Види закажи во 8 септември на ендокринолог, мислам не се чека толку, а најверојатно каде и да одиш ке треба од почеток да те боцкаат
Сега се вратив од гинеколог. Уште било рано да се види но се било супер. Имам бремена кеса и ми рече како што гледам брзо ќе оди ова, плус тестовите како што ги правев му кажав за цртките какви беа во саботата каква беше сабајле и ми вика супер. Во среда во 9:30 здравје пак на контрола и се надевам дека ќе биде се во рееед
Me nasmea.Ne se vika bremena kesa mila.Sigurno mislis na zolto kese.A kako toa brzo ke odelo?Toa so videl najverojatno e gestaciski sakus.So lesno
Vo 8mi septemvri imam zakazano pred mesec dena uste. Trebase tamu da me bockaat, ama koga otidov na GAK za hsg, tamu dole mi zemaa odma krv za hormonite. Taka da ne gldeam poenta pak da me bockaat. Ova maftanjevo po bolnici poveke ke me razboli Imaat li tamu eho? Uste sega mi se temni ako treba da cekam so meseci pred da mi dasat terapija. Toa znaci uste tolku meseci nema da bidne nisto
Здраво bella.m ме интересира кој ден од циклус си, јас во јануари имав закажено на гак, бев 5 ден од циклус и ми рекоа дека термин за исптување имало после 1 недела и се паѓаше 12 ден од циклус и ми рекоа да не ми направат некој проблем демек (да не сум случајно бремена ) и ми рекоа следен циклус а во меѓувреме поминаа повеќе од 6 месеци од сите испитувања(мислам на микро билошки и хормони) и сега ги правам сите испитувања и матичниот ми закажа на 21 март (се паѓа прв ден од циклус кој и не го очекувам баш)поздрав
Ола чикас! Во гужви сум, не знам каде се наоѓам Само да ве поздравам и да ви пишам некој збор. Честитки до новата трудница! Никако да заврши оваа домашна, ме фати паранојата од Гетмаки, но кај мене е "ај уште денес за секој случај". И така секој ден Според Прегнилот, саботата на пладне требаше да ми е овулацијата и претпоставувам дека ми помина бидејќи веќе боцкање не осеќам на тој јајник. Арно ама, паранојата е тука. Во другиот јајник нешто два дена благо боцкање осеќам и си велам да не прсне и од таму Само се надевам дека нема да е некоја циста А за хоби - ги имам многу и постојано нешто си смислувам. Де учев да плетам, де си правев интетесни работи од хартија, де со конци. Секакви креативни работи ме влечат. Уште везење ми остана за учење
Utre kje mi bide 10 den of ciklus. Vekje 4 Dena od koga mi zavrshi. Jas imam rani ovulacii, okoli 13 den. Mi rekoa taman sum. Sedimentacijata mi e 10. Minatiot mesec 15 mi beshe, zatoa I me vratija. Drugite analizi shto gi pravev (pap, hormoni, brisevi) cisti se. Utre vo 7:30 treba da sum na GAK. Prethdno da se napijam spazmeks. A narednite denovi po intervencijata treba da pijam vibramicin. Kje vi pisham utre kako sum pominala. Im cestitam na novite trudnici, so lesno neka im minuvaat mesecite! Pozdrav devojki
кај кој доктор беше, мене ми закажаа ка ивановска мислам се вика,само анализите ли ги гледати или беше и на преглед.поздрав
Пред да одиш на ендокринолог испитај ги и антителата. Секако ќе ти требаат за прегледот, а подобро да одиш со се наеднаш.