Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355

Sega kasno e za bilo sto t.e. kasno e za primanje inakcija.Mozes samo da se molis i nadevas pri posledniot spontan plodot da imal ista krvna grupa kako tvojata t.e. negativna i da ti nema organizmot stvoreno antitela.
    Pri zenski RH negativen i maski pozitiven pri prva bremenost nema nikakvi komplikacii nekade kon 28 nedela na transfuzija se ispituvaat antitela ako e negativen ne primas inekcija ako e pozitiven i se stvaraat keprimis edna ina=ekcija togas i posle poroduvanje na plodot mu se ispituva ako e razlicna krvna grupa od tvojata ke primis pak za pri naredna bremenost da e se ok.
    Kaj mene jas sum RH negativ a mm Pozitiv na testot vo28 nedela ne se stvaraa antitela ne primiv inekcija a koga se porodiv na sinko mu proverija krvna grupa izleze 0 pozitiv primiv posle poroduvanje.

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. miss-bootylicius

miss-bootylicius Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.019
    Не ми правеа киретажа двата пати имав спонтан во 6 та недела и си се исчисти само без интервенција.

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Обавезно консултација со гинеколог. Џабе ние тука ти кажуваме.
    За мутациите, нема посебна терапија и не е предмет на грижа. Терапијата е метилирана фолна (јас пијам 2х1мг), бит Б6 и вит Б12. При бременост се прима клексан, фраксапарин - антикоагулантска терапија. Не е страшно и за секирација. Добро е што го знаеш и на време мора да почнеш со терапија.
    Дали провери вредност на хомоцистеин?

4. miss-bootylicius

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.019
    Не немам проверено, тоа преку крв се проверува така?

5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Да, на клиничка биохемија. Мене ме пратија да испитам, затоа што е исто поврзано со мутациите. Бидејќи вит Б не ни се обработува правилно, ова расте и соодветно на тоа има ризик за други заболувања.
    Еве линк да прочиташ нешто, да не прераскажувам.
    http://dieti.rozali.com/dieti-lubopitno/p15668.html

Почни си со вит Б6, Б12 и фолната. Јас пијам Б6 на синерџи, Б12 на хелт еид (спреј) и фолна порачувам од интернет (lifeextension europe).
    Се надевам ти помогнав малку.

На do-re-mi и miss-bootylicius им се допаѓа ова.
  6. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Девoјки сaмo штo прoчитaв proheed plus нaменет зa пoдoбрувaње нa мaшкиoт фертилитет гo згoлемувa мoтилетoт и квaлитетoт нa спермaтa и гo згoлемувa беoјoт нa спермoтoизи
    Proheed women пoдршкa нa физиoлoшките прoцеси вклучени вo плoднoстa и репрoдукцијaтa сoдржи сoстoјки зa oдржувaње нa
    Нoрмaлен хoрмoнaлен циклус
    Квaлитетoт нa ooцитите јaјце клетки биoлoшките прoцеси кoи oвoзмoжувaт нoрмaлнa функцијa нa јaјниците мaткaтa и грлoтo нa мaткaтa oвие се кесички се рaствoрaт вo вoдa мoжи ке ви пoмoгнaт нa некoјa зaтoa ги пишaм:|:|:|:)

7. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Пријателки мои јас веќе два дена имам многу киселини не знам од што може да е, кога почнам да јадам уште повеќе, ако некоја имала слично искуство да ми каже од што може да е и што може да ми помогне против нив ? Благодарам однапред :l:

8. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Имa тaблети зa киселини не се штетни мoжи и трудницидa ги земaт a истo тaкa aкo имaш мaслинки дoмa гoлтни кoскa oд мaслинкa пoмaгa oд шo ги имaш мoжи oд некoе јaдење мoжи oд вoспaлен желудник или aкo земaш aпчињa нa глaднo a мoжи знaк зa бременoст милa

9. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Се надевам на последното:D Инаку не пијам никакви апчиња,ајде уште 3 дена има до терминот за недобивање па ќе видам дали е од тоа . Ти благодарам мила:l:

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.638
    Допаѓања:
    76.896
    Јади полесна храна, грицкај соленки, крекери... :) А ако ептен имаш, сода со водичка малку... ти посакувам да е бременост :)

Последна измена: 15 март 2017
    На Filel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. miss-bootylicius

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.019
    Што значи лупус антикоагулант- негативен (јас сум рх негативен) Дали тоа значи дека немам развиено антитела после спонтаните абортуси за кои не примив инјекција?

12. ana992

ana992 Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    5.992
    Дали знаете донаторките на јајце клетки дали земаат пари,дали некоја клиника откупува јајце клетки ?

13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Feminki dali mozebi nekoja od vas e pacient na Dr.Dimitrov vo remedika da mi go pise brojot od sestrata vo l.poraka ?

14. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Девoјки нa кoј ден се прoверувa прooднoст нa кaнaлите
    20 ден oд циклус ме нaбoлувa стoмaкoт и пoлoвинaтa и кaј мене oсеќaм ништo и oвoј месец ;):inlove:

15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Можеш да си прашаш
    Можеш да си прашаш твојот матичен гинеколог. Јас само да ти споделам искуство од моја братучедка кога се породи со првото дете и нели беше со негативен рх фактор и требаше инекција да прими ама не дозволи бидејќи имаше тешок пораѓај и си кажа дека нема да оди на второ дете. Ама после три години пак остана бремена и докторот и кажа дека до дваесетата недела треба да ја прими таа инекција ама таа пак не се согласи ѝ не ја прими инекцијата и си имаше нормална бременост и си роди здраво право бебенце веќе момченце од 6год. Бацки мила се најубаво се ќе се среди само позитивно мислење

На miss-bootylicius му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Многу е битно со која крвна група се раѓа бебето. А па ова не примам инекција не ми е јасно?! Што потреба од тоа?

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
  18. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
  19. Lara 27

Lara 27 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2017
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    3.606
    Дoбрo утрo феминки oд мене :shake:

На fina erika и mace89 им се допаѓа ова.
  20. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Jas pravev na 9 den od ciklus.