@ocicka2014 на блиска личност, првото ивф и беше залудно. Многу од јајце клетки биле празни или сите (барем така ми објасни). На второто, одлично. Детето и е 3 годинки. не ја мисли премногу. Доколку смета докторот дека има потреба да испиташ нешто додатно, ќе ти даде. Девојките погоре ти дадоа одличен пример за витамини. Земи и пиј. Мислам дека само витамини можат да направат подобрување во јајце клетка.
Ние имаме испитано се кариотип, имунолошки, генетски и трансфузиолошки. Кариотип ми има најголема логика да е врзан со успешност на оплодување затоа што со него се испитуваат хромозомите. Другите испитувања се главно за тромбофилија. И да има мутации нема некоја специфична терапија - клексан, метилирана фолна, Б6 и Б12.
Девојки се враќам назад во темава. Имав missed abortion и вчера ми направија киретажа. Денеска сум добро и се надевам секој нареден ден ќе бидам уште подобро, секако со ваша подршка.
Jas momentalno doma lezam I odmaram. Dobro pominav na Hsg sabajlevo. 5 zenith bevme. Site so mazinjata put pod noge I ne odvedoa na rentgen. Jas vtora po red. Prvata koga izleze beshe prepotena celata. "Mnogu boli" - mi veli. Vlegov jas I samo si povtoruvav vo glava "opushti SE... Opushti SE"... SE trpeshe bolkata, potsetuva na obicen ginekoloshki pregled koj pojako boli pomeshano so bolka kako za dobivanje ama pojaka. Ocekuvav da e postrashno. Me zagrizi samo toa shto doktorkata reagirashe deka I istekuval nadolu kontrastot pa povtorno SE obiduvShe... SE plasham dali e uspeshna postapkata? Kaza kje vidime od rezultatot. Ostanuva da cekame 2 nedeli.
Mila jas piev femisan pola god recisi.Piev po 20 kapki.Treba po 30 dva pati dnevno.No jas piev tolku malku deka nemam cisti.Onaka da ojaci matkata.A bratucedka mi so cisti piese 2×30.I za sreka ni C od cisti.I ostana bremena.So sreka
Те гушкам, жал ми е.. Сега одмори неколку месеци и потоа со нови сили повторно кон успехот за бебе Ја имаш и нашата поддршка
Добар ден другарки, убав сончев ден денеска, си шетав малку и сега да ве поздравам ако не познавам лично ниедна од вас ама многу ве сакам .да знаете
I jas se zacuduv, ocekuvav vednash da kazat. Za eve nedeli treba da odam po rezultati, da zatvoram istorija I da platam. Taka Ni kazaa na site pet.
Смирено. Од кај матичен да ти ги даде тие лекарствата на "Б" За 10 дена го слегнав на 3. И мене ми беше ~30.