Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Колку ти е циклусот? Каков климакс, не зезај, има овде девојки што кажуваат дека отсекогаш им бил по 23-24 дена. Мене ми беше 30, после киретажа 28, прошли месец 26, дали од стрес или што не знам, ама сигурно не е климакс на 30 години :)

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    :sweat: aјде милa ќе пoмини утре нoв ден денес сите лoшoтo не фaти утре сите пoзитивни:nod: денес 13 некa зaмини лудилoтo:rofl:
    Дoбрa нoќ нa сите убaви сoништa дa имaте

3. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    6.571
    каков климакс, бракајте ги тие негативни мисли. Лошите мисли се раѓаат од мозокот, се движат кон матката.
    СОВЕТ: Одете во веце, завртете се кон шољата, пуштете вода и пуштете ги црните мисли да одат со водата надолу.
    НИЕ сите ќе сме мајки. И нова година место честитки, ќе праќаме фотографии од бебињата. :hug::hug:

На mal.ecka, mg13, podravka и 8 други им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Од август месец кој добив два пати па навака ми доаѓа на 26 некогаш и на 24 освен овој месец на 40 дена ми дојде и многу кратко ми трае 1 ден до ден ипол и крварењето едвај две влошки да сменам.

5. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Konecno nesto ubavo.Arno im kaza:!:.So ovie depresii ve mavat.Recisi 10god se borev so sterilitet.I nikogas,ama nikogas ne razmisluvav vaka ko vas.So ne doziveav.Nema da pisuvam za uste poveke da ne ja napravam temava depresivna.Cel den sakam da vi pisam ama vikam ke se najde nekoj da me razbere greskq pa ke treba da se zamaram i nerviram.Ama sepak ke pisam,gajle mi e:lol:.Se dur razmisluvate vaka nisto ne praitr.Ko so vi kaza Momicka losite misli losi raboti praat.Od iskustvo ova.Daj malku razvedrete se.Sex za pravenje bebe ne e sex.Tie misli kr bidne ili ne."Aaaa ete nisto ke dobijam"Epa sekako deka ke dobiete.Samo pozitivno.Mislete ubavo i ubavo ke vi se slucuva.Ve guskam :hug:

На Bebulleee, Momichka, manako1 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Јaс би ти реклa дa си ги земеш фемисaн кaпки 3 пaти нa ден 2 шишенцa зa месец прoбaј ке ти се среди циклусoт мене ми се среди чудo oд кaпките

На monik55 и stevemila им се допаѓа ова.
  7. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Jas mislam deka so oblachmoto vreme dojdoa i crni misli..ke se razvedri nadvor ke dojde sonce ke imame popozitivni misli i energija..ke blikame od radosti..trpenie spasenie...leka nok:)

На TheGetmaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    @stevemila , @podravka @mg13 Со лесно нека ви е...Трудот се исплати секогаш... <3 <3 <3

Последна измена: 14 март 2017
    На mace89, mg13, podravka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Dobro utrooo :* Imajte ubav i pozitiven den :hug:

На stevemila, Elenota, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  10. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    FB_IMG_1489470012619.jpg

На Acka22, Ano, podravka и 9 други им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.538
    Добро утро и од мене, имајте убав ден! :*
    Маце и Очичка како сте? (fingers)

На mace89, stevemila, Elenota и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дoбрo утрo и oд мене мили:nod::nod:

На stevemila, Elenota, EmilijaEmilija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Денес рано будни сме :$
    Добро утро и од мене, уште се тегнам низ кревети уживам во тоа :yawn:

Сакам сонце :sun::sun:

На podravka, TheGetmaki, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Valentina888

Valentina888 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.280
    Добро утро:sun::muscle:
    Гледам 8-|дека ПОЛНА МЕСЕЧИНА ХАОС направила во темава :wasntme:
    Ајде рековНе нема плачки;)
    Секое добивање нова надеж и добро е дури добиваме.
    Ке се поклопат еден убав ден и нашите коцки само трпение:)

П.С ви имам пишано дека ве сакам и вас и сите од вештачко,и дека не можам ни еден ден без вас:inlove::l::l::l::hug::hug::hug::hug:

На stejsi2005, Ano, podravka и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    :(
    Off jas kazav deka duri 1den mi podrani kaj mi doaga na 24den pa i podrani 1den mislis so sise ja kanish vcera mi beshe tezok den samo pisav deka dobiv :(i ve citav i rekov deka denes nema da otvaram za da se sredam sama ama pusto srce ne izdrzuva :) so novi sili za nekoj den pak ke se frlime na rabota.
    I sakam da mi kaze nekoja koja den da odam za da vidam kako rastat folikulite,toa odreduvanje na ovulacija ne mie jasna rabota? Imajye devojki ubav den , i se naviknav na vas nemozam a da ne otvoram :l::hug:

На stevemila и babyhope им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    95.144
    Утро и од мене мили,4ти ден од циклус,поарна денес,инаку предходните два и ја бев безживотна,и безнадежна.Колешкиве околу мене 2 трудни,една со ќеркичка 1,5 г и можете да ги замислите муабетите,и да неќам да мислам муабетот е тој:)Па надвор само колички бебешки,на тв пак реклами за пелени и шишиња и ете ти беља-не дека порано го немало истово,ама сега сум во таа фаза и ме прогонува:):hug: Ви посакувам убав ден,и дајте бар еден || тест од списоков:l:

На Luna91, Ano, babyhope и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Ако ти трае циклус 24 дена, најдобро уште од 8-9 ден да си почнеш со следење - еден месец да видиш што како е, па после подобро ќе си го знаеш телото.

И нормално е да паѓаме и да стануваме, не е за џабе групава за поддршка. Еден ден едни се потиштени, други ги тешат; следниот обратно. Не може секој ден да сме силни и јаки и отпорни на све, луѓе сме. Најлошо од све, колку што приметувам, никоја од нас нема блиска личност со сличниот проблем, па нема каде и со кого да разговара за ова, освен тука. 100 пати сум си рекла, Една другарка да имав да си разговараме - со една си се наоѓавме во муабет додека пробуваа некои 6-7-8 месеци, па ете и таа си се породи, ме оставија сите во прашина :) Да беше до мене, одамна ќе организирав кафе едно форумско, па да си седнеме како луѓе, да си помуабетиме за све :)

На Ano, stevemila, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  18. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро и од мене времево надвор дува тмурно ама нема шанси да ми го расипе денес расположението мене ми заврши циклус ама матичен вика кај си тргнала уште нема поминато шес месеци :*бацки до вас девојки

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Ti blagodaram @Dear_Thing zatoa sto mojata doktorka e ludnica kraj ne i se naoga samo go naucila ne panici rano e e sto e rano posle mene kolku ima pa se ostanati a za mene rano bilo (facepalm) misli me izedija
    :!::hug::hug:
    Tocno e toa sto go kaza kaj sekogo nemoze da bide rozovo, pa mora da si davame podrska edna na druga , organiziraj ziti se kafe dobro bi ni dojdilo , jas nemam nikogo za podrska i muabet osven mm ama ako pocnam so nego odma me kara za da ne se preopteretuvam so loshi misli i da ne se nerviram i koga ke vidis nemam nikogo , ve gushkam site do edna :hug:

На Ano, stevemila, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    8.739
    Добро утро:) Се разбудив со голема болка во градите, секој месец е така дали една недела сум мирна. Имам цисти и чим овулирам почнува да боли додека не добијам убаво, а докторите викаат лекот бил само доење, уште една причина плус за да бидам малце нестрплива. Поздрав