Добро утро срцки мои денот е прекрасен сончев и кога е ваков одма расположението ми е подобро.Имајте позитивни мисли нашето допрва доаѓа ве сакам сите
Во ред @mace89. Само те дополнив, затоа што ми се чини настана мала забуна. Со цитираново мислење и мене првично ме збуни (најчесто под "шумски плодови" подразбираме: јагоди, малини, боровинки, капини итн.), но со следниот скриншот, веќе беше јасно дека зборуваш за Витекс. Како и да е, да помага кај што треба и на кого треба. Убав ден жени и само храбро напред. Кога веќе сум на темава, @0ли , многу ми се допаѓа твојата спонтана позитивност. Со таков став, близу е успехот.
Убав ден уште поубаво расположение... И никако не смее да заборавиме дека после најсилните бури изгрева најубавото сонце ве гушкам
Добра сум душо, работно. Иначе вештерката уште ја нема, веќе трети ден денес кај тебе како е те гушкам
Задоволна сум од твојот одговор Ич да не доаѓа Тестче кога? Јас сум супер, малку хиперактивна Некако среќа некоја ме опила, уживам Денес четврти ден по овулација и за десет дена чекам да не добијам!
Нема да добиеш! Ова е наш женски месец и мора со нешто да не израдува, сега уживкај, кулирај и чекај изненадување Јас ќе почекам уште некој ден, страв ми е од негативни тестови
Ајде деновиве ако не дојде ќе направам да почекам уште малце, убаво да со задоцни, кај чекав година ипол ќе почекам уште малце
Само што ги земав резултатите од микробиолошките анализи и повторно досадната кандида, а имам закажано во вторник за испитување проодност на канали на гак,мислите ли дека ке ме вратат заради резултатите
Jas bi ti preporacala da si stavis od 24h vloska od tiande, pa posle toa mozis i vaginaleti da stavis
Ми стасаа резултатите од тромбофилија, испитав и крвна група испадна дека сум А негатив а сопругот 0 позитив. Имав два спонтани абортуси и не примив инјекција (незнаев која крвна група сум, а нели РХ негативните крвни групи треба да примат инјекција после породување или спонтан абортус). и имам мутација на генот MTHFR C677T - хомозигот. На 7-ми април имам закажано во ремедика кај докторката Снежана Стојковска до тогаш ќе бидам во неизвесност. Дали некоја од вас има искуство со ова. Дали можам да примам инјекција сега пред да забременам или е веќе доцна (таа треба да се прими во рок од 72ч после спонтаниот абортус или пораѓај). Дали тоа значи дека и наредниот пат ќе имам спонтан абортус бидејќи имам антитела во мене што можат да го отфрлат плодот? А за мутацијата на генот читав дека значи дека моето тело на ја преработува фолната киселина и дека треба да земам метилирана фолна киселина и за неа слушнав дека ја нема во македонија, и аспирин 100. Ако има некоја од вас искуство со ова или знае нешто нека ми одговори фала.
Незнам далу за сите, ама за 0 негатив јас колку што знам се прима инекција во бременост после 20 недела и после пораѓај. Ама точно не ги знам деталите околу функцијата на овие инекции иако мислам дека се повеќе за мајката, отколку за плодот. За метилираната фолна додека да си снабдиш можеш да пиеш Фемибион 1. Единствено тој кај нас содржи метилирана фолна. За повеќе детали ќе мора да ти пише некој со дирекно искуство. Јас ова што кажувам е од што имам читано. Едит: Само позитивно, за се има решение, само да се најде кој е проблемот.
Ja sum negatuvna krvna grupa. Imav dve prekinati bremenosti(bea vonmatericni) na prvata operacija ja primav inekcijata pred samata intervencija,na vtorata odma posle operacija. Ne znam dali bi imala dejstvie dokolku ja primas sega.. Kaj pravese abortus? Kako pravat bez da ispitaat
Mene sega vo ponedelnik mi ispitaa prvo krvna grupa pa mi napravija kiretaza i bas mi naglasi sestrata deka ako sum negativna treba da primam inekcija, no jas sum pozitivna i nisto. Najdobro odi kaj maticen i ubavo informiraj se, nemoj da ti se povtori so naredna bremenost poradi taa pricina.