Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Девојки, ја утрово го пробав лекот со рен и вино..и ауууууу....љуттиииии!!! не ми е гадно, ама само после една секунда откако ќе голтнам ми гори дусата! незнам дали сум ставила многу рен па љути или така треба да биде, незнам! маз ми вика да не се зезам со тоа, да не пијам, ама јас ке бидам упорна до кога мозам! само да успеам :( Ајде Бозе доста чекав и ја и мн други тука, дај ни бебуски :$ поздрав

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    bogami lori vreme veke da se raduvame samo napred i hrabro eve mene deneska mi e 15 den od iseminacijata so znam dali da pravam test za bremenost inaku onoj mesec ciklusot mi dojde na 6 janurar znaci li toa deka i ovoj mesec deka ke mi dojde na toj datum ,,,,

ili da si racunam od denes deka ke mi zadocni ili ne inaku od vcera se se custvuvam kako po malku vodicka da mi tece isto kako i koga imam ciklus a denes koga bev vo wc koga se izbrisav imase bel gust sluz i posle toa koga si legnav da odmoram se se custvuvam kako da mi teci nesto i si vikam lele mi dojde odam wc nema nisto so da pravam da pocekam da mi zadocni ili da otrcam da pravam test i kako testot da go napraam,,,,pozz

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Дјул драга, неморас ни ден повеќе да чекас и да се измачувас! направи одма тест ако сакас или утре сабајле, ке ти показе точно сигурно!доволни се 14дена, а тебе денес ти е 15ти ден! ајде стискаме палци за среќа, само ти израдувај се и себе а и нас :inlove: Ти ја посакувам целата среќа да видис две цртки и да се насмеес од среќа :$ :* ако ресис денес да правис тест , прво воздрзи се два три саати од мокрење, и тогас направи го, така сто и да показе точно ќе е..лелее ајде дај Бозе!те чекаме со резултат :*

4. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Дјул драга, неморас ни ден повеќе да чекас и да се измачувас! направи одма тест ако сакас или утре сабајле, ке ти показе точно сигурно!доволни се 14дена, а тебе денес ти е 15ти ден! ајде стискаме палци за среќа, само ти израдувај се и себе а и нас :inlove: Ти ја посакувам целата среќа да видис две цртки и да се насмеес од среќа :$ :* ако ресис денес да правис тест , прво воздрзи се два три саати од мокрење, и тоги сас направи го, така сто и да показе точно ќе е..лелее ајде дај Бозе!те чекаме со резултат :*[/q лори дусо знаеси од 1 фебруар ме болесе стомак абе цркнав плацејки викам це ми дојди готово е се е габе и по право ако ми поранува два дена требасе да ми дојде денес а толку се пласам да направам тест знаес поради сто ,поради сто сум правела порано и си викам ке биде негативен ама еве се ресив ке напраам тест за три сати ,,отидов јас да купам тест цекај ме на фемина вецер поздравцее оставам се на господ тој се гледа одозгора кис4еее

5. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Дјул ти посакувам да успеес од срце! Го минав тој пат и соврсено знам како се чувствувас! но, ти си возрасна личност и морас да бидес спремна на се!Од твоите постови чувствувам дека како да мислис дека е крај на светот ако не успее сега, ама не е така мила!пред да го направис тестот совземи се и вети си дека ке останес колку е мозно смирена!!! јас правев три инсеминации и едно инвитро и сите без успех!!! Усте првата инсеминација со дуса ја очекував и силно верував и бев сигурна дека ке успеам, но не успеа и се разочарав мноооогу, кај мене ни трета не успеа, ни инвитро а камо ли па првата кога ќе се сетам коооллкуу чекав, се надевав, мечтаев ....се расплакав....а да сум знаела усте колкууу долг пат ме чека....да ја чував силата за некој следен неуспех....и види усте немозам да виказам дека сум бремена.....но морам да се борам и научив да се носам со тие неуспеси, кога веќе ионака немозам нисто!!!
    Сто и да биде, морас да бидес храбра да истраес, но најмногу од се ти посакувам да скокас од среќа вечерва:)те чекаме да не израдувас :* :inlove:

6. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    лори дусо правев тест сега пред 20 мин незнам како да го протолкувам мислам дека во опсте не сум бремена ама еве ке ти објаснам капнав на тестот три капки мокраца како сто писувасе во упатството и едвај се показа една црта едвај се познавасе комај иц ја немасе не ни розева ни бледа дали е до тестот незнам ама негативен е ,,како и да тоа е тоа со да се прави бев во купатило седнав на солјата се изнаплакав колку толку ми олесна на дуса али веруј многу ми е теско незнам со да мислам со да правам дали да цекам до денот кога бас треба да ми дојде како оној месец па да цекам 7дена па пак да правам тест помос со да правам незнам те молам за совет и тебе и сите други кои ке го процитаат постов ;( ;(

7. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165

Gjul: Јас мислам дека 15 дена се доволно чекање, можеш уште одма да направиш тест sure check тој е точен во секое време, или да пробаш со self clear. Ајде душо кажи ни дека има две цртки па да не израдуваш сите тука :party: Поздрав и дај боже убави вести да ни кажиш! :*

Gjul: Немој да се разочаруваш сигурно бил неправилен тестот, некогаш се случуваат такви работи. Јас мислам утре да си направиш уште еден за да бидеш сигурна! Немој да губиш надеж

8. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Дјул драга да сум до тебе би те гуснала, засто го дозивеав истото, само сепак се надевам дека кај тебе се усте не е дефинитивно дека не си бремена :worried: Мислам дека се доволни 14дена за да ти показе точно, но се сомневам дека мозеби тестот не е во ред стом велис дека и првата црта одвај се видела! земи утре усте еден тест, немора да биде скап, мозе и тие од 50денари, тест е тест, единствено мора да биде подобар ако некоја сака порано да утврди бременост, но со 15дена доволен е и од 50денари! расчисти ја дилемата! и не очајувај, добро е сто си се исплакала, и сто ти олеснило, но сто е тоа е, немоземе нисто да смениме, не си единствена, ти реков ако се секавас дека инсеминациите ретко успеваат, иако не сакав да ти ја унистувам надезта, но моето искуство тоа ми го казува! и кога направив три му велев на докторот и четврта да правам, он рече, НЕ, нема резултат!!! Тоа е вистината мила, пробај да се помирис со тоа и продолзи да се борис, ке успееме сите еден ден, не е крај на светот, Господ на сите ќе ни овозмози да го запознаеме чувството на мајка! Нека извинат оние сто ќе ми замерат на овој пост ако звучам негативно, но тоа се моите сознанија и искуство, само сакам да сум искрена, а не да давам лазна надез! Ајде Дјул главата горе и ќе се израдуваме и ние некој следен месец, сигурно! поздравче :*

9. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Нешто повеќе за плодните денови
    test

Ако сте една од жените кои се потпираат на плодните денови и пребројување на деновите крајно време е да престанете со тоа. Најновите истражувања докажаа дека е можно да се забремени во било кој ден од месецот, па дури и на првиот ден од менструацијата.

Според истражувањето само 30% од жените се плодни помеѓу 10 и 17 дена од менструалниот циклус. Испитувањето било направено над 213 здрави жени помеѓу 25 и 35 години, поточно на нивната урина. Тие ја испитувале урината секој ден и дошле до заклучок дека нивото на естроген и прогестерон значително се менува во овулацијата. Но, кај многу жени е тешко да се предвиди овулацијата. Дури и кај оние жени кои имаат најредовна менструација, периодот кога се очекувал да започне циклусот тие биле плодни.

Затоа научниците советуваат, доколку сакате да имате бебе тогаш заборавете на календарот и броењето, доволно е да имате секс три пати неделно.

ова го копирав од тука: http://popara.mk/2011/zhivot/zdravje/ne ... te-denovi/

10. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    Dragi feminki ... jas i mojot verenik se odlucivme za bebence :) e sega nekako mnogu vreme mi izgleda da cekam najmalce 14 dena za da napravam test :) sakam da doznaam sto e mozno pobrzo ... znaete li kako ? krv? mokraca? toa na kolku vreme pokazuva :)

11. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Мозе преку крв порано да дознаес или пак купи тест сто показува многу побргу од нормални тестови! прасај во аптека, и ти посакувам две цртки:)

12. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Дали градите при секоја бременост болат, или има и исклучоци? Прашувам затоа што мене ни б од болење на гради, или можеби е рано? Следна менструација би ми била на 12.02, дај Боже да не ми дојде :worried:

13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    И јас исто тогаш не треба да добијам, ајде Свети Трифун со по една чашка вино ќе го помолиме да не добиеме! :lol: И мене исто не ме болат градитесамо ми се сензитивни, а обично пред да добијам ме болат. Имам кратки боцкања во стомакот од време на време, многу слични на менструалните, така да ич незнам на што сум. Мислам дека веќе ми се смачи, последните 10 дена од секој циклус се нешто пресметувам, се нешто прегледувам. Аман! Стварно се надевам дека ќе биде последно, ама пак немам никаква разлика од минатите месеци, освен последиците од утрогестанот. Ајде, што е тоа е, со сила убавина не бидува, ама пак мораме да се надеваме инаку маф ни е работата! ;)

На Maarina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165

Лори не сакам погрешно да ме сватиш, можеби статистиката или за жал твоите лоши искуства покажуваат поразителни резултати за инсеминацијата, НО јас ке ви кажам односно можите да прочитате во темата инсеминација дека Даниела има пишано оти токму првата инсеминација и била успешна. Значи сепак постојат и такви кај кои може да има успех. Односно НИКАКО не треба да се губи надежта, колку мала и да е таа бидеќи кај секој е индивидуално. Поздрав и се надевам дека нема да има замерка

15. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    НЕ бе Марина, немам никаква замерка, ја знаев дека ќе има многу сто нема да се слозат со мене, но знам и дека НЕ сум целосно во право! јас верував во успех,додека имасе лидје сто ме убедуваа дека залудно си го тросам времето и да одам директно на инвитро и додека верував во успех дозивував неуспех! многу страдав, многу ме болесе и сега не велам дека нема кај ниедна да успее, само предупредувам дека оние сто прават инсеминација да бидат спремни на се, за да не се разочараат како сто се разочарав јас, бидејки бев сигурна 100проценти дека ќе видам две цртки!
    Но знаете сто? мозам да казам дека нема дефиниција за успех, тоа е индивидуално кај секоја девојка!
    Јас од срце посакувам на секоја да забремени од прва и да се радува, немам никаква замерка , не гризи се:) поздрав :inlove:

16. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    djul, душо, не се јазочарувај, утре пак го повтори тестот, можеби неправилно си го направила... ајде ќе биде, кога сака господ, а не ние, но јас мислам дека сепак треба да се оди на секакви испитувања за да се утврди во што е проблемот, значи можеби е некоја банална работа што се лечи со обичен антибиотик, а смета на зачнувањето... еве јас ќе одам на проверка на проодност на канали, па ќе видиме што ќе биде... стварно незнам како да ве утешам, еве и јас сум од оние кои 2 години се обидуваат безуспешно, но дури сега серизно почнав со испитувањата, и јас и маж ми, не се обеспокојувајте, ќе биде, но сепак мислам дека не треба само да чекаме и да оставиме на бог, туку да утврсиме до што е проблемот!!! поздравче до сите, па да слушаме убави вести

На gjul и Lori-30 им се допаѓа ова.
  17. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    a za sto se upotrebuva utrogestanot

18. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    of llele da znaete so mi se sluci pred sat i polovina mnogu sum razocarana zborevme so mazmi utre da odime i da napraam test preku krv koga mi se spiese mnogu i si prespav koga se razbudiv abe besikata mi se cinese ke mi mu puknese i mi se povraka mnogu otidov vo toalet si zavrsiv rabota koga se izbrisav oop bleda krv lele ana vesot mali temni kafeafi tocki mislam deka ke mi dojde ciklusot isto kako i vo januari na 6 i ete go i moeto razocaruvanje neznam so da mislam so da prava, smaceno mie veke i mene a znam deka i na site vas ,,,,,iseminacijata mi bese prva i ete ne uspea po tolku ispituvanja ..pozdrav feminki a znaete za prv pat vo zivotov imav nadez deka vo moeto mese ke imase mal grasok :x ama ete nema da ima ...pozdravce

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Оффф девојче, те молам немој да очајуваш! :!: Најпрво, земи смени ја таа депресивна слика на твојот профил (не дека мене нешто ми смета), негативно влијае на тебе, зар не? Со очајување ништо нема да направиш, само ќе се наполниш со негативна енергија, глава ќе те боли, ќе се нервираш, а и маж ти ќе го насекираш. И на крај кој ќе биде исходот од сето тоа? Сигурно ништо убаво! Ајде сега, главата горе, немој да паѓаш со првиот неуспех, се ќе биде во ред, ќе си дојде тоа кога ќе треба да дојде! Имаш 23 години, знаеш ли колку имаш пред себе, ехееееее.... Млада си, организмот ти е во одлична состојба, ќе си забремениш и по природен пат, ќе видиш :) Само позитивно мисли, оптимистички и смеј се, колку и да ти е тешко, ти како за инает смеј се и се ќе помине! Јас имам 34 години, за некој месец ќе ми се претворат во 35, зад себе имам еден спонтан, се беше во ред и наеднаш... толку, се заврши на 9 недели. Патев и ми беше многу тешко, и сеуште ми е, само сфатив дека морам да бидам силна, да станам и да се исправам и со крената глава и цврст чекор да продолжам напред, па што ми даде Господ-тоа, нека биде волјата негова, зашто очајот е ммногу страшна работа. Ајде сега, најди некоја убава розевка весела сликичка за твојов профил и тоа нека биде првиот твој посилен чекор за понатаму, верувај ќе биде се добро, и повеќе отколку што очекуваш! ОК? :clap: :) :) :)

P.S. Izvini za slikata, mozebi i ne e depresivna, ama mene mi lici kako da se tazni tie dvajca tamu, racete i se mnogu mlitavi na devojkata, da e srekna posilno ke go pregrne tipot :) Ne me slusaj za slikata, nemoj da me sfatis bukvalno, nemoras da ja menuvas, ama bidi povedra za tvoe dobro, ne si izgubila nisto! :hai:

На Maarina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165

Ѓул душо знаеме сите колку е тешко после секој негативен тест или после секое доаѓање на вештерката :devil: ама мора да се соземеш и да продолжиш понатаму. Мораш да бидеш позитивна се ке биде во ред, господ здравје наредниот месец не едно туку две гравчина во твоето стомаче :lol: Само позитивно и никако губење надеж сите сме со тебе и те поддржуваме :* поздрав

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.