до бременост.